• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

איך אתם יוצרים דב"שים?

לי באופן אישי יש שיטה ליצירת דבש"ים שוליים בצורה הכי טובה ויעילה, המבוססת על שני אלמנטים: תפקיד ואפיון.

כל דב"ש צריך שיהיה לו את שני המרכיבים הללו. קודם כל, צריך להחליט מהי הסיבה לקיומו ומה הוא עושה בהרפתקה, כמו גם היחס שלו לדמויות. תפקיד יכול להיות חייל אויב, בוס משני, ידיד, אדם המציע שירות תמורת תגמול או כל תפקיד אחר.

המאפיין השני הוא אפיון. צריך לאפיין את הדב"ש בצורה כזאת שיזכרו אותו. אף אחד לא יזכור סוחר אקראי שהקבוצה פגשה בעיר, אבל לרוב מספיק להוסיף פרט מזהה אחד או שניים כדי שהדמות תחקק בזכרון השחקנים. המאפיין יכול להיות שם מוזר, מבטא, לבוש לא שגרתי, חיית מחמד או כל דבר אחר שמסמן את הדב"ש בעולם. אם לא מדובר בדמות עם תפקיד עלילתי אלא סתם שומר ראש לא צריך להמציא לה משהו סופר מיוחד, אבל אפשר להעיר הערה או שתיים על הדב"ש שיצרו את ההרגשה שהדמויות נלחמות באנשים, ולא בסט נתונים, דברים כמו צבע שיער או צורת נשק.

איך אתם בונים דב"שים?
אני כמובן מתכוון לפלאף שלהם, לא לנתונים.

כל עוד לא מדובר בדב"ש באמת משני (מוכר אקראי בשוק, ברמן בפונדק וכו'), השאלה הראשונה שאני מתחיל ממנה היא מה הפונקציה שלו.

במקרה של דב"ש משני שישרוד רק סצנה/שתיים, השאלה היא מה הפונקציה שלו בסצנה הנוכחית. הוא אמור לקדם את הסיפור? לחשוף מידע נוסף? לתת לדמות שחקן אפשרות לעמוד על הערכים שלה? להראות שמסוכן באזור הזה? להוריד לחץ וליצור סצנה הומוריסטית? וכן הלאה. מזכיר מעט את הגישה שלך על התפקיד.

במקרה של דב"ש ראשי, השאלה היא מה הפונקציה שלו בסיפור הגדול. הוא אמור לאתגר את הדמויות? לסמל את אחת מהת'מות המרכזיות של המערכה? לעזור באפיון של דב"ש או מקום אחר, חשובים יותר ממנו? וכן הלאה.

לאחר מכן אני עובר לחשוב על אפיונים כאלו ואחרים, ככל שהם מתאימים. ככל שהדב"ש משני יותר, אני אטה לתת אפיונים חביבים או זכירים באופן שתיארת. ככל שהוא ראשי יותר, אני אתן דברים מהותיים יותר שנגזרים מהאישיות שלו וממקומו בסיפור.

בכנות, מכיר מלא טיפים טובים לבניית דב"ש, אבל בפרקטיקה, כשאני מנחה ליד השולחן, אני פשוט שולף טיפוסים שיהיה לי משעשע לשחק, והם תופסים נפח לפי כמה הם תופסים את השחקנים...

אצלי אני אוהבת מאוד להמציא רוב הפעמיים שיצרתי דב"שים השחקנית ולא כמנחה כי לא יצא לי כל הרבה להנחות בעיקר בפלאים תמיד אהבתי את היורשת שנותן מלא אופציות לדב"שים
אגב, באופן כללי אני חושב שזה טוב לעצב דב"ש יחד עם השחקנים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה