• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים V:tR ספרי הרחבה ושאלה

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Icel
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
לאחרונה קניתי את V:tR בעקבות עניין גובר בערפדים כתוצאה מצפייה בכמה סדרות אנימה מגניבות (את Vt:M יש לי מזמן).
א. מי קרא את הספרים האחרים שיצאו למשחק ויכול לחלוק את חוויותיו? שני ספרים שמעניינים אותי הם bloodlines וספר המערכה של ניו אורלינס.
ב. שאלה לא קשורה שאולי עונים עליה בספר, אבל אני רק בפרק הראשון: האם אור יום בכללי פוגע בערפד או קרני שמש ישירות? אם בישראל בסביבות שעה 17:00 אחר הצהריים יש רק אור ולא שמש, האם ערפד יכול להסתובב חופשי?

או, הנה נושא שאני ממש מתמצא בו, סוף סוף.
א. Bloodlines הוא ספר של מקצועת יוקרה לערפדים. בעוד שיש בשני הספרים בסדרה רעיונות ממש מגניבים, הם יהיו פחות יעילים כי אין סיכוי שתשתמש בכולם. לדעתי זה קצת חבל לקנות אותו - מקסימום PDF. הספר של ניו אורלינס נחמד אם אתה מחפש מקום לבסס בו קמפיין, אבל לדעתי אם אתה מחפש רקע עירוני לערפדים כדאי לבזבז 14 דולר יותר ולקנות את שיקגו - אתה מקבל גם אנשי זאב ומאגים (למרות שהחלק על המאגים ממש גרוע), וגם רעיונות מגניבים יותר לערפדים עצמם. אם אתה מוגבל בתקציב, אז לך על Shadows of Mexico - הוא ממש ממש מגניב, ועולה כמו ניו אורלינס.
מעבר לזה, יש לי הרבה המלצות שאני מחכה לתת:
ספרי הבריתות (Covenants) הם מאד נחמדים (למרות שביניהם, Lancea Sanctum הכי מאכזב יחסית, ואני אישית לא התלהבתי מספיק מה-Carthians) - אבל בעיקר כדאי לקנות אותם אם כל הדמויות מברית מסויימת או אם יש לך דמות מנחה מאד חשובה מברית מסויימת.
Mythologies הוא ממש טוב. אני לא יודע כמה שימושי הוא (אבל שמעתי שהוא שימושי בדיוק ברמה שתרצה שהוא יהיה שימושי), אבל הוא כיפי. יש בו כל מיני אפשרויות מגניבות וכיפיות לערפדים.
VII מציג 3 אפשרויות לארגון של הערפדים-ציידי-הערפדים האלה. שתיים מהן ממש מגניבות, ואת השלישית לא הספקתי לקרוא.
Requiem Chronicler's Guide מלא באפשרויות אלטרנטיביות להנחיית VTR, ועצות להנחייה. יש בו אפשרויות ממש מעניינות (Monster Garage - אפשרות שבה מפשיטים מהערפדים את כל הסטטיסטיקות ועוברים לשיטה מבוססת Virtue & Vice, כמו גם Clanless - אפשרות להפשיט את המשחק מהשבטים), והוא קריאה טובה.
אל תקנה את Nomads כי הוא משעמם, Coteries כי הוא נראה לי מיותר, ו-Ghouls כי הוא זוועתי (ודי מגעיל).
טוב, אני חושב שבזה מיציתי את כל הספרים. מה שמעלה לי את הרעיון לפתוח עץ המלצות. קראתי את כל הספרים (או לפחות עיינתי בכולם) ואני מחובר די טוב לחוויות המשחק של אנשים מהספרים האלה. אני חושב שזה יכול להיות יעיל.

ב. לא נראה לי שמגדירים את זה, אבל מדובר בעצם במצב ביניים, לדעתי. אם הערפד בתוך הבית עם וילונות ותריסים מוגפים, אז רק כשקרן אור מהחלון תיפול עליו הוא יחטוף נזק. לעומת זאת, אם יש אור בחוץ, אפילו אם זה קצת אור - הוא נשרף. ערפדים לא מסתובבים בחוץ בשעות של קצת אור. הם יוצאים ממש בסוף הדמדומים. זה יותר עניין נאראטיבי מאשר חוקי, אבל נראה לי שזה מה שהגיוני.

זה פחות או יותר מה שאני חשבתי על הספרים כשקראתי תיאורים.
את ניו אורליס אני לא ממש רוצה בשביל הרקע, אלא יותר בשביל לדעת איך לכתוב אחד. אני חושב שבישראל יש בעיה כי אנחנו לא ממש מכירים את הערים בחו"ל שהמשחק מדבר עליהם- יותר פשוט לכתוב את "tel aviv by night" ודומיו.
VII מאד מעניין אותי מאז שקראתי עליהם בספר, מיתולוגיות נשמע נחמד- משחזרים שם את סיפור קיין?
. לא נראה לי שמגדירים את זה, אבל מדובר בעצם במצב ביניים, לדעתי. אם הערפד בתוך הבית עם וילונות ותריסים מוגפים, אז רק כשקרן אור מהחלון תיפול עליו הוא יחטוף נזק. לעומת זאת, אם יש אור בחוץ, אפילו אם זה קצת אור - הוא נשרף. ערפדים לא מסתובבים בחוץ בשעות של קצת אור. הם יוצאים ממש בסוף הדמדומים. זה יותר עניין נאראטיבי מאשר חוקי, אבל נראה לי שזה מה שהגיוני.
ערפד לא יכול ללכת תחת שמי סערת ברקים באמצע היום? או שההנחה היא שגם אז יש קרינת שמש?

בקשר לספרי עיר - בפברואר יוצא Damnation City לVTR. אין לי מושג מה יש בספר הזה, אבל הוא ענק (400 ע"מ), ואנשים מנחשים שאולי הוא ספר שמדגים איך לבנות עיר למשחקי ערפדים. זה לא נשמע סביר, אבל השם שלו אומר שהוא בכל מקרה יהיה רלוונטי לעניינים כאלה. בכל מקרה, גם שיקגו הוא דוגמה נהדרת לבניית ערים. מקסיקו היא דוגמה טובה לבניית איזורים נרחבים.
אני לא חושב שבמיתולוגיות מוזכר המיתוס של קין, אבל אני חושב שאני טועה. אני אבדוק כשאגיע הביתה.

בכל מקרה, ערפד יכול ללכת תחת שמיים סוערים. כאמור - זו הפרדה נאראטיבית, לא חוקית. בעצם, אם זה in-theme, הוא יכול ללכת בכל מצב. לדעתי, השעה 17:00 היא בהירה מדי מכדי להתאים. שמיים סוערים זה סבבה (אם כי צריכים לזכור שערפדים ישנים בעל-כרחם במהלך היום, אז זה גם ככה לא סביר).

Icel אמר/ה:
זה פחות או יותר מה שאני חשבתי על הספרים כשקראתי תיאורים.
את ניו אורליס אני לא ממש רוצה בשביל הרקע, אלא יותר בשביל לדעת איך לכתוב אחד. אני חושב שבישראל יש בעיה כי אנחנו לא ממש מכירים את הערים בחו"ל שהמשחק מדבר עליהם- יותר פשוט לכתוב את "tel aviv by night" ודומיו.VII מאד מעניין אותי מאז שקראתי עליהם בספר, מיתולוגיות נשמע נחמד- משחזרים שם את סיפור קיין?
. לא נראה לי שמגדירים את זה, אבל מדובר בעצם במצב ביניים, לדעתי. אם הערפד בתוך הבית עם וילונות ותריסים מוגפים, אז רק כשקרן אור מהחלון תיפול עליו הוא יחטוף נזק. לעומת זאת, אם יש אור בחוץ, אפילו אם זה קצת אור - הוא נשרף. ערפדים לא מסתובבים בחוץ בשעות של קצת אור. הם יוצאים ממש בסוף הדמדומים. זה יותר עניין נאראטיבי מאשר חוקי, אבל נראה לי שזה מה שהגיוני.
ערפד לא יכול ללכת תחת שמי סערת ברקים באמצע היום? או שההנחה היא שגם אז יש קרינת שמש?

:lol: גדול!
תדמיינו את הסצינה!

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה