• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

warhmmer 40k - RPG

pitfiend

פונדקאי ותיק
משגיח/ה בדימוס
במשך החודשיים האחרונים משחק פיראטי (ואם זאת מוצלח למדי) שהרצתי באייקון היה משחק התפקידים היחיד שהייתי שותף אליו. והיות ומנחה ותיק קרבות כמוני חי, אוכל ונושם מ"ת - התחלתי להשתגע לעיתי מגעגועים למשחק.

אז ביזבתי את כל הוני על מיניאטורות, בחיפוש אחר דבר מה שיעביר לי את הזמן עד שהקבוצה שלי תתאושש ונוכל לארגן campaign נוסף...

ובעוד אני משוטט לי בין ה-codex של צבאות שונים וספר החוקים של warhmmer 40k (אשר בשל אילוצים חוקיים של הפורום אני לא יכול למסור מידע על הדרך בה יש לי גישה לספרים רבים אלו) נקלט לי פתאום משהו...

warhammer 40k!! איזה עולם מדהים זה היה יכול להיות בשביל להנחות בו ולשחק בו בתור משחק תפקידים!

הקבוצה שלי ותיקה ובעלת ניסיון בהרבה תחומים - מדע בדיוני, אימה, גותיקה, ובעיקר פנטזיה - גם אוריינטלית. ואני וגם השחקנים נמצאים בחיפוש מתמיד אחר עולם המערכה המושלם - אבל מה לעשות שהכל נראה מושך, בזמנו שיחקנו בעולם המערכה הגלאקטי של star wars והשחקנים נורא התלהבו. אחד מהם חולה על חיילים וקרבות, הוא עצמו כבר בתהליכים מתקדמים לגיוס לשייטת 13 מיד לאחר סיום הבגרויות השנה (יב'). חבר שני מאוד מעריך משחקי מדע בדיוני... ואני? אני חייב את מנת הפנטזיה שלי במשחק.

אבל לא חשבתי אי פעם שאני אתקל בכולם ביחד באותו עולם מערכה... כשלכל סרט ומשחק מחשב היום יוצא משחק תפקידים מקביל - אני מתפלא למה יש מחדל כאן - ל-warhammer fantasy יצא משחק תפקידים, אז למה 40k מקופח?
דיברתי עם החברים והם כולם נענו בחיוב, ואף בהתלהבות - העולם עושה רושם מצויין.

החלטתי להיות freelancer לשם שינוי ולאסוף את כל הידע הנצבר במשך השנים על שיטת D20 ולבנות מערכת משחק משלי במסגרת ק20 לעולם המערכה של 40k!

וכרגיל כמו בכל פעם אני פונה לשתף אתכם חברי הפורום, ולעזור לי בזה.
מה אתם חושבים על הרעיון? אילו הצעות ורעיונות יש לכם לגבי המכניקה במסגרת שיטת הק20 כאן? איך אני מתאים אותה לעולם של 40k?
ואילו עלילות והרפתקות ניתן להכניס שיצליחו להעביר את עולם המערכה בצורה מהנה ומפוצצת לשחקנים?
והאם לדעתכם אני יכול לפתוח עץ זהה בפורום מיניאטורות? היות ואני יכול להיעזר בהם רבות בנושא העלילתי אולם רבים מהקהילה שם לא מבקרת בפורומים האלו...

נ.ב - השחקנים כולם ישחקו במסגרת האימפריום - הם יוכלו לבחור להיות דמויות מתוך העקרונות של צבאות ה-space marines, ה-witch hunters, ה-deamonhunters או ה-imperial guard.

גם אני משחק מ"ת ובמקרה (במקרה.. :D ) גם אני חשבתי להריץ משחק של 40k (ולדעתי זה אחלה רעיון).

אני דווקא חשבתי על הרפתקה כזאת:
צבאות האינקוויזיציה והספייס מארינס(קיצר- צבאות של האימפיריום , אבל לא כולם) מתקיפים כוכב שורץ בכאוס ואורקים שנלחמים על השליטה בכוכב, השחקנים בוחרים באיזה צבא הם רוצים להיות, והם נלחמים כל אחד במקום שונה על הכוכב, לאחר תבוסה מוחצת של האימפיריום, הם נמלטים מהכוכב, השחקנים שנפצעו או נשכחו במהלך ההימלטות המפוזרת נשארים על הכוכב ועכשיו עליהם לשרוד עליו, לאט לאט הם מוצאים אחד את השני ולאחר הרפתקה ארוכה (אם הם לא נהרגים בצורה אכזרית) הם יוצאים מהכוכב על חללית גנובה או שאולי חילצו אותם, וחוזרים לאימפיריום, אם אחד מת אז אולי לקחו אותו והפכו אותו לדרדנוגט, אחר כך ממציאים עוד משהו מעניין...

ההגבלה על זה שהם יהיהו אנושיים די מעצבנת, אתה ממש מפספס רעיונות מעולים...
מבחינת חוקים- בעקרון מדובר בעולם מד"ב די ממוצע, כך מיניגן תהפוך לבולטר, כך רובה לייזר ותהפוך ללאסגאן וכו'.
יש לך בעיה אחת מאוד מאוד גדולה- השחקנים שלך יהיו בודדים, לכן היתרון הכמותי של הIG לא יוכל לבוא לידי ביתוי, אתה באמת מדמיין שחקן SM ושחקן IG באותה קבוצהשחקנים הם חיילים, וצריכה להיות סיבה טובה למה הם לא מחסלים כמה אלדרים בשעות קשות אלו...

שחקנים מגזעים שונים פשוט לא יוכלו לשחק באותה קבוצה... ממש כמו שפלאדין ואלף אפל לא יסתובבו מרצון זה עם זה, כך גם אלדאר וספייס מארין לא.

עכשיו בכדי לאזן את הקבוצה נותנים לשחקנים שלוקחים גזעים מושבחים גנטית תוספת CR, משמע אם שחקן בוחר דמות למשל של ספייס מארין ודירוג ה-CR שלו הוא +1 זה אומר שכל שאר השחקנים יתחילו את המשחק בדרגה אחת מעליו. וכך יווצר איזון, כשהשחקן של הספייס מארין תמיד יהיה דרגה אחת מתחת לשאר השחקנים ולכן לא יהיה חזק מהם משמעותית.

זה נראה לי רעיון באמת אחלה, העולם של 40K באמת יכול לעבור כמה ניסויים בדרכו להיות עולם מערכה :twisted:
אבל כמו על כל דבר, צריל לעבוד על זה חזק. לכרגע אין לי רעיונות, אבל צריך להשקיע בזה המון, אני למשל לא ממש מצליח לדמיין משחק בו אני משחק חייל IG ואיתי מסתובבים חיילי SM ו-Witchunters.
אם יש לך מוח יצירתי יכול להיות שייצא משהו טוב מזה, אבל אתה תצטרך לעבוד קשה.

Dexter אמר/ה:
אני חושב שעדיף לכתוב רק בפורום המיניאטורות, ששם הדיון כבר מפותח...
pitfiend אמר/ה:
בהחלט, הדיון בשיאו בפורום מיניאטורות - אנשים שניתקלים בדיון זה אבל לא מסתובבים בדר"כ בפורום מיניאטורות מוזמנים בכל זאת להגיב שם:
https://www.pundak.co.il/forums/threads/8141

pitfiend אמר/ה:
שחקנים מגזעים שונים פשוט לא יוכלו לשחק באותה קבוצה... ממש כמו שפלאדין ואלף אפל לא יסתובבו מרצון זה עם זה, כך גם אלדאר וספייס מארין לא.

לא מדויק.
לדעתי (רק לדעתי! אף פעם לא שיחקתי מ"ת), לערבב גזעים שונים, בלי הגזמה, משהו בסגנון של כמה אימפיגים, מארין, ו2 אלדארים יהפוך את המשחק להרבה יותר מעניין.
ואלדארים עלולים להסתובב עם אימפיגים, הם יכולים גם להסתובב עם אינקיויסטור שהוא לא מהקסנו האנטרס (ציידי החייזרים).

עלילה?
כרגיל, כאוס, חפץ עתיק של הנקרונטיר\אולד וונס התגלה ע"י כוחותיו של זינטץ'\סלאאנש, חבורה אמיצה אבל חסרת כל סיכוי יוצאת להציל את הגלקסיה מסיבה לא מובנת, ובדרך, כשהם מקבלים תשומת לב מהקצינים הבכירים\פארסירים הם זוכים לעזרה, מקבלים ציוד, ויוצאים לכסח את הצורה לשד עליון.

אפשר גם לעשות שכמה שחקנים בוחרים להיות sm תחת פיקוד של מפקד שהחליט לערוק לכאוס, מכאן השחקנים יחליטו מה הם עושים- עורקים גם הם לצד האפל או מתנגדים למפקד ויחד אם קבוצה שמתנגדת גם היא נלחמים בו?

דוגמא אחרת: האימפיריום עובד על פרק חדש שבו יהיה הרבה dna של יצורים פראיים (כמו בספייס וולוס) אבל משהו משתבש והספייס מארינס החדשים יוצאים מכלל שליטה ולוקחים שליטה על אתר הניסוי, השחקנים נמצאים ביחידת ספייס מארינס והם נשלחים אם עוד צוות ב-dip striking אל אתר הניסוי, תמשיך משם...

נקודה חשובה: גריי נייט לא יסתובבו עם מארינס או IG, מארינס לא יסתובבו עם IG.
סיסטרס יכולות להסתובב עם IG אבל לא עם מארינס או גריי נייטס.
אורדו מאולוס ואורדו קסנוס ואורדו הרטיקוס (שהם לא סיסטרס או גריי נייטס - ז"א henchmen ואינקוויזיטורים זוטרים) יכולים להסתובב עם כולם.
אף אחד לא יסתובב עם מתנקש.

אלה חוקים חשובים לדעתי, כי אף מארין לא יסתובב עם גארדסמן עלוב ונחות, כמו שגריי נייט, העלית של העלית, לא יסתובב עם נחת פשוט... מתנקשים פועלים באופן עצמאי לחלוטין תמיד.

המשך הדיון כאן אם אפשר...

רעיונות טובים עד כה רבותיי, יש לי סכמה כללית לקמפיין - נראה אם יש לכם רעיונות בנידון.

חשבתי על זה ואולי אלדארים הם רעיון לא רע עבור דמויות שחקן - אבל מה שבטוח טאו לא יתאימו - הטאו נחשבים לאוייבי האימפריה מאז ה-Demuclis campaign.

הצבאות והיריבים שיפגשו השחקנים יהיו לפי הדרגות, ככל שיעלו דמויות השחקן בדרגות כך רמת היריבים תגדל.

כולכם תסכימו שהאורקים נמצאים בתחתית הרשימה - היות והאורקים הם האוייבים שמבחינת משחק תפקידים יהיו הדבר הבסיסי ביותר להילחם נגדו.

בעוד שהנקרונים יהיו לדעתי האוייב הסופי של הדמויות - שהרי אלי הנקרון (ה-C'tan) הם הדמויות החזקות וההרסניות ביותר במשחק.
למרות שלוחמי נקרון והיצורים המכונים wraiths יכולים להופיע גם בשלבים מוקדמים יותר במשחק.

הטיראנידים והכאוס ספייס מארינס מגיעים לפני הנקרון... את האלפים האפלים אני אישית פחות אוהב - גם בתור צבא, ולכן נוכחותם במערכה לא תהיה ניכרת.

כלומר ההרפתקות הראשונות יתנהלו בעיקר כנגד אורקים ובעיות אחרות, ההרפתקות הבאות יהיו כנגד הטיראנידים, הכאוס יבואו לאחר מכן וההתמודדות בסוף תהיה כנגד הנקרון.

בשל כך מוטיב העלילה הראשית יעשה בחוכמה אם יקשר -C'tan המכונה the deciver. אולי הוא זומם מזימה מורכבת ומסובכת שדמויות השחקן ינסו למנוע.

בעיקרון, נסיכי שדים, hive tyrants, Ork warlords וה-C'tan ההרסניים יהיו כולם מכשולים וארכי-יריבים בדרכם של הגיבורים.

ציידי מכשפות ונחתי הם בסך הכל משרתי הקיסר שניהם - האלדאר הם מרירים וחדורי רצון לנקמה, ולכן אני לא מבין איך גזע עתיק שאינו חלק מהאימפריום ואף נלחם נגדו (האלדאר) יכול להפוך לדמות שחקן בקבוצה שבנויה על עיקרון האימפריום ומכילה מארינס וציידי מכשפות.

אני פשוט מת לדעת מה כף האווז יגיד על הגישה שלך ידידי פיטפינד...
המלצה: אל תחשוב על יריבים ואוייבים - כולם קטלניים באותה המידה (ערימות של אורקים, חבורות של אלדאר או פושטים אפלים יותר) - הנקודה שאתה צריך לחשוב עלי היא פחות לחימה (למרות שהעולם בהחלט מוכוון לחימה) אלא יותר המישור האישי של חיים בעולם שבו החיים באמת לא שווים כלום, בייחוד לא לאדונים שלך - והניסיון לשרוד ביקום קטלני שכזה. אנושיות היא שם המשחק, ואולי, האובדן של האנושיות הזאת במסווה של הישרדות.

אינפרנל, גוטיקה.

אני דווקא חושב שיהיה מתאים שברירת המחדל למשחק תהיה ceviliens למיניהם (תבדוק את roge trader). ליקום של WH40K יש המון מישורים שבהם ניתן לשחק. ניתן לתת לרוב החבורה לשחק אזרחים וחיילי IG בעולם ששרוי כרגע תחת מתקפה ולהוסיף להם מארין אחד, או איקוויזיטור שמקלא למלחמה (או כל חייל אדפטוס מיוחד אחר),
אתה יכול לתת להם לשחק משרתים של טכנו-פריסט,
אפשר לבנות מערכה לאיקוויזיטורים,
או שאולי הם יחקו מארינס,
ואפשר גם פוראי חוק או פוראי חוק למחצה (זה עדיין לא הופך אותם לכופרים, אם כבר מזכירים כופרים אפשר לבנות מערכה של כופרים).

ואני רק מניתי מעכות של בני אדם...

אני כנראה פספסתי משהו.

כי אני הייתי בפורום הזה מזמן,וחזרתי רק לאחרונה.

בכל מקרה אני לא חובב מניוטורות אבל מאד אוהב את הרעיון של העולם.

חבל שאף אחד לא הרים את הכפפה.

אם יש עדיין רצון,אני מוכן להיות חלק.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה