אני לא יודע ממש איך להגדיר את savage worlds בקצרה. היא גם קלילה וגם ׳קראנצ׳ית׳ במידה מסויימת, אבל אני יודע שהיא gets the job done להרבה אנשים, ביניהם גם אנוכי והקבוצה שלי.
אני לא מתכוון להעליב או לפגוע במו״ד או בכל שיטת משחק אחרת, אבל אני אדגים השוואות רק בשביל השוואה ותו לא.
אני לא אסקור את המכאניקה, כי אני מקווה שאתה כבר מכיר אותה. אני מקווה שאני קולע למה שאתה מתכוון אליו-
יתרונות-
המשחק עצמו תוכנן להיות מהיר, מסעיר וכיף, לפי הססמה הרשמית. השיטה נוצרה על ידי קבוצה של אנשים שמאסו בהשוואת סטאטים בשביל כל גלגול קוביה, עז המשחק נוצר בשביל לפתור הכל במהירות.
שומר זמן: שליט המשחק יכול להכין משחק בלי המון הכנה מראש. זה מאוד יעיל אם אין לך הרבה זמן ואתה צריך להכין את המשחק לשחקנים במהירות.
ספר אחד: אתה צריך רק את savage worlds delux בשביל לשחק, ולא 3 ספרים שונים.
מגוון: ישנם איןספור עולמות מערכות ומערכות מקוריות ושונות אחת מהשנייה שנוצרו לsavage worlds, וsavage worlds תומך בכולם באופן מושלם. כל ז׳אנר שלא תרצה, you got it
ד״ק קבוע: אלא אם כן כתוב אחרת, כל הגלגולים בשיטה הם מוצלחים אם הם יוצאים 4 ומעלה: זתומרת, אם גלגלת 4 או יותר, הגלגול הצליח. זה חוסך המון זמן לשה״ם ולשחקנים, כי בניגוד למשחקים אחרים השחקנים תמיד יצטרכו להביס את אותו הד״ק(כמובן שיש בונוסים, מחסרים, וכו׳, אבל הד״ק יהיה 4).
ואריאנטים: מעריצי savage worlds מנצלים חלק גדול מזמנם בשביל לשלב כל סרט, ספר או אלמנט ממשחק תפקידים אחר אל תוך savage worlds. בלי לקנות שום ספר מערכה, אתה יכול לשחק במשך שנים.
גלגול קוביות: מבוסס על העיקרון הפסיכולוגי שאנשים נהנים לגלגל מספר קוביות בו-זמנית, savage worlds מאפשר לשחקנים 2 הזדמנויות להצלחה בכל גלגול.
מכאניקות ייחודיות לקרב: השיטה מוותרת לחלוטין על כל התסבוכת של העיקבה אחר נק״פ בשביל שחקנים ומפלצות, ובמקום זאת משתמשת בשיטה של שלושה-פגיעות-והוא-מת בשביל לעקוב אחרי מי.
קרב מאוד מהיר ופשוט יחסית: בהשוואה ספיציפית למו״ד 4, הקרבות בsavage worlds נגמרים מהר יותר.
בלי שחקנים-אלים-פאוורגיימרים-מנצ׳קינים: משחקים אחרים(אהמ, מו״ד, במיוחד) מאפשרים לשחקנים כוחות ממש אלוהיים בדרגות הגבוהות יתר. דבר זה יכול להיות מאוד מעצבן לשה״מים שרוצים להכין היתקלויות ואתגרים לשחקנים בלי לזרוק עליהם כמות מגוכחת של מפלצות כל סיבוב. זה לא אומר שהגיבורים של savage worlds הם חלשים, זה אומר שהם נשארים אנושיים גם כשהם בדרגות גבוהות.
(אישי לחלוטין) תמיכת הקהילה: הקהילה של savage worlds היא מנומסת, נחמדה, נדיבה וידידותית לחדשים. אם למישהו יש שאלה לגבי החוקים, הואריאנטם הרבים לחוקים או לגבי אחת המערכות, אז הם יקבלו פידבק מכובד ומסודר. בתור משתמש רשום, הם אחת הקהילות הכי נחמדות וחמות שפגשתי.
חסרונות:
חוקים(לא בטוח אם זה חיסרון): השיטה מצמצמת מאוד את עריכת הדין של החוקים על ידי השחקנים כמו שיש במשחקי תפקידים אחרים, ומעודדת שה״מים לבצע החלטה ולחפש את החוק מאוחר יותר. זה יכול להטריד שחקנים שמעדיפים שכל שיקול יהיה מבוסס על ידי ספר החוקים.
נזק וקרב: כאשר שה״ם לומד את השיטה בפעם הראשונה שלו, זה יכול להיות קצת מסובך לנסות להבין איך בדיוק הנזק עובד ומתבצע. ייחודי גם אומר שאין למה להשוות.
נזק ומפלצות: יהיו פעמים במהלך משחק savage worlds שבו שחקן יתקוף מפלצת ובפועל ייעשה אפס נזק. בin game, המפלצת הדפה את ההתקפה או נפגעה בדרך ממש מינורית, ובאופן מכני, שום דבר לא קרה. זה יכול להטריד ולעצבן שחקנים שרגילים לשיטה שיש בה נקודות פגיעה.
תקציב: אם פנטזת על האומנות הפנטסטית של מבוכים ודרקונים או פת׳פיינדק, אתה יכול קצת להתאכזב מהאומנות בספר של savage worlds. בזמן שהאומנות עצמה מכובדת, החברה שמפיצה את הספרים בעלת תקציב הרבה, הרבה יותר נמוך מזה של פאיזו או מכשפי החוף. התוצאה היא אומנות פחות עקבית.
חוסר רצון: הסיבה הראשית שאנשים מסרבים לשחק או לנסות את savage worlds המא בגלל שהם לא רוצים להשתמש בשיטה שאיתה הם לא גדלו. ללמוד שיטה חדשה זה קשה, ולנסות ללמד אחת יכול להיות מעצבן.
ועוד משהו קטן נוסף-
אל תנסה לשחק בsavage worlds בנישה של משחק אחר. ואני אסביר. אל תנסה לשחק מבוכים ודרקונים בשיטה של savage worlds, כי תמיד תרגיש שהשיטה המקורית טובה יותר. תנסה להימנע מעולמות מערכה אשר משומשים כבר על ידי משחק תפקידים גדול או מוכר אחר, כמו 40K(אפל, גותי, אורקים vs מארינס), הטבעת האחת(טולקין) ומשחקים דומים ה׳שולטים׳ על עולם ספיציפי. תנסה לשחק בז׳אנרים ועולמות מערכה אחרים, לרוב רצוי באחד שנתמך על ידי אחד מההרחבות של savage worlds(המלצה שלי - deadlands או weird war two).
אני מקווה שקלעתי למה שהתכוונת. לא ממש התייחסתי למכאניקה בגלל שלא שיחקתי בשיטה כבר כמה זמן ואני לא ממש זוכר הרבה.