• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /

תוכניות מרשימות ל Runequest

במהלך כנס המשחקים הבריטי UKGE חברת כאוסיום חשפה תוכניות מרשימות לשיטה - בדגש על מגוון הרפתקאות וגם גרסה רזה של ספר החוקים.
מדובר על אותם חוקים אבל הספר יהיה דק יותר וירענן את אופן ההצגה וההסבר - וגם יכלול גזעים חדשים.

הנה כמה שקפים מהמצגת
1780426432475.webp
1780426454824.webp
1780426499044.webp
1780426534316.webp
1780426585077.webp
מקור - https://basicroleplaying.org/topic/26847-chaosium-con-uk-rq-panel/
 
כן - ראיתם נכון, אחד הגזעים שם הוא בבון, היישר מהמהדורות הראשונות של רונקווסט - ביחד עם הברווז האייקוני.

ברונקווסט בבונים היו גזע אינטיליגנטי ואגרסיבי, שפחות או יותר חלק את הנישה האקולוגית של אורקים וגובלינים בתור ה goons שפוגשים במבוך ממוצע.
 
ברווז ובבון כל כך מרגיש מטומטם שלא הייתי מצליח להנות מהמשחק...
מרגיש כמו Cartoon.
מכיוון שרונקווסט היא שיטה מאוד ותיקה ואחת הראשונות שהגיעו עם עולם ומיתולוגיה מובנים ומורכבים עוד בתקופה שגרייהוק היה רק מבוך, יש גם לברווז וגם לבבון (וגם לטפירים האינטיליגנטיים שהולכים על שתיים עם השם שקשה לאיית) הגיון פנימי.

הברווזים למשל הם גזע שקשור למוות, שהמלומדים מתווכחים אם הם צאצאיהם של ברווזים שקוללו להיראות כמו בני אדם או בני אדם שקוללו להיראות כמו ברווזים, בגלל שבחרו בצד הלא נכון במלחמה קוסמית אי-אז בעבר.

הבבונים הם פשוט בבונים שפיתחו אינטיליגנציה ברמה אנושית, עם פולחנים, שבטים ומנהגים משלהם. לא באמת יותר מגוחך מאנשים נמוכים עם זקן וגרזן.

במקור, הגזעים האלה נועדו להיות מפלצות, אבל בגלל שרונקווסט השתמשה באותם כללים של שיטת כשרונות ליצירת נתונים של דמויות ושל מפלצות, הרבה שחקנים החליטו שיכול להיות ממש מגניב לשחק אותם.
 
אני מסכים שלשחק בבון מרגיש מוזר, אבל אחרי שקראתי את Dragonbane אז ברווז לא כזה מפריע לי.

מה שכן, במבוכים ודרקונים כבר יש אנשי עורב (טבקסי) ואנשי חתול למיניהם- אז השאלה אם זה באמת מוזר או שפשוט זה לא משהו שרגילים אליו…

למשל בפאת׳פיינדר 2 יש את ה-לשי (אנשי צמח) וב Daggerheart יש אנשי פטריה.
גם אליהם התרגלתי 🫠
 
שום הגיון פנימי או צידוק לא יגרום לי להרגיש בסדר עם לשחק ברווז אנושי :)
אנשי עורב עוד מילא כי זה על הרצף של ליקנטרופים למינהם.
טבקסי מעולם לא אהבתי/התחברתי ואנשי פטריה עדיין קשים לי לעיכול (תרתי משמע ).

אבל having said that... זה טבעי שאנשים יפנו לחיות כדי להמציא גזעים חדשים במשחק.
 
לעתים יש לנו כל מני מוסכמות לעולם פנטזיה, שהן מאוד מאוד נעולות על פנטזיית נוסחה (כלומר על סוג-של-טולקין) אליה התרגלנו, אבל יש בהן משהו של חוסר רצון להרחיב אופקים מעבר ל – כמה שזה נשמע מוזר בפנטזיה – שגרה של הנוסחה.

שבוע בן 7 ימים.
בממלכות הנשכחות אין. יש להם tendays, שהם שבועות בני 10 ימים.
שנה של 365 ימים.
ובכן באברון השנה נמשכת 336 ימים. וגם יש 12 ירחים.
אלפים וגמדים נשמע לנו בסדר כי זה ככה אצל טולקין, אבל לאורך חיי האנושות, בני אדם האמינו לפעמים שאנחנו חולקים את עולמנו עם יצורים תבוניים אחרים, והיצורים התבוניים הללו היו היו לפעמים דווקא כלבי ים (חפש על Selkies) או קופים (פולקלור פרופר על אורנגאוטנג).

ברגע שכותב מוכן לחרוג מהמוסכמה של מה שנראה לנו "נכון" בגלל שהוא מה שאנחנו מכירים בספרי פנטזיה, זה כבר לא נראה מוזר כל כך. בבון תבוני לא נראה לי מוזר בהרבה מססקואטץ' תבוני או אנשי-זאב תבוניים (שלא מהסוג שמשנה צורה) או דמי-דרקון.
 
אני בעד שבירת מוסכמות, אבל אני גם בעד יצירתיות ואני חושב שאפשר להתאמץ טיפה יותר מלתת נשקים לחיות.
אגב זה סתם נושא שעלה והוא לא חדש, מאז ומתמיד יש חיות אנתרופומורפיות במשחקי תפקידים ויש גם כאלו שעוסקים במיוחד בהן כדמויות שחקן.

עוד מחשבה שהייתה לי, היא שבדרך כלל הדברים האלו עובדים טוב יותר כמפלצות.
למשל קואו טואה ואטרקאפ שקופצים לי לראש אבל יש עוד המון.
 

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה
Top