• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

איך כותבים רקע לדמות?

תרגיע עם האנטרים, קודם כל.

דבר שני, אתה צריך לחשוב קודם כל מה הדמות שלך.
כלומר, אתה צריך לכתוב לה את העבר, את מה שהיא עשתה, מה התחביבים שלה, מה היא אוהבת לאכול וכד'. כמו כן תכתוב את המניע שלה להתחיל להיות הרפתקנית.

יהיה יותר נוח אם תכתוב על עולם המערכה שלך.

מה זאת אומרת איך? טוב, אני פשוט כותב את זה אבל אני ינסה לתת לך שאלות מכוונות

איפה הדמות נולדה,
כפר קטן או עיר גדולה, או סתם בטבע או כל מקום שיעלה על דעתך
מי הם הוריה , עניים או אשירים, נחמדים או רעים, איך היתייחסו אליהם , במה הם עבדו ואיזה סוג בית הם גרו
ילדות האם לדמות היתה חברים או לא, עם לא למה? בגלל שהדמות היתה " זאב בודד" או בגלל משהו גופני או אולי כי אירגנו זאת או אולי מסיבה דתית או גיזענית, האם הדמות היתה חזקה או חלשה, האם היא אהבה את הוריה או רבה איתם, או אולי ברחה מהבית
גיל ההיתבגרות העם בנערותה של הדמות היא היתקרבה למה שהיא עוסקת בוא קיום, האם דברים מהילדות הישתנו או לא, עם כן אז איך, איך הדמות עברה את גיל ההיתבגרות, הקלות או קשה
עבר קרוב איך הדמות היתחילה לעשות את מה שהיא עושה היום, האם לימדו אותהאותה או שהיא לימדה את עצמה,העם יש לה מטרות שהיא היציבה בפני עצמה ועם כן אז מה הן, האם היא היסיגה חלק מהן, מה הדמות עברה בכלליות עד הנקודה האחרונה.

אני לא עובד בדרך כלל עם שאלות מנחות אז עם יש משהו שפיספסתי אז תוסיפו

בהצלחה, תפרסם את הדמות אחרי שתכתוב אותה

אחת השאלות הכי חשובות היא:
איך, לעזאזל, הדמות התחילה להיות הרפתקנית?
אנשים רגילים לא הופכים סתם ככה לדרואידים בתבודדים שעוזבים את החברה לטובת הטבע, אנשים רגילים לא הופכים לקוטלי דרקונים - הם מחרבנים במכנסיים כשהם רואים דרקון - וככה זה! אנשים רגילים נעשים חקלאים, נפחים, קדרים (שמתעסקים עם קרמיקה), ימאים, חקלאים, חקלאים וגם חקלאים.

אחת השאלות הכי חשובות היא:
איך, לעזאזל, הדמות התחילה להיות הרפתקנית?
אנשים רגילים לא הופכים סתם ככה לדרואידים בתבודדים שעוזבים את החברה לטובת הטבע, אנשים רגילים לא הופכים לקוטלי דרקונים - הם מחרבנים במכנסיים כשהם רואים דרקון - וככה זה! אנשים רגילים נעשים חקלאים, נפחים, קדרים (שמתעסקים עם קרמיקה), ימאים, חקלאים, חקלאים וגם חקלאים.

זה פשוט מאוד. כפי שמוסבר בתחילת המדריך לשחקן של כל הגרסאות (1-3.5) וברוב שיטות המשחק האחרות, הרפתקנים הם לרוב, לא אנשים רגילים. אנשים רגילים שנהפכים להרפתקנים עושים את זה בד"כ נגד רצונם או מחוסר ברירה.

איך כותבים רקע לדמות?
יש שתי שיטות טובות: השיטה ההירואית והשיטה הריאליסטית.

א. השיטה ההירואית:

העיקרון המנחה של השיטה ההירואית הוא שסיפור הרקע לא נועד לשמש כלי ליצירת דמות שהחלטנו על זהותה מראש(ברמה הטכנית) אלא ההיפך, שאנחנו יוצרים דמות כדי שתככב בסיפור שהומצא כבר. לכן ראשית ממציאים סיפור ומשבצים את הדמות שלנו בה. במקום להיצמד לפרטים טכניים כמו מקצוע, מיומנויות וכישרונות, אנחנו מרחיקים לכת עם הפנטזיה וממציאים סיפור שיכתיב את זהותה של הדמות. נניח שאני רוצה ליצור דמות, ואין לי מושג מדוייק על הדמות הסופית שאני רוצה. אני מתחיל להמציא סיפור: היה היתה לה משפחה מאושרת, אמא אבא שלושה אחים ואחות חמודה(אנחנו נתמקד באחד האחים, אוקיי). ואז אני שובר את הסטטוס קוו. משהו קרה, ואחריו עוד משהו ועוד משהו ועוד משהו ואז אנחנו מגיעים להווה. מה שקרה במשך הסיפור נותן לנו את הדמות הסופית, ועכשיו אנחנו יכולים לתת לדמות נתונים, כי אנחנו יצרנו עבורה זהות. במשך הסיפור האח שהתמקדנו בו פגש נוכל בשם SHADOW (סתם המצאתי) שביקש ממנו עזרה בלהביא מכה. ככה הוא למד כמה מיומנויות של נוכלים, והמכה נכשלה והאח(נמציא לו שם. פלין לדוגמא) נתפס והושם בכלא. בכלא הוא פגש את מולדיס(עוד פעם סתם זרקתי שם) הנזיר המקועקע שמנסה לברוח מהכלא ולמד ממנו איך ללכת מכות. מולדיס הצליח לברוח מהכלא ויחד איתו פלין נמלט, אבל נאלץ להסתיר את זהותו, לכן הוא השתמש ביכולות ההתחזות שרכש אצל SHADOW והצטרף לקרוואן של צוענים, שם התחבר עם פייטן בשם רהבמול שסיפר לו על שיינגוט האביר שחי בעיר מוסטיגיה. כשהקרוואן מגיע חעיר נמל זו או אחרת, פלין מסתנן לספינה המפליגה למוסטיגיה. בדרך הספינה נתקלת בשודדי ים ובקרב שמתפתח בין שתי הספינות, פלין הנוסע הסמוי מנצח את הקרב בטעות, והוא בסה"כ רצה להישאר בחיים! הנוסע הסמוי הופך לגיבור ומובא על כתפיים לארמונו של גיליאם מלך מוסטיגיה, מחפש את שיינגוט ומגלה ששינגוט מוביל מערכה עצומה נגד צבא בולרד, המדינה שמצפון וכן הלאה וכן הלאה וכן הלאה וככה יש לנו סיפור רקע.

ב. השיטה הריאליסטית:

מאחר וכבר המצאנו דמות ועשינו את כל הגלגולים והכל, אנחנו צריכים לקחת כל נתון ולתת לו סיבה הגיונית. לדוגמא, אם יצרנו סייר ויש לו כוח 16 אנחנו מחליטים שנעורים של עבודה בחטיבת עצים נתנה לו כוח פיזי. או דרואיד שיש לו מתאם מיומנות של +4 בהישרדות כי אביו לימד אותו לזהות את הצמחים הטובים לאכילה, לימד אותו להבדיל בין טביעות של זאב לטביעות של שועל או מה שלא יהיה ולימד אותו את צורות קבוצות הכוכבים וכד'. אם יש לדמות כישרון עמידות אנחנו מחליטים שמזג האוויר במקום בו גדלה היה קשה ולכן היא מורגלת בתנאים קיצוניים. וכן הלאה וכן הלאה.

השיטה שאני מתבסס עליה (ושקבלה השראה מאטקינסון, שלא ראיתי אותו פה כבר יובלות) היא מניע וחסם.
מניע הוא מה שיגרום לדמות שלך לעשות דברים. מה שדוחף אותו קדימה. מה שיגרום לו להסכים לבצע משימה, להרוג את הנבל, להציל את הנסיכה.
עוד על מניע אפשר לקרוא בכתבה הבאה.

חסם הוא מה שגורם לדמות שלך להפסיק, לא לפעול, להסס. זאת נקודת תורפה מסוג כלשהו. לפעמיים היא יכולה להיות מעורבת יחד עם המניע- לדוגמה, אם המניע הוא הצלת חיים החסם יכול להרחש כאשר נבל מאיים על חייהם של אנשים והדמות מנועה מלפעול מחשש לפגיעה בהם.

שני הנתונים הנ"ל הם לרוב פסיכולוגיים, אך לא תמיד. חסם יכול להתבטא בצורה של "מי שיודע את שמה האמיתי מקבל שליטה עליה" או חפץ קסום שמונע מהדמות לפעול במצבים מסוימים. כמובן שהרבה יותר מעניין כאשר הגורמים הנ"ל הם פסיכולוגיים- אז הם תלויים בשחקן, לא במנחה, שצריך להחליט מה מתאים להגדרת המניע/ חסם שלו, צריך לעמוד בדילמות וזה באופן כללי כלי טוב למשחק תפקידים איכותי.

יכול להיות שהדמות שלך קיבלה חינוך טוב וקראה ספרים, יכול להיות שהדמות שלך גדלה בעיר גדולה ופגשה סוגים שונים של אנשים ולכן יש לה יכולת אבחנה. באותה מידה יכול להיות שגדלה בכפר ולכן יש לה חוש התמצאות... אם לדמות תבונה גבוהה, סימן שהיא משכילה יחסית, יודעת קרוא וכתוב וחשבון ושבאופן כללי יש לה יכולת למידה. חכמה מציינת שלדמות חושים חדים וכושר אבחנה בין עיקר ותפל, אמת ושקר. בהתאם לזה תתפור רקע מתאים. הוא גם לא חייב להיות הגיוני. יכול להיות שהדמות שלך אומצה על ידי לאמאסו ששכל את הגור שלו וממנו היא למדה את הידע הרב שברשותה. עד כמה שזה לכאורה לא הגיוני, זה עדיין הסבר טוב. זה משחק פנטזיה. אם שה"מ מאשר את זה, זה טוב. אם לא אז לא. לי היה שחקן שחלק מסיפור הרקע שלו כלל עתק שעובר בירושה במשפחתו ומגיע לידיו. לא התאים לי אז אמרתי לו לשנות את זה, אז הוחלט שהעתק אכן עובר בירושה, אך אבד לפני דורות. עכשיו לדמות יש פתאום עוד מטרה בחיים. למצוא את העתק.

קודם כל זה התכונה, לא המתאם (אלא אם אתה תולע זהב עתיק ומאוד מאוד מיוחד... מה שאתה בטח לא :mrgreen: ) (מתאם של תכונה 16 זה 3+, ושל 15 זה 2+).

אתה יכול לשלב את זה - יכול להיות שהיית שפן ניסוי לניסוי שבדק שיטות לחיזוק ההבנה וההגיון (שהלך די מוצלח...)

סתם, בצחוק, תכונות זה גם קצת משהו שנולדים איתו - זה פחות משהו שמשלבים בסיפור חיים... מקצועות, אופי (לפעמים) ומניע להיות הרפתקן - אילו יותר הדברים שצריך לשלב ברקע.

תבונה גבוהה לא מראה כמה אתה יודע- בשביל זה יש מיומנויות. תבונה גבוהה מראה מה הפוטנציאל שלך ללמוד- לכן מוסיפים את מתאם התבונה לסה"כ נקודות המיומנות בכל דרגה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה