• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולם האפלה Scion: Demigod - שמועת מג'ןקון

Engelous

פונדקאי ותיק
משגיח/ה בדימוס
אז, ההרחבה לסיון יצאה. עכשיו יש כל מיני דברים לספר לכם.

קודם כל, הספר החדש אשכרה מציג הרבה עולם. זה מצוין, לדעתי, ואני לא חושב שיש מי שיערער.
דבר שני, הפנתיאון החדש הוא פנתיאון מומצא: הפנתיאון האטלנטי. הבנתי שהוא לא פנתיאון לשחקנים כמו שהוא למנחה, אבל אני צריך לקרוא אותו כדי להבין למה לעזאזל הם עשו את זה.
והדבר השלישי: מכניקות!

קודם כל, יש חוקי זריקה, שהוזנחו מהספר המקורי. שזה טוב, כי עכשיו אפשר לדעת בבירור שנצר בדרגת חצי-אל מסוגל להרוג את צ'ג'ופ קג'אק מכל מקום בעולם, באמצעות פלטה מעופפת בקוטר קילומטר, והוא אפילו יערוף לו את הראש בצורה מדויקת.
למה אני מתכוון? רמת הכוח של סיון קפצה. והמון.
התכונות האפיות, שעד כה נתנו הצלחה אוטומטית אחת בדרגה הראשונה, 2 בשניה, ו-4 בשלישית, ממשיכות בהתקדמות די מטורפת. עם ארבע נקודות בתכונה אפית, יהיו לך 7 הצלחות אוטומטיות עם כל גלגול בתכונה הזו. עם חמש, יהיו לך 11. עם שש, יהיו לך 16. ועם שבע, שזה המקסימום לחצאי-אלים, יהיו לך 22 (סה"כ, כמובן). 22 הצלחות אוטומטיות. אין, בשום מקום בנשגבים, דמות שמסוגלת לעשות דברים כאלה.
וגם אם יש, היא לא מסוגלת לעשות את זה כשהיא מסוגלת להרים 625 טון של חומר.
כלומר, לעזאזל. הנצרים מסוגלים לקרוע את התחת של כל דבר שזז. קרב בין שני נצרים יביא, כנראה, להרס של ערים. אולי בגלל זה הם יוצאים מהעולם.
ומה שהכי מוזר, זה שהם עדיין הרבה יותר חלשים מהטיטאנים.

זה מאד מעניין. נוביליס הוא המשחק היחיד שהגיע לקנה מידה שבו ניתן לזרוק הרים, ונצר יגיע לשם בספר השני. אבל נצר יעשה את זה עם מכניקה מורכבת, ולא עם מכניקה אבסטרקטית (שאני לא מנסה לפקפק בכך שהיא גאונית, mind you).

בנוסף, הכוחות החדשים שהופיעו בספר הם מאד מטורפים. כל מיני יכולות כמו זה שיהיה לך טורנדו בתור חיית מחמד, או לזמן מרכבת אש שתיקח אותך לאן שבא לך.

אתמצת את הכל בציטוט מRPGנט:

I figured I'd give an example of what a Demigod can do with some of the beefier knacks, purviews, and all.

Let's say you've got a Scion of Thor who's Legend 6. In addition to his cool Hero stuff with his new Demigod level powers he could have the following:

Epic Str 5: which among other things is throwing another 11 successes on Str test and letting him lift +25 tons to the normal lifting rates. Also more leaping and throwing bonuses.

Epic Sta 5: Which adds 11 soak and 11 health levels. Also the ability to survive longer w/o air, food, etc...

A War purview that let's him frighten larger numbers of troops into deserting a battle and another that let's him create a perfectly accurate real time image of an ongoing battle showing where all the troops are, etc... perfect for those large scale coups and big battles of ghost vikings vs. zombie beastmen.

A Sky purview that let's him write messages and make pictures in the clouds and another that let's him grapple foes with the wind.

He also needs not Relics to do this anymore. If say he wanted to be able to also, for example, be able to grow ram's horns out of his head (Animal Feature from the Animal purview) he'd need a relic for that since daddy Thor doesn't have a strong tie to that purview.

At Legend 8 He's picking up small buildings with his Epic Str 7 and turning into a 15 foot tall stone (or metal or something) mega Viking with an extra 15 points of normal Str before the Epic kicks in, 20 base soak and 10 hardness). Alternatively he might split into 4 or 5 duplicates of himself with while they admittedly don't have the knacks and all, have his Epic Attributes and the like. Oh and he can now throwing lightning bolts and has a pet tornado named Skippy that he can pull out of his pocket and let loose.

I'm kidding about that last bit, you don't have to name it Skippy.

And keep in mind Titans are still out of this guy's league...yeesh.

בקיצור, מטורף.

אני אעקוב אחרי העץ כדי לקבל גם פרטים על העולם. אבל, דוגרי, אין הרבה למה לצפות, כי קשה להעביר מידע מעניין על העולם בצורה יעילה ומעניינת דרך פורומים. ואנשים אוהבים לשמוע על מכניקות.

זה כמו ב-Hero, רק שאתה נלחם בדברים גדולים יותר, ובהרבה מקרים אתה נלחם בדברים מחוץ לעולם הזה (הנחת בסיס בספר היא שכנראה שאתה מתחיל להתקדם ל-Terra Incognitae ולשאול).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה