או, הנה נושא שאני ממש מתמצא בו, סוף סוף.
א. Bloodlines הוא ספר של מקצועת יוקרה לערפדים. בעוד שיש בשני הספרים בסדרה רעיונות ממש מגניבים, הם יהיו פחות יעילים כי אין סיכוי שתשתמש בכולם. לדעתי זה קצת חבל לקנות אותו - מקסימום PDF. הספר של ניו אורלינס נחמד אם אתה מחפש מקום לבסס בו קמפיין, אבל לדעתי אם אתה מחפש רקע עירוני לערפדים כדאי לבזבז 14 דולר יותר ולקנות את שיקגו - אתה מקבל גם אנשי זאב ומאגים (למרות שהחלק על המאגים ממש גרוע), וגם רעיונות מגניבים יותר לערפדים עצמם. אם אתה מוגבל בתקציב, אז לך על Shadows of Mexico - הוא ממש ממש מגניב, ועולה כמו ניו אורלינס.
מעבר לזה, יש לי הרבה המלצות שאני מחכה לתת:
ספרי הבריתות (Covenants) הם מאד נחמדים (למרות שביניהם, Lancea Sanctum הכי מאכזב יחסית, ואני אישית לא התלהבתי מספיק מה-Carthians) - אבל בעיקר כדאי לקנות אותם אם כל הדמויות מברית מסויימת או אם יש לך דמות מנחה מאד חשובה מברית מסויימת.
Mythologies הוא ממש טוב. אני לא יודע כמה שימושי הוא (אבל שמעתי שהוא שימושי בדיוק ברמה שתרצה שהוא יהיה שימושי), אבל הוא כיפי. יש בו כל מיני אפשרויות מגניבות וכיפיות לערפדים.
VII מציג 3 אפשרויות לארגון של הערפדים-ציידי-הערפדים האלה. שתיים מהן ממש מגניבות, ואת השלישית לא הספקתי לקרוא.
Requiem Chronicler's Guide מלא באפשרויות אלטרנטיביות להנחיית VTR, ועצות להנחייה. יש בו אפשרויות ממש מעניינות (Monster Garage - אפשרות שבה מפשיטים מהערפדים את כל הסטטיסטיקות ועוברים לשיטה מבוססת Virtue & Vice, כמו גם Clanless - אפשרות להפשיט את המשחק מהשבטים), והוא קריאה טובה.
אל תקנה את Nomads כי הוא משעמם, Coteries כי הוא נראה לי מיותר, ו-Ghouls כי הוא זוועתי (ודי מגעיל).
טוב, אני חושב שבזה מיציתי את כל הספרים. מה שמעלה לי את הרעיון לפתוח עץ המלצות. קראתי את כל הספרים (או לפחות עיינתי בכולם) ואני מחובר די טוב לחוויות המשחק של אנשים מהספרים האלה. אני חושב שזה יכול להיות יעיל.
ב. לא נראה לי שמגדירים את זה, אבל מדובר בעצם במצב ביניים, לדעתי. אם הערפד בתוך הבית עם וילונות ותריסים מוגפים, אז רק כשקרן אור מהחלון תיפול עליו הוא יחטוף נזק. לעומת זאת, אם יש אור בחוץ, אפילו אם זה קצת אור - הוא נשרף. ערפדים לא מסתובבים בחוץ בשעות של קצת אור. הם יוצאים ממש בסוף הדמדומים. זה יותר עניין נאראטיבי מאשר חוקי, אבל נראה לי שזה מה שהגיוני.