• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

איך אתם משיגים ספרים?

רוב מי שקורא יסכים איתי שקריאה היא תחביב יותר קשה לצריכה משאר סוגי התוכן. למוזיקה כל מה שצריך זה יוטיוב, סרטים אפשר לראות בסטרימינג או פיראטית, אבל ספרים לפעמים אני מחפש חודשים עד שאני מוצא.
כמובן שאפשר לקנות, אם כי זה השקעה מאוד גדולה של כסף לקנות עשרה ספרים בשנה. יש ספריות, למרות שגם שם אין הכל, ואי אפשר לאסוף ככה ספרים.
להרבה ממי שאני מכיר יש כמויות עצומות של ספרים בבית, סדרות שלמות וארוכות כמו כישור הזמן, מלאזן או אפילו את כל עולם הדיסק.
אני מניח גם שהרבה מאוד לא קוראים פיזית אלא בקינדל או מקשיבים באודיובוק, מה שיותר נוח אבל גם עולה כסף.
איך אתם קוראים ספרים, ואיך אתם אוספים אותם?

יש לי כמות לא בריאה של ספרים בבית שנמצאים במקמות שלא אמורים להיות בהם ספרים, אבל לאחרונה אני קצת יותר חסיד של audio book שמאפשר לי לשמוע ולהשלים ספרים בנהיגה/באימונים.
בעיקרון ממליץ גם על dramatic audio למינם, זו חוויה שונה מספרים אבל מאוד מוצלחת.

אני חושב שיש בזה גם הרבה עניין של הרגל ואולי גיל.
רוב הספרים שלי הם פיזיים (קריאה ומשחקי תפקידים), יש הרבה קסם בזה שהספר יושב פיזית לידך בעיניי.
ניסיתי אודיו בוקס - אני יוצא מריכוז מהר, דיגיטליים זה טוב רק אם אני מחפש משהו מהיר כרפרנס.
מבחינת איך להשיג, אתה צודק זה לא זול, אבל יש לך קבוצות בפייס שבהן מוכרים/קונים בלי הפסקה ופעם בכמה חודשים אפילו נפגשים להחליף ספרים, לקנות ולמקור (וגם לדבר על הספרים כמובן).

אישית קצת יצאתי מהמרוץ, כי יש לי כל כך הרבה שלא הגעתי לקרוא ומעט מדי זמן לקרוא, כך שהחלטתי לצמצם את אגירת הספרים.

רוב הספרים שלי הם פיזיים (קריאה ומשחקי תפקידים), יש הרבה קסם בזה שהספר יושב פיזית לידך בעיניי.
ניסיתי אודיו בוקס - אני יוצא מריכוז מהר, דיגיטליים זה טוב רק אם אני מחפש משהו מהיר כרפרנס.
ממש מסכים. זה לא שיש לי משהו נגד הפורמט עצמו, זה ממש סבבה ויש כאלה שמעדיפים, אבל הבעיה אצלי היא שמאוד קל לי ללכת לעשות משהו אחר בזמן שאני מקשיב ובכך להפוך את הקריאה לפעולה משנית. עם ספר פיזי, אני חייב לשבת, להפסיק לעשות כל דבר אחר, ולקרוא, מה ששואב אותי יותר פנימה.

השאלה, אם הפעולה שאתה עושה תוך כדי פוגעת לך בריכוז/הקשבה לספר?
לי בוודאות כן, אני יודע שלא כולם ככה והלוואי שזה היה מסתדר כי אז הייתי יכול לקרוא הרבה יותר :)
אבל כרגע לפחות אני דבק בפיזי.
לא ניסיתי קינדל, אבל ממה שאני שומע זו גם אחלה אפשרות, המסכים והפונטים מותאמים לעין ולא מרגישים כמו לקרוא ממחשב או פון, שווה לבחון גם את האופציה הזו.

ממש מסכים. זה לא שיש לי משהו נגד הפורמט עצמו, זה ממש סבבה ויש כאלה שמעדיפים, אבל הבעיה אצלי היא שמאוד קל לי ללכת לעשות משהו אחר בזמן שאני מקשיב ובכך להפוך את הקריאה לפעולה משנית. עם ספר פיזי, אני חייב לשבת, להפסיק לעשות כל דבר אחר, ולקרוא, מה ששואב אותי יותר פנימה.
זה כל כך מדויק, שזה גם היתרון הגדול של ספרי אודיו - הם מאפשרים לך ללכת לעשות משהו אחר בזמן שאתה מקשיב, מה שמאפשר להפוך את הקריאה לפעולה משנית. כי עבור רובנו, ככל שמתבגרים כמות הזמן שאפשר להקדיש לקריאה הולך וקטן וכמות ההפרעות שעשויות לצוץ ולשלוף אותנו מתוך ההישאבות פנימה (ובכך לעצור את הקריאה לא לכמה דקות, אלא לסיים את סשן הקריאה למי יודע כמה זמן) רק הולכת וגדלה.

אני לרוב קונה ספרי קריאה פעמיים-שלוש בשנה.
בשבוע הספר ובדוכן של יואב באייקון/עולמות.

אני גם קורא מחדש ספרים שיושבים לי על המדף, זה גם כיף.

את רוב הספרים אני קונה בקינדל, ספרים פיזיים רק מה שבעברית. קשה להתחרות בנוחות האינסופית של one click buy

תקופה ארוכה נמנעתי מאודיובוקס אבל התחלתי להקשיב להם בסבב האחרון במקלט ואני ממשיך עכשיו באוטובוס. חד משמעית הריכוז שלי נמוך יותר מאשר בספר שאני קורא, אבל זה לא שהייתי קורא באוטובוס אז החלופה היא מול לשמוע מוזיקה.
זה כן אומר שאני אעדיף להאזין לספרים שפחות נורא אם איבדתי ריכוז לכמה רגעים: נניח emma של אוסטין היה אחלה עבורי, אבל את tinker tailor soldier spy של לה קארה הפסקתי באמצע

בארה"ב יחסית זול להשיג מבחר רב של ספרים יד שניה דרך שירותים כמו AbeBooks (בהם הפסקתי להשתמש בגלל שהם בבעלות אמזון), eBay, וPangoBooks. יש גם חנויות עם איזורי יד שניה. מה לעזאזל אני אעשה עם חלק ניכר מהם במעבר הבא שלי אני לא יודע.

אפשר גם להשיג הרבה ספרים דיגיטליים חינם אם זכויות היוצרים פגו, דרך Gutenberg. לאחרונה אני לא כזה מתלהב מלקרוא בקינדל למרות שיש לי שם ספריה גדולה. פשוט לא מספק כמו לקרוא ספר פיזי.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה