• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

לשחק לפי הדמות והנטייה

ספולש

פונדקאי חדש
יש בכלל משהו בעולם שמשחק באמת לפי הדמות והנטייה?, כלומר הש"הם שלי תמיד היה אומר להפריד בין הדמות לשחקן ואיך שהוא אני אף פעם לא ממש מצליחה וזה ממש מבאס ואני תמיד תקועה על אותו מקצוע, ובמקום שאני אהיה נטרלי תמיד יוצא המצב שאני משחקת סדר טוב (עקרונית)ואף פעם לא הצלחתי לשחק אחרת.... אז אם למישהו יש עצות...........
נ.ב. אני חדשה פה אז לא להרוג אותי ודרך אגב אני החברה הכי טובה של ני הילדים האלה שקוראים לעצמם מלאכים (השחור והלבן). ופלאפי אם אתה הולך לעצבן אותי אז אל תנסה.. :lol: :P

וואו, מה זה שטף שחקניות המו"ד הזה פתאום... :shock: :) :D

טוב, בכל מקרה, כן. אני משחק את הדמות שלי כל הזמן, מכיוון שהדמות שלי קלה מאוד ובעלת כל מיני יכולות להיתקע באמצע שיחה, וליצור אינטראקציות מצחיקות...

הקיצר, אני משחק נזיר דפוק בשכל, אז הדמות שלי זה להגיד בננה\ לשיר עוגה עוגה\ להתחיל עם מלצרית אורקית עם סכין גדול, וזה דבר שלא הייתי עושה בחיים בתור בן אדם. אני הרבה יותר מושב מהדמות שלי, והוא הרבה יותר קליל ממני (במחשבה).

נטייה זה דבר מאוד פשטני, אבל ברור שמישהו טוב לא יהרוג ילדה קטנה שלא עשתה כלום לאף אחד...

את פשוט צריכה לדעת איך הדמות שלך מתנהגת, ולחשוב מה היא הייתה עושה, לא מה את היית עושה במצבה.

נ.ב-אם אתה בקבוצה של מלאך שחור, אני לא בטוח שיהיה לך קשה במשחק אופי.

שיטה פשוטה- מצאי את הנטייה שהכי מתחברת לך. אני, לדוגמה, משחק בדרך כלל דמויות שנוטות לסדר כלשהו, מאחר וכזה אני- מאורגן, עם כבוד עצמי ונאמן להבטחותיו.
ציר הטוב-רע הרבה יותר קל למשחק, ולכן בו הבחירה פחות חשובה. אם את משחקת דמות טובה, את תעזרי לאחרים מבלי לבקש תמורה רצינית, אם בכלל (אבל לא לדחות תמורה כשמציעים אותה). אם את משחקת דמות רעה, את תשיגי את מטרותייך גם אם חפים מפשע ייפגעו בדרך (שימי לב- גם דמות תוהו-רע יכולה לפעול לפי החוק במקרים מסויימים, כי זה הרבה יותר בטוח). דמות נטרלית תפעל במתינות בין הטוב לרע.

שלום ספולש(?!) וברוכים הבאים לפורום,

אני אחלק את השאלה שלך לשני חלקים:
בקשר למשחק לפי נטייה- אז ככה: נטיה לא אמורה להגדיר לשחקן איך לשחק את הדמות שלו. נטייה היא כלי עזר, שאמור לסייע לשחקנים להבין מהי המסגרת הכללית למשחק הדמות (לפחות בהתחלה). אופי הדמות המלא והצורה בה היא מתנהגת תלויים אך ורק בדרך בה את רוצה לשחק את הדמות. אל תניחי לאזיקי הנטייה להכתיב לך איך לשחק. אפילו הנטיות הקיצוניות ביותר מניחות מקום למרחב פעולה משלך, ואם החלטת שהם מגבילים אותך- פשוט שני נטיה או שתורידו את הנטיות מהמשחק בכלל.

בקשר למשחק תפקידים באופן כללי:
השה"מ שלך כן צודק בגדול- רצוי לנסות ולהתרחק מהאופי האמיתי שלך כדי לשחק דמות עם אופי אחר- זוהו משחק תפקידים בעצם: אתה משחק מישהו שאתה לא. בתור התחלה אל תתבאסי- אף אחד לא נולד שחקן טבעי, וזזה מה שזה- את משחקת דמות כמו בסרט. ממש כמו שיש נק"ן לדמויות כך גם יש סוג של ניסיון לשחקנים. אנחנו מתפתחים עם השנים, מבינים יותר, רואים יותר צורות משחק שונות ויותר דמויות, וככה מתפתחים ומשחקים יותר טוב.
הייתי מציע לך לנסות ולשחק דווקא דמות ונטיה השונים מאלו שאת רגילה אליהם. לא הייתי בוחר בקיצוניות דווקא (תוהו רע במקרה שלך) אלא סתם משהו שונה כדי שפשוט תנסי.
בוספו של דבר יוצא שמשחקים ומכירים הרבה מקצועות והרבה נטיות שונות- הכל יבוא עם הזמן. אם את צריכה השראה אז הייתי מציע לך לקרוא ספרים ולראות סרטים הקשורים בפנטזיה.

בהצלחה בהמשך, ודרך אגב- אם תוכלי לפרט בבקשה גם את המקצוע של הדמות שלך ואת הנטיה המלאה זה יעזור מאוד.

ספולש, בשני ההודעות האחרונות שלך לא ננת שלמישהו להגיב בינהם וזה נקרא "דאבל פוסט". וזה נוגד לחוקי הפורם. שימי לב שבעתיד זה לא יקרה שוב. כדאי שתיקראי את החוקים:
חוקי הפורום
בחזרה לנושא:
זה לא קשה לפעול לפי הנטייה ולא לפי השחקן. פשוט עושים דברים שמתאים לאותה נטייה (כמו ש BigFatFrog אבל זה נוגע רק לניטרלי רוע או רוע בכלל). תחשבי מה מתאים לדמות לעשות. לדוגמא:
סדר- לא יפגע בחסרי ישע ולא יעבור על החוק.
ניטרלי- ישמע להוראות הבסיסיות ולפעמים יפר את החורים.
רשע- לא יתחשב בחוקים ובסובבים אותו. יעשה כרצונו.

אתה מבלבל בין סדר לבין נטיית פאלדין.

טוב:לא יפגע בחף מפשע.
רוע:יהרוג בלי נקיפות מצפון.
סדר:ישמור על החוק.
תוהו:יעבור על החוק.
נטרלי:הנטייה האהובה עלי,לא צריך להתחייב לשוב דבר.

שילובים ביניהם יוצרים נטייה.

נכון, אבל עם זאת צריך לזכור לא לתת לנטיה לשלוט בדמות אלא לרתום את הנטיה לתועלת הדמות. לפיכך, דמות סדר כן תוכל לעבור על החוק (פגיעה בחפים מפשע נוגעת יותר לציר הטוב-רוע ולא לסדר-תוהו, וגם את זה דמות טובה יכולה לעשות), דמות תוהנית כן תציית לחוקים כשתרצה וכו'.
נטיות אינן מגדירות עולם של שחור ולבן אלא מקנות דרך פעולה כללית ביותר. העצה שלי לך היא לשחק לפי אופי הדמות שאת בוחרת ופחות לנסות להתאים את האופי לתוך מסגרת נטיה כלשהי.

עריכה- לא ראיתי את זה לפני כן, אבל למה בדיוק ניטראלי לא צריך להתחייב לשום דבר...?

קלטו, מכירים אותי גם כאלו שרק נכנסו לפורום! חבר'ה, כבוד!

סדר- לא יפגע בחסרי ישע ולא יעבור על החוק.
ניטרלי- ישמע להוראות הבסיסיות ולפעמים יפר את החורים.
רשע- לא יתחשב בחוקים ובסובבים אותו. יעשה כרצונו.

לא מדוייק.

סדר טוב - לא יפגע בחסרי ישע ולא יעבור על החוק.
ניטראלי - אותו הדבר.
תוהו ניטראלי - לא יתחשב בחוקים ובסובבים אותו. יעשה כרצונו.

עכשיו, אני לא יודע מה שני ה"מלאכים" סיפרו לך, אבל אני פה כדי לעזור, לא לעצבן.
קודם כל, ברוכה הבאה! (1. צריך עוד שחקניות בעולם! 2. מה זה ספולש?)

שנית כל, תשחקי את הדמות איך שנשמע לך הגיוני. במהלך הזמן, תבני לעצמך אופי, ולפי האופי הזה יהיה אפשר לעשות נטייה. זו ההמלצה לשחקנים מתחילים, לפחות. אם את רוצה לשחק דמות ניטראלית, ויוצא לך תוהו-טוב, פשוט אל תקבעי לעצמך הגבלות מראש. במשך הזמן תתרגלי למשחק דמות ששונה מהאופי שלך, ותוכלי לקבוע לעצמך פרמטרים מקדימים לאופי הדמות, ולדבוק בהם.
אבל לפני הכל, רצוי שתדעי למה אנחנו מתכוונים שאנחנו אומרים טוב, רע, סדר, תוהו וניטראלי. על כן, אני ממליץ לעיין בפרק 6 בספר החוקים לשחקן, בחלק העוסק בנטיות.

עריכה: בארני, אני לא חושב ששחקן המשחק דמות סדרית יעבור על החוק מדי פעם, רק כדי להוכיח שסדר זה לא מחייב. יש הבדל בין סדר-סדר, לסתם "סדר". אם אתה משחק סמוראי, אתה סדר בנשמתך, ולא תעבור על החוק גם אם חייך תלויים בכך. אם אתה משחק פקיד עירייה, כנראה שתהיה סדר ברמה כלשהי, אבל זה לא אומר שאתה יכול לעבור על החוק, וזה גם לא אומר שאתה לא יכול לעבור על החוק. תעבור על החוק אם צריך, לא כדי להוכיח משהו.

הנטיות לא צריכות להיות משהו נוקשה כמו הגדרות המילונים שנותנים כאן. בדרך כלל ברור מאוד לפי ההתנהגות של הדמות איזה נטייה צריך להציב לה - פשוט שחקי את הדמות שלך, ותני למנחה שלך להחליט מה לעשות עם הנטיה כשצריך להשתמש בה.

לדעתי הדרך הכי טובה לצורת משחק היא קודם כל להחליט על אישיות, לשחק אותה, ואז אחרי מספר משחקים לראות לאיזה נטיה זה מתאים ולעגל פינות איפה שיש התלבטויות.

כמו הנרוביאן, אני לרוב מוצא את עצמי משחק דמויות דומות מאוד, פשוט מכיוון שאלו טיפוסי הדמויות שאני מתחבר אליהם. רוב הדמויות שאני משחק הן כריזמטיות, לוקחות אחריות, נחושות, חצופות במידה, ובסופו של דבר כולן סובבות סביב הרעיון של לקחת חפץ כבד ולהכות באמצעותו כל מי שמציק לך. או בקיצור - כן, אני תמיד משחק לוחמים, ואני נהנה. אין שום פסול בלשחק כל הזמן את אותו מקצוע, כי כל מקצוע טומן בחובו אלפי אפשרויות

ואני גם ארחיב על הנקודה הזו כדי שלא יווצרו שאלות.

ניקח את שלושת הדמויות האחרונות ששיחקתי.

הראשונה היא גארקן, אביר נווד שמשוחק בהרפתקאת רשת בפורום הזה בעולם של גאנוס. גארקן הוא טיפוס כריזמטי ואדיב, אבירי כשצריך, מנבל את הפה כשהוא מעוצבן, מוכן לקחת סיכונים ונמצא בחיפוש מתמיד אחרי צדק. הוא מוזנח, מלוכלך, לובש את אותם בגדים כבר שנים, התקלח פעם בחייו, ובעצם כל רכושו הוא חרבו ושריון מתכת חלוד וישן.

השניה היא ג'אר, אורק שאני משחק בהרפתקאת רשת. ג'אר היה בעברו הרחוק פיראט, ועכשיו כשהגיע לגיל מבוגר יחסית (בסביבות 50) פרש מעסקים אלו וחזר ליבשה. ג'אר, בדיוק כמו גארקן הוא טיפוס כריזמטי ואדיב, אבירי כשצריך, מנבל את הפה כשהוא מעוצבן, מוכן לקחת סיכונים ונמצא בחיפוש מתמיד אחרי צדק. מצד שני הוא עשיר מטורף, נורא הדוניסטי, ממש ההפך המוחלט מגארקן הסגפן.

דמות שלישית היא ביגנאטס, אורק לוחם 5 / לוחם רכוב 4 שאני שיחקתי בפרוייקט הוורקראפט של פריק. נחשו מה? הוא טיפוס כריזמטי ואדיב, אבירי כשצריך, מנבל את הפה כשהוא מעוצבן, מוכן לקחת סיכונים ונמצא בחיפוש מתמיד אחרי צדק. מצד שני הוא שונה מהדמויות האחרות, בין אם באחריות לגורל ההורד שיושבת על כתפיו תמיד, בהחלטות הדיפלומטיות שהוא מקבל נוכח האינטראקציה בעולם של וורקראפט, או בקודו ביסט שמשמש כרמך שלו..

בכל מקרה הנקודה שאני מנסה להבהיר היא שאין בעיה "להנעל" על נטיה, כל עוד משחק הדמות אמין רציני ומעניין. כהבהרה: נזיר שעושה שטויות, גנב שכל הזמן מבקש כסף על דברים, או אפילו דמות שבגלל שהיא "סדר טוב" היא בחיים לא תהרוג מישהו ללא נשק - כל אלו הן דוגמות גרועות מאוד למשחק דמות, מכיוון שהן לא אמינות. האמינות היא המפתח. דמות צריכה לעבור את מבחן המציאות.

נראה שלהרבה אנשים כאן קשה להבדיל בין "חוק" ובין "סדר"...

נטייה סדרית אינה מצביעה על שמירת חוק, אנשים, אלא על "חוק אישי"- כבוד עצמי, ארגון וסדר אישי, שמירה על הבטחות, נאמנות וכו'.
נטייה תוהנית אינה מצביעה על התעלמות מהחוקים, כי אחרת תוהוני=פושע. נטייה תוהנית מצביעה על אילתורים, נסיונות חדשים, גיוון וכו'. זו הסיבה שבמקום שאלפים (לרוב תוהו טוב, לפחות במרבית עלומות המערכה) אינם פושעים, אלא אומנים...

באותו עניין, עצם היותך רשע לא אומר שאתה חייב לרצוח אנשים, לגנוב, ולשדוד. מספיק שאתה מתמנייק, זומם, ומוכן לגרום סבל והרבה כאב ראש לאחרים (לאו דווקא לרצוח אותם) אם תוכל להרוויח מכך.

אחרי כל ההצעות הטובות שכבר הועלו כאן, אני מציע את מה שנקרא "שיטת הארכטיפים", שעוזרת לדעתי מאוד לשחקנים במצב שלך.

תחילה מחפשים גיבור של ספר, קומיקס, סדרה או סרט כלשהו. גיבור שמצא חן בעיניך, והיית רוצה לשחק מישהו כמוהו. לאו דווקא אותו ממש, אבל מישהו עם *הגישה* שלו. למשל: באטמן, כי אתה אוהב את המסתוריות, את הדיוק ותשומת הלב לפרטים. או אולי רובין הוד, כי אתה אוהב את מה שהוא עושה (גונב מהעשירים וכל זה), את המיומנות האדירה שלו בקשת, ואת זה שאף אחד לא מסוגל לתפוס אותו מהרגע שהוא נכנס ליער.

שנית, בנה את הדמות שלך כך שתתאים לגיבור הזה (שהופך כבר לארכטיפ: כלומר, טיפוס מוגדר). אם אתה רוצה באטמן, אפשר אולי טרובדור - בשביל קסמי האשליה, נקודות המיומנות הרבות, הגישה למיומנויות שחשובות לבלש\חוקר (פריצת מנעולים וכו'), הידע הטרובדורי (המקביל לידע הכללי הנרחב של באטמן), ויכולות המוסיקה הטרובדורית (שאותן מחליפים, די בקלות, ב-"נאום טרובדורי", עם מיומנות הופעה (נאום). באטמן הוא לא טיפוס שנוהג לשיר). את רובין הוד קל מאוד לעשות כסייר. האמת היא, שגם דמות "באטמנית" יכולה להיבנות כסייר. אפילו כמכשף, עם בחירה נכונה של לחשים! האפשרויות מגוונות מאוד.

שלישית, וזהו החלק המכריע: במהלך המשחק, כאשר אתה מגיע למצב שבו לא ברור לך איך הדמות אמורה להתנהג, שאל את עצמך "מה באטמן היה עושה?". אולי היה מנסה להגיע לפשרה. אולי היה מחפש פתרון עוקף, חושב כמה רגעים, מסתכל סביבו, ואז מנסה להיכנס בכלל מהגג. אולי הוא היה עומד בצד ונותן לדמויות האחרות בחבורה, המתאימות יותר כרגע, לטפל במצב. הכל אפשרי. לא מדובר רק בגישות לפעולה, אלא גם בהתנהגות כללית. רובין הוד, למשל, אולי נתפס אצלך כמישהו שנוהג להתרברב הרבה. כאשר החבורה עוצרת בפונדק, הוא ישאר ער חצי לילה וישבה את שוכני הפונדק בסדרת סיפורים סוחפת על מעללי החבורה (ובמיוחד מעלליו שלו!).

אפשר להגיד שבאטמן ורובין הוד כבר עשו בשבילך את העבודה. עכשיו רק צריך ללמוד מהם, ובמידה רבה לחקות אותם - אלא שמה שיווצר יהיה הדמות הפרטית שלך, שאומנם בנויה ומזכירה גיבורים ידועים אחרים, אך היא חווה הרפתקאות אחרות, עוברת תהפוכות שונות, ובסך הכל: אישית לגמרי שלך. וקלה לתפעול.

מאחר ואת שחקנית, כנראה תעדיפי למצוא דמות נשית כמודל לחיקוי. ומאחר ואמרת שאת נוטה לשחק סדר טוב, הרשי לי להציע את ז'אן דארק, בחורה צעירה אבל כריזמטית להדהים, שהצליחה ליצור ולסחוף צבא שלם בכוח אמונתה העצום באל. היא בהחלט נוטה לסדר טוב. בחורה שכזאת היא מצד אחד מוחצנת ומובילה - אין לה בעיה להגיד את כל דעותיה, בגלל שאין בה שום שאיפה "שגויה", והיא באמת ובתמים מאמינה שכל מעשיה מובילים למען גדולתו של האל. היא לוקחת יוזמה, פועלת, מגייסת אנשים לצידה. מצד שני, היא מסתורית למדי - מדי פעם מתכנסת בעצמה, בתפילות ארוכות מאוד וחרישיות, אולי במאבקים פנימיים כאשר עולה מצב שגורם לה לפקפוק בצדקת דרכה.

נטיות התוהו והסדר נקבעות גם לפי הטבואים של האנשים סביבה כאשר נטיית סדר אומרת לא להפר טבואים ולעומת זאת נטיית התוהו מורה על שבירת טבואים

נ.ב- היי ספולש,זוכרת אותי? זה עידן מהכנס ההוא בפריק

טאבו זה בערך כמו חוק. זה כאילו בארץ אחת הטאבו הוא: על תרצח. עכשיו, אם אתה נוטה לסדר אז אסור לך לרצוח כי זה נוגד את הטאבו. אבל נגיד אותה דמות הנוטה לסדר מגיע למקום שהטאבו הוא: לגנוב...לגנוב... לגנוב אז הדמות לא תיחשב סדר כי היא לא מקשיבה לטאבו (כי היא רגילה לטאבו אחר). הסברתי את זה טוב, עידן?
נ.ב.
פגשנו את ספלוש בכנס, עידן? כנראה זה היה שרשמתי אותנו למאנצ'קין ואתה שיחקת עם המלאכים.

שטויות. אין שום קשר בין סדר\תוהו והפרת טאבו.
אם ניקח רגע שוב את דוגמאת האלפים (תוהו-טוב) שבירת הטאבו האלפית תהיה לעשות פעולות של סדר רע (החל בבריתות עם בטאזו וכלה בהקמת מאפייה).

ואני חייב לציין שהשיטה של ננסק היא טובה.

בכלל לא
טאבו הינו מוסכמות חברתית כוללת של הגזע אליו שייך היצור (יש סיכוי שזה יהיה שונה). מוסכמות חברתיות נפוצות הינם-אל תגנוב,אל תרצח אך עם נולדתה לעם שכולם שמה רוצחים אז הטאבו לא יהיה אל תרצח
זהו בערך אני מקווה שעזרתי

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה