לדעתי השאלה היא פשוט מה אתה מגדיר כנטייה. אני חושב שנטייה באה מתוך מחשבה צלולה, מתוך הבנת הכוחות הבסיסיים של טוב ורוע, סדר ותוהו. יצור נבון- במידה כזו או אחרת- יכול לבחור (בין אם זוהי בחירה מלאה או שדוחפים אותו לכך) איך להתנהג ובאיזה אופן, ורצונו והתנהגותו הם אלו הגורמים לשיוכו לנטייה מסוימת.
מתוך כך נובע שלדעתי נטייה קשורה לתבונה, ואין הכוונה למובן מספרי-ערכי של התכונות אלא תבונה כיכולת להרהר ולהכיר בקיומך ובמעשיך. יצור שמוגדר כלא תבוני לא יכול לדעתי לתפוס את מעשיו במובן של "רעים או טובים" או "מקדמים את הסדר או תורמים לתוהו". יצור שכזה פשוט פועל לפי אינסטינקטים טבעיים או מלאכותיים או לפי תגובות הנובעות מטבעו ומאופיו.
משום כך חיות נראות "כאוטיות" אך הן לא באמת כך: האם חיות מסוימות לא נוטות לחיים בלהקה? האם אין הירככיה בתוך חיי להקה לדוגמה? מצד שני מובן שהן לא באמת סדריות, שהרי הטבע הוא פראי (כמו שטענו כאן) והחזק שורד בו (הכלל הידוע). בין כה וכה, חיות לא פועלות איך שהן פועלות משום שהן מבינות את המצב לאשורו אלא משום שזוהי תגובה אינסטנקטיבית שלהם או שזהו דחף מוטבע המניע אותם לעשות זאת (בכלל- דחף ההישרדות והרצון להתרבות נראים לי שולטים אצלם). לדוגמה: חיים בלהקה משרתים את קיומה החיה טוב יותר, משום שאויב חזק אולי יתקוף קוף בודד אך לא יתקוף להק של 20. לא נראה לי שהחיות מתארגנות משום שהן מבינות שחיים בלהקה תורמים אחד לשני מבחינה חברתית, כלכלית, תרבותית וכו'.
אותו הדבר לגבי אל מתים לא תבוניים. אני מודה שאין לי מושג לגבי הלמורים(?) אבל לגבי שלדים וזומבים המצב זהה לזה של חיות ואולי אפילו קצת פחות מזה. ליצורים כאלה אין תבונה, אין שאיפות בחיים, אין אהבות ושנאות, אין הבחנה שלך אסור ומותר וכו'. אם שלד הורג מישהו זה לא בגלל שהוא מבין שהוא אל מת ולכן מרושע ומטרתו לשנוא את החיים. הוא עושה זאת רק משום שפקדו עליו לעשות זאת או שהוא הגן על עצמו.
לדעתי, יצורים כאלו לא זוכים לנטייה "ניטראלית" אלא לחוסר נטייה כללי. לכסא אין נטייה. גם לכסא מונפש אין נטייה, ולכן גם לעצמות מונפשות אין נטייה.
היוצא דופן היחיד הוא אם תגדירו את הנטייה "ניטרלי" (טהור) גם כנטייה כללית כזו במובן זה שיצור ניטרלי הוא לא סדרי ולא כאוטי ולא טוב ולא רע. עם זאת, גם כאן לדעתי יש בעיה משום שיצור נבון שכזה בוחר להיות כזה ולהתנהג כך מתוך מחשבה צלולה, ואילו שלד לדוגמה לא בוחר להיות כך אלא פשוט נוצר בצורה כזו.