• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

ממה להתחיל?

אשמח לעצה:
בני חוגג 12, רוצה לשחק מבוכים ודרקונים. איך מתחילים? מה לקנות לו?
היי פאטו, כמה שאלות:

1. האם הילד שיחק כבר עם חברים או בחוג, או שהוא רק שמע על המשחק? אם שיחק כבר - האם אפשר לברר באיזו מהדורה של המשחק? יש כמה מהדורות שונות ועדיף ללכת על גרסה שהוא מכיר.

2. האם הוא מסתדר טוב עם אנגלית, או שצריך גרסה עברית של המשחק?

הכנתי בשביל זה תרשים זרימה
תרשים זרימה מעולה.

הדבר היחיד שחסר בו זה קישורים למוצרים הרלוונטיים :-)

הנה ערכת ההתחלה של מבוכים ודרקונים (מהדורה חמישית) והנה הערכה הבסיסית של אותה מהדורה (מספיקה אחת מהן, אבל אפשר לערבב אותן ביחד)

הנה ואנור: משחק הרפתקאות (אפשר לרכוש דיגיטלי, כריכה רכה או כריכה קשה)

הנה שני הספרים שצריך בשביל פאת'פיינדר: ספר הכללים בעברית וגם אוגדן המפלצות בעברית

בגיל 12 לדעתי המהדורה המומלצת היא פאת'פיינדר, בהחלט גיל מספיק בוגר כדי שידע להתמודד עם השיטה בכבוד. בן של חבר שבכיתה ד' עבר לאחרונה מ-ואנור שהיה לו לפאת'פיינדר והוא ממש נהנה. משהו בגילאים הללו נמשך לערמות של אפשרויות לבניית דמות (גם אני בזמנו).
אם הוא יודע אנגלית ו/או אתה רוצה שילמד אנגלית, אז תקנה לו את מה' 5 באנגלית. זה אחלה דרך לגרום לילדים ללמוד את השפה כי הם רוצים. אישית, בגיל כזה הייתי שוקל לקנות בנוסף לערכה למתחיל גם את ה Player Handbook כדי שיוכל לבנות דמויות של ממש ובערכה למתחיל להשתמש כהרפתקה ראשונה.
אפשר לקרוא גם סקירות באתר: סקירות מבוכים ודרקונים, פאת'פיינדר - הפונדק

דרך-אגב, את ואנור אפשר גם לרכוש בחנות גיבורים, שהיא חנות כחול-לבן עם משלוח מהיר יותר (ספר דיגיטלי, ספר מודפס)

תודה רבה על המידע!
לסיכום הנושא:
- הילד לגמרי ללא נסיון ועדיף בעברית:
1. הערכת התחלה/בסיסית של מבוכים ודרקונים קיימת בעברית? (זולה משמעותית מפאת'פיינדר)
2. שני ספרי הפאת'פיינדר כוללים כל מה שצריך? קוביות וכו'..?
3. יש אפשרות לקנות יד2?
תודה רבה

תודה רבה על המידע!
לסיכום הנושא:
- הילד לגמרי ללא נסיון ועדיף בעברית:
1. הערכת התחלה/בסיסית של מבוכים ודרקונים קיימת בעברית? (זולה משמעותית מפאת'פיינדר)
2. שני ספרי הפאת'פיינדר כוללים כל מה שצריך? קוביות וכו'..?
3. יש אפשרות לקנות יד2?
תודה רבה
1. לא קיימות בעברית.

2. צריכים גם סט קוביות וכלי כתיבה. קוביות יש בכל חנות תחביב וגם ברוב הסניפים של סטימצקי/צומת ספרים.

3. בטח שאפשר לקנות יד 2. רק צריך למצוא מי מוכר...

כהערה, אם אין לכם נסיון, עדיף אחרי ספר החוקים הבסיסי לקנות הרפתקה מוכנה- הן מגיעות עם המפלצות הנדרשות וזה יותר שימושי מאשר אוגדן המפלצות להרפתקה ראשונה.
מצד שני, אם קונים את שני הספרים אולי אפשר לקבל במבצע גם הרפתקה מהחנות - היו מבצעים כאלו פעם ושווה לנסות.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה