• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

WFRP 2 לעולם מערכה כללי או שיטה דומה

sten101

פונדקאי ותיק
יש כמה דברים בשיטה של WFRP2 שמאוד מעניינים אותי, ביניהם הקרב הברוטלי, הקסם עם התוצאות המשניות המעניינות, ושיטת הקריירות המגניבה. הבעיה היא שאין לי באמת עניין במשחק בעולם של וורהאמר, והייתי רוצה לדעת קודם כל, כמה עבודה זה יהיה להמיר את השיטה לעולם מערכה שלי; או לחילופין איזו שיטה יותר גנרית יש ששומרת חלק מהתכונות של וורהאמר שציינתי.

תודה.

למיטב ידיעתי אפשר מאוד בקלות לשחק את WHFRPG גם בעולם משלך, בתנאי שעונה על קריטריונים מסוימים כמו "קסם משחית" וכו'. עם זאת - זו קנייה די רצינית, אז כדאי לנסות את השיטה קודם או לחפש הקלטות משחקים ולהכיר קצת את המכאניקה.

שיטה אחרת-
יש את DCC שמציעה קרב ברוטאלי, קסם מופרע לחלוטין (לקוסם אין שליטה אילו קסמים הוא לומד, לפעמים הם מגיעים עם מחיר מיוחד שצריך לשלם בכל הטלה, ההשפעה שלהם מאוד "סווינגית").

אני לא מכיר שיטה דומה - יש שיטות עם אלמנטים דומים, אבל לא באמת "חיקוי".
למעט כמובן משחקי 40k של ffg, אבל הם מד"ב.
מצד שני, המרה לא נראית לי מורכבת כלל לעומת השיגעון של הלחשים - אתה יכול או לוותר עלצזה , או להתאים את זה לאופן שבו העולם שלך עובד.

אתה יודע באיזה עולם אתה רוצה להריץ?

ההרצה אם תקרה היא בעולם שרמת הקסם בו היא די רגילה ביחס לעולמות פנטזיה באופן כללי. הקסם הוא לא הבעיה, שכן אי היציבות שלו היא קונספט שלדעתי אפשר להלביש על כל שיטה בקלות - סיכוי סטטיסטי כלשהו שהכל יהיה בסדר, או שלא. קרב ברוטאלי גם ניתן להלביש על השיטה או להוריד, שכן שוב זה רק עניין של הרגשה לדעתי.

הבעיה להבנתי היא בקריירות, כאשר ישנן קריירות שקיימות באופן המתואר רק בעולם של ווארהאמר (קוטל-טרולים נניח) או קריירות שלהבנתי לא מתוארות בספר (דרואיד לדוגמה). האם ניתן לשלוף, ליצור ולהתאים קריירות בעייתיות במערכת בצורה מודולרית, או שההנחות לגבי העולם שבו השיטה מתנהלת מובנות בספר כך שיהיה קשה מאוד לתפעל מערכה בעזרת הספר והגיון בריא בלבד?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה