• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

[Daggerheart] מדריך לקרב

המשחק שלנו של לב-להב ממשיך, ואנחנו בסשן הרביעי (בערך).
אני עדיין לא מרגיש חיבור לשיטת הקרב של המשחק - אפילו שהיא לקחה מספר לא מבוטל של אלמנטים ממה' 4, היא לא מרגישה טקטית וגם לא יצירתית, אלא יותר כמו תרגיל חשבון מפואר (למעט מכאניקת המוות שהגענו אליה פעם אחת)
בנוסף, גם המדדים השונים לא באמת מרגיש שתורמים לי לחווייה.

אני תוהה אם זה אני או אנחנו שלא מריצים קרבות כמו שצריך, אז רציתי לשאול אם יש מדריך לקרב לשיטה או טיפים באופן כללי.
תודה :)

אני חושב שיש קווים מנחים שיכולים לעזור בכל שיטה שיש בה מידה סבירה של קראנץ׳. כדי להימנע מחזרתיות, קרבות צריכים להיות מגוונים, וזה יכול להתבטא בהרבה דרכים:
  • תוואי שטח: איים צפים בלבה אליה האויב זורק אותך, נהר תת-קרקעי בו קל לטבוע, מסדרון ארוך וצר שמקשה עליך להגיע לאויב לפני שנשק הטווח שלו פועל.
  • אויבים: צמח טורף עצום שבולע ד"שים, מכשף עם קסמים אזוריים שמכריח את הקבוצה להתפזר, אוטומטונים שמתפוצצים בעת חיסולם.
  • נסיבות: צריך למנוע מהכת להגיע לחומרי הנפץ, חייבים להציל את האזרחים שבמקדש הקורס בזמן רעידת האדמה, מנסים להשיג את המקגאפין לפני שהטקס של הנבל יושלם.
הרעיון הוא שהקבוצה תיזום גישות שונות, כי הן מתמודדות עם בעיות שונות. האידיאל לדעתי הוא שהגישה תשתנה תוך כדי הקרב בהתאם ליכולות או החלטות חדשות של האויבים. שמתי לב שבקבוצה בה אני משחק נפוץ למדי המקרה בו אחד הד"שים נקלע למצב מסוכן מאוד, ואנחנו מתאמצים לחלץ אותו. לפעמים זה שיגור, תעופה, יצירת חיץ בינו לבין האויב, וכו', אין תחושה של תשובה יחידה לכל בעיה. זה גם נותן לכל דמות לזרוח, כי לעיתים היא זו שמתאימה ביותר למצב הנוכחי.

אני לגמרי מסכים, אבל כמו שכתבת זה טיפים כלליים. זה לא ספציפי ל Daggerheart, שהיא שיטה קראנצ'ית לא פחות ממהדורה חמש או עולמות פראיים - אבל לא מביאה משהו מענין לשולחן הקרב.

עם זאת, מקריאה נראה שהמנחה לא משתמש מספיק ביכולות המיוחדות של מפלצות או בפחד כדי לתגבר אותן - אולי זה העניין. זה כמו שבעולמות פראיים אני לא אשתמש בפז של דמויות ראשיות או בכוחות שלהם.
אציע למנחה ונראה אם זה באמת משפר את החוויה.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

על "גרוטו הנודד" שמעתם?
עוד סשן דרמטי בקמפיין "קללתו של סטראהד"
theelf1244 האיש הצעיר theelf1244 כתב/ה על הפרופיל של האיש הצעיר.
לחיי המלך בצפון
בואו להשתתף במשחק הפורום שלי, הלקחנים! משחק עם מכאניקה פשוטה שמבוסס על הספר הלקחנים.
הי זוכרים אותי? הרבה זמן לא התחברתי
חזרה