אחת השאלות הכי חשובות היא:
איך, לעזאזל, הדמות התחילה להיות הרפתקנית?
אנשים רגילים לא הופכים סתם ככה לדרואידים בתבודדים שעוזבים את החברה לטובת הטבע, אנשים רגילים לא הופכים לקוטלי דרקונים - הם מחרבנים במכנסיים כשהם רואים דרקון - וככה זה! אנשים רגילים נעשים חקלאים, נפחים, קדרים (שמתעסקים עם קרמיקה), ימאים, חקלאים, חקלאים וגם חקלאים.
זה פשוט מאוד. כפי שמוסבר בתחילת המדריך לשחקן של כל הגרסאות (1-3.5) וברוב שיטות המשחק האחרות, הרפתקנים הם לרוב, לא אנשים רגילים. אנשים רגילים שנהפכים להרפתקנים עושים את זה בד"כ נגד רצונם או מחוסר ברירה.
איך כותבים רקע לדמות?
יש שתי שיטות טובות: השיטה ההירואית והשיטה הריאליסטית.
א. השיטה ההירואית:
העיקרון המנחה של השיטה ההירואית הוא שסיפור הרקע לא נועד לשמש כלי ליצירת דמות שהחלטנו על זהותה מראש(ברמה הטכנית) אלא ההיפך, שאנחנו יוצרים דמות כדי שתככב בסיפור שהומצא כבר. לכן ראשית ממציאים סיפור ומשבצים את הדמות שלנו בה. במקום להיצמד לפרטים טכניים כמו מקצוע, מיומנויות וכישרונות, אנחנו מרחיקים לכת עם הפנטזיה וממציאים סיפור שיכתיב את זהותה של הדמות. נניח שאני רוצה ליצור דמות, ואין לי מושג מדוייק על הדמות הסופית שאני רוצה. אני מתחיל להמציא סיפור: היה היתה לה משפחה מאושרת, אמא אבא שלושה אחים ואחות חמודה(אנחנו נתמקד באחד האחים, אוקיי). ואז אני שובר את הסטטוס קוו. משהו קרה, ואחריו עוד משהו ועוד משהו ועוד משהו ואז אנחנו מגיעים להווה. מה שקרה במשך הסיפור נותן לנו את הדמות הסופית, ועכשיו אנחנו יכולים לתת לדמות נתונים, כי אנחנו יצרנו עבורה זהות. במשך הסיפור האח שהתמקדנו בו פגש נוכל בשם SHADOW (סתם המצאתי) שביקש ממנו עזרה בלהביא מכה. ככה הוא למד כמה מיומנויות של נוכלים, והמכה נכשלה והאח(נמציא לו שם. פלין לדוגמא) נתפס והושם בכלא. בכלא הוא פגש את מולדיס(עוד פעם סתם זרקתי שם) הנזיר המקועקע שמנסה לברוח מהכלא ולמד ממנו איך ללכת מכות. מולדיס הצליח לברוח מהכלא ויחד איתו פלין נמלט, אבל נאלץ להסתיר את זהותו, לכן הוא השתמש ביכולות ההתחזות שרכש אצל SHADOW והצטרף לקרוואן של צוענים, שם התחבר עם פייטן בשם רהבמול שסיפר לו על שיינגוט האביר שחי בעיר מוסטיגיה. כשהקרוואן מגיע חעיר נמל זו או אחרת, פלין מסתנן לספינה המפליגה למוסטיגיה. בדרך הספינה נתקלת בשודדי ים ובקרב שמתפתח בין שתי הספינות, פלין הנוסע הסמוי מנצח את הקרב בטעות, והוא בסה"כ רצה להישאר בחיים! הנוסע הסמוי הופך לגיבור ומובא על כתפיים לארמונו של גיליאם מלך מוסטיגיה, מחפש את שיינגוט ומגלה ששינגוט מוביל מערכה עצומה נגד צבא בולרד, המדינה שמצפון וכן הלאה וכן הלאה וכן הלאה וככה יש לנו סיפור רקע.
ב. השיטה הריאליסטית:
מאחר וכבר המצאנו דמות ועשינו את כל הגלגולים והכל, אנחנו צריכים לקחת כל נתון ולתת לו סיבה הגיונית. לדוגמא, אם יצרנו סייר ויש לו כוח 16 אנחנו מחליטים שנעורים של עבודה בחטיבת עצים נתנה לו כוח פיזי. או דרואיד שיש לו מתאם מיומנות של +4 בהישרדות כי אביו לימד אותו לזהות את הצמחים הטובים לאכילה, לימד אותו להבדיל בין טביעות של זאב לטביעות של שועל או מה שלא יהיה ולימד אותו את צורות קבוצות הכוכבים וכד'. אם יש לדמות כישרון עמידות אנחנו מחליטים שמזג האוויר במקום בו גדלה היה קשה ולכן היא מורגלת בתנאים קיצוניים. וכן הלאה וכן הלאה.