• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

    תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

[Essence20 - PR] פאור רינג'רס : אקסקליבר עץ הרשמה (0/5)

1708888089883.webp


בהתחשב בכל הדברים, זה היה נס.
אית'ן התעורר בתוך ערפל סמיך. ריח חריף של דלק בוער עילעל באפו.
הוא הביט סביב וראה שרידי מטוס מפוזרים סביבו. מושבים מרוטים, מכשירי ניווט שבורים, חפצים אישיים פזורים לכל עבר.
הוא ידע שהוא צריך לצאת משם, ומהר. אם כי היה לו קשה לדעת האם האש חמה יותר מהמדבר בחוץ.
כשהוא הצליח סוף סוף לצאת לאוויר החום של הסהרה, הוא הרגיש את השמש מטגנת אותו, ואת החום צורב אותו.

קשה להאמין שרק לפני כמה שעות הוא היה על המטוס הזה, גרוטאה חכורה שכנראה הייתה צריכה להתרסק לפני זמן רב, אירוני לחשוב שבסופו של דבר האיכות הירודה של המטוס היה מה שהציל אותו.
הוא לא ציפה משכירי החרב האלה להיות נאמנים, הם היו חבורה שאסף בתמורה לחסכונות האחרונים שלו, כסף לא היה אמור להיות חשוב אחרי שהם יגיעו למטרה שלו, והוא היה צריך אנשים רעים שיעשו בשבילו את הדברים הקשים.

אבל הם היו אנשים צרי אופקים, היה קשה להם מידי להבין שהעולם הזה גדול יותר מאשר הם חושבים, הם קראו לו משוגע כאשר סיפר להם אחרי מה הוא רודף, וכאשר הם הבינו שהוא רציני, הם החלו לבגוד בו.
ואחד בשני.
הטיסה שלהם הפכה לקרב יריות וסכינים, וכשקליע פגע במקום הלא נכון במטוס, הוא החל את התהליך שהסתיים בגופת המתכת הבוערת שעמדה מול אית'ן, קבר בוער לכל אלה שבגדו בו, או שעמדו לבגוד בו.

החום כמעט והכניע אותו, אבל חמש השנים האחרונות היו קשות ואורוכת מידי בשביל לוותר, הוא שרד קור עז ותוואי שטח נוראים, טיפס על הרים ונאבק בבוזזים ושודדים, היה לו דם על הידיים והוא לא התכוון לעצור עכשיו, לא כשהוא כל כך קרוב.

הוא הוציא את המפה הישנה מתוך החולצה שלו, מסמך מלוכלכך וישן שאמור להיות חסר ערך לכל בר דעת, אבל הוא היה העוצר של אית'ן, הוא היה שווה את כל הדם והיזע שהוא השקיע כדי להשיג אותו.
הוא רק צריך למצוא מחסה ואז לעקוב אחרי הכוכבים, הם כבר יובילו אותו ליעד.

שעות ארוכות מאוחר יותר, הלילה שרר במדבר, אית'ן היה רעב, הוא היה עייף, אבל יותר מכל הוא היה צמא, הרגליים שלו המשיכו לנוע בעצמן, מתעלמות מכל היגיון ומצעקות הגוף שלו הזועק לעצור וליפול על הקרקע, הוא הגיע עד כאן, הוא יסיים את הדרך.

וכאשר הוא נפל לבסוף, כי המערה הישנה הייתה תחתיו והאדמה מעולם לא הייתה יותר מחול אשר כיסה את ההריסות, הוא ראה סוף סוף את אשר חיפש.
הוא יבקש את 3 המשאלות שלו.



כולם מכירים את הסיפור, חלקכם גדלתם עליו, חלקכם שמעתם אותו מההורים שלכם, חלקכם לא מאמינים שפספסתם את זה, וחלקכם אולי לא מאמינים שזה קרה בכלל.
לפני 20 שנה כדור הארץ הותקף, התאחדות כוחות הרשע נחתו בעיירה אנג'ל גרוב בארה"ב, ושם קייסרית החלל אסטרונה הכריזה כי היא כבשה את כדור הארץ, ודרשה מהתושבים להביא בפינה את הגיבורים שלהם.
ההיסטוריה הלא ארוכה הזו מספרת על חמישה צעירים מיוחדים אשר ניצבו לבדם מול כוחות האופל, אשר לחמו בכדור הארץ ובחלל במטרה להגן על הכוכב מאימוים רבים מחוץ לו, מכשפת חלל, קיסר רשע, אימפריית מכונות כובשת, כולם יחדיו ולחוד תקפו את כדור הארץ ללא הפסקה, ותמיד הגיבורים עמדו בעוז מול האיום, מצילים את העולם בכל פעם מחדש.

אבל הפלישה של אסטרונמה הייתה קשה, היא השמידה את כלי הנשק של הגיבורים, ושלחה אותם למחתרת. המורה החכם שלהם היה כלוא במבצר האפל שלה, בני ברית שלהם נעצרו ונאספו בכוכב ומחוץ לו, ובפעם הראשנה מאז תחילת המאבק שלהם, היה ברור שהם עומדים להפסיד.

ואז בוצע הקורבן האולטימטיבי, הישות אשר אימנה אותם והעניקה להם את הכוח הקריבה את עצמה כדי לשחרר גל של כוח ברחבי החלל והזמן, כוח של אור וצדק שהיה בו בכדי להשמיד את מכונות הרשע, ולטהר אפילו את השחור שבלבבות, גל הכוח הכה בכל הרוע בעולם, עצר את הפלישה לאנג'ל גרוב, והציל את העולם מהרוע.

הגיבורים נעלמו, אומרים שזה בגלל שגל הכוח לקח איתו את הכוחות שלהם, אומרים שזה בגלל שאיש לא היה צריך אותם יותר, אומרים שחלקם מעולם לא היו בני כדור הארץ ולכן הם חזרו לביתם, ואומרים שהם חיים בינינו, זהותם שמורה בידי הסכם השתיקה ששמרו עליו אנשי אנג'ל גרוב, כאשר הם ידעו שהם יהיו חייבים לנצח תודה לחמשת הצעירים הללו, ולמפקדם.

אבל זו היסטוריה רחוקה, החיים התקדמו מאז ואף חייזר לא נראה בשמיים, ממשלות העולם די הכחישו כי אירוע כזה קרה, ו1998 הייתה רחוקה מספיק בשביל לספק הוחכות וידאו חותכות בצורה שלא ניתנת לזיוף.
ומעבר לזה, בחינות הסיום מתקרבות השנה, שלא לדבר על הנשף, או על הצרות בבית. למי בכלל יש זמן להתעסק בדברים רחוקים כאלה?

ובכל זאת, כוחות הטוב תמיד צריכים להשאיר עין פקוחה, תמיד צריכים להיות מוכנים, תמיד לעמוד על המשמר.
יש יותר מסוג אחד של רוע, והוא יכול לבוא בצורות שונות.

אז ברוכים הבאים לפאור ריגנ'רס : אקסקליבר. המשחק הראשון שלי בשיטה של PR שישובת על המנוע של Essence20 ומשמשת כמשחק התנסאות ולימוד לשיטה.
אז למי שלא יצא לקרוא את הראנט שלי על השיטה, אי שם לפני כמה שנים טובות, בתוך ניסיון לרכוב על ההצלחה של חמש, שיטת משחק שמתרחשת בעולם של PR ורצה על מנוע די דומה לחמש. בזמנו עפתי על הרעיון, כי אני אוהב PR יותר מידי, וכי הרגשתי שהשיטה הזו יכולה לתת מענה למשהו שחישפתי הרבה זמן - משחק שבו לדמות יש חיים מעבר ללהיות הגיבור הגדול שמציל את העולם.
אז למי שכן קרא את הראנט שלי, התאכזבתי בזמנו מהשיטה, היא הייתה בוסרית, היא לא באמת הרגישה שלמה, ואיפשהו הרגשתי שכמו כל הרעיון של PR, מדובר פה במדיום שנועד לעודד רכישה של מוצרי HASBRO. אבל אני שמח להגיד שעם הזמן ועם ספרי ההרחבה שיצאו, מרגיש לי שהשיטה הזו יכולה לעמוד בפני עצמה, והגיע הזמן להתניע אותה.

אז אחרי ההקדמה המאוד מיותרות הזו, הגיע הזמן לדבר דוגרי. בראש ובראשנה זה משחק לימוד, וזו גם הפעם הראשנה שאני מריץ משחק בשיטה הזו, פירוש הדבר שאין כל צורך להכיר את השיטה מראש, והתכונית שלי היא ללכת ממש שלב אחרי שלב עם השחקנים עד ליצירת הדמוית והקבוצה. אז אם יש לכם ניסיון עם השיטה או המנוע (איפה הייתם עד עכשיו בכל הפעמים שדיברתי עליה?) זה מגניב ונחמד, אבל זה בהחלט לא דבר נדרש.

דברים חשובים שאני רוצה להבהיר
1. זה משחק לימוד על כל המשתמע מכך, ככזה הוא לא אמור להיות ארוך בצורה מוגזמת והוא די נקודתי, פירוש הדבר שיכול להיות שלפחות בהתחלה הדברים ירגישו בscope די קטן ובכוונה.
2. המטרה הראשית שלי מהמשחק הוא לרכב על החיים הכפולים של הריגנ'רים, לדמוית יש חיים וסיפור מעבר ללבוש והזורד שהם יוכלו לזמן, ואני רוצה לראות את הדמוית חיות בהתאם. אז בעוד שבוודאות יהיה פיצויצם וקרבות גדולים, אני מאוד רוצה לראות גם את הקונפליקט האישי של הדמות ומה הופך אותה ל"חיה".
3. המשחק הולך להיות מאוד אפיסודי וקצת בגישת "המפלצת השבועית" - בעוד שיש עלילה ראשית וגדולה, היא אמורה להיבנות לאט לאט בתוך האימוים והסיפורים הנקודתיים. מאחר וזה לא משחק "הרפתקאה" שבו הקבוצה יוצאת מהבית לחקור את הזמן והחלל, קוסנקפים כמו "הגנה על הבית" או "סיפורים קטנים" יחזרו על עצמם הרבה. בסופו של יום, כל "פרק" יכלול סצנות קרב וחקירה/שיח והתמודדות עם מפלצת נקודתית לאותו הפרק.
4. כפועל יוצא מכך, אני כן אגיד שיהיה הרבה מקום להיות דינמיים עם השחקנים והדמיות, דווקא בגלל הקונספט הזה ודווקא בגלל שאני יודע שכולנו בתקופה לחוצה ואירועים לא פשוטים, האפשרות של דמות "להיעלם" לכמה פרקים ולחזור תהיה מאוד רלבנטית, וגם לאפשר סירקולציה של דמויות ושחקנים ככל שיהיה צורך.
5. למשחק יהיה מוטיב של אבירים, בדגש על ימי הביניים ואבירי השולחן העגול. נראה לכם שזה משהו שיכול לעזור לרקע של הדמוית שלכם? לכו על זה.
6. לא צריך לדעת ידע מקדים על PR בשום צורה. בעוד המשחק מתרחש כעיקרון 20 שנה אחרי העונה הרביעית של הסדרה (פאור רינג'רס בחלל) אין צורך בהיכרות מוקדמת עם העלילה או להכיר מה שהלך בה, הדברים בכוונה נכתבו ברקע בצורה עמומה.


אז מי אתם?
העיר אבלון היא עיר קטנה בצפון ארה"ב. כולכם גרים בעיר אבלון, או לפחות עברתם לגור בה לאחרונה.
זו עיר מסוג המקומות שהמשפחה העשירה ביותר בה כנראה תרמה חצי ממוסדות הציבור פה, והם מפרנסים עיקריים, שאולי לא כולם מכירים אחד את השני ברחוב, אבל כנראה שאתם מזהים פרצופים כשאתם מסתובבים, מהמקמות האלה עם מנהגים וחגים מקומיים שלא נראים הכי הגיוניים לתושבי חוץ, אבל אלה שגרים פה לא יכולים לתאר שנה בלעדיהם.
כולכם לומדים או התחלתם ללמוד השנה בבית הספר התיכון של אבלון, ונמצאים בכיתה י"א, מה שאומר שאלא אם כן קפצתם כיתה או נשארתם כיתה, אתם בערך בני 16-17.
פירוש הדבר שאתם בני נוער באמצע שום מקום יחסי, אתם שנה וקצת לפני שאתם אמורים לצאת ולכבוש את העולם. יש לכם המון על הראש ואף אחד לא חושב שהוא עומד להיות גיבור על בעוד שבועיים.
יכול להיות שאתם שחקני כדורגל בנבחרת של בית הספר, אולי אתם קפטן נבחרת המדעים, אולי אתן מלכת השכבה או שאולי אתם האחד שקשה לו להכיר חברים חדשים, ואולי אתם סתם עוד בחור רגיל בבית ספר.
והדבר הכי חשוב- אתם אנושיים (צר לי למי שרצה לשחק חייזר, לא עכשיו) הרקע שלכם לא אמור להיות אפי ואגדי, אתם בשלב הראשון של הדרך.
וכולכם התנדבתם או נודבתם לאיזה פרויקט עם המורה להיסטוריה, יכול להיות שמתוך בחירה, ויכול להיות שזה היה הדבר היחדי שמנע מכם מלקבל עונש או הרחקה מהלימודים, כך או כך אתם תצטרכו לבלות באחד הימים הקרובים אחרי הלימודים בכיתה.


ועכשיו קראנץ' וכו'
אז אם הצלחתי לגרום לכם להתעניין במשחק, יש שני דברים פשוטים שצריך לעשות.
1. לרשום בעץ הזה, אני מניח שכולם יודעים איך עץ הרשמה מתנהל אז אני אדלג על המובן מעליו. אבל כמובן שאני רוצה לקבל רקע מסודר על הדמות שלכם, רוצים להתייעץ? לעשות סיעור מוחין או סתם להלעות רעיונות באוב ולאוויר? לכו על זה.
2. לפנות אלי בפרטי כדי לקבל קצת הסברים על השיטה ומה צריך לדעת ואיך, אציין שאם קראתים את הסקירה שלי ואתם מכירים חמש ברמה בסיסית כנראה שזה יספיק לכם כדי לתפוס את הקטע, אבל בכל מקרה לפנות אלי.

כאמור, אני בוחר שחקנים על פי הרקע ועל פי כמה אני חושב שהדמות שלהם מעניינת, תשימו לב שאתם עדיין לא צריכים לחשוב לעומק על דברים כמו "מה יהיה הצבע של החליפה שלי" או "איך יראה הזורד שלי". אלה דברים שאני אשמח שנעבוד עליהם מאוחר יותר ואחרי שיבחרו שחקנים נפתח דיסקורד בשביל לסגור את הפינות האלה. בשלב הזה אני רוצה סיפור רקע, להבין מה המטרות של הדמות ומה הופך אותה לדבר חי.

אין כרגע דדליין, נראה אם יהיה צורך באחד כזה בהמשך. בכותרת רשמתי שאני מחפש חמישה שחקנים, אבל במידה ולא יהיה ברירה ניתן גם לרוץ על שלושה שחקנים,
אז קדימה, ושהכוח יגן עליכם תמיד.
 
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה
Top