• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דרקונים ונתונים מנוע האפוקליפסה [Avatar RPG][דו"נ 184] מהלכים לחסימת הדרך

סגנון לחימה שפותח בממלכת האדמה, בהשראת סגנונות לחימה קבוצתיים שפותחו על מנת לשמור ולעמוד כצבא מאוחד. הסגנון מאפשר לאמן לחימה יחיד, שנעמד בעמדה הנכונה, לחסום את הדרך כמו יחידת אנשים. הסגנון לרוב משתמש במגן אדיר וחנית, למרות שוריאציות מקומיות קיימות.

אני החומה (נשקים)*
הגן ותמרן
באמצעות מגן ענקי ונשק ביד הנוספת, אתה עומד כחומה בצורה ונע לחסום את היריב מלהתקדם בכל ניסיון שלו. סמן 1 התשה ואתה מיד הופך למוכן. כל עוד אתה לא מאבד את המצב הזה, למשך התחלופה הבאה אתה סופג 1 התשה פחות מכל מהלך מגישת התקדם ותקוף כנגדך, ובנוסף כל ניסיון לעבור אותך נחסם אוטומטית.
יתרונות אלו מתבטלים כאשר אתה מפסיק להיות מוכן.
*- נדיר
====
טכניקת חומת האבן היא טכניקה יחסית בסיסית של כשפי אדמה שמשתמשים בה כדי ליצור חומות שחוסמות את הדרך, מפרידות בין קבוצות בקרב, וגם במקרה הצורך הכשפים עשויים להשתמש בהם כנשק.

חומת אבן (כשפות אדמה)
הגן ותמרן
אתה מרים חומת אבן אדירה בין בינך לבין יריביך. נצל 1 התשה כדי ליצור את חומה עד סוף ההיתקלות. כל מי שמנסה להשתמש בטכניקה כנגד מי שבצד השני של החומה חייב לנצל 1 התשה נוספת. ניתן לעבור לפוזיציה שאינה מוגנת בידי החומה דרך תפיסת עמדה (ומהלכים מתאימים, להחלטת המנחה). אם החומה לא נהרסה, אתה יכול להשתמש באדמה המרכיבה אותה עבור טכניקת כשפות אדמה ולשלם 1 התשה פחות, ובכך להרוס את החומה.

עריכה אחרונה:
מגניב מאוד!

אני החומה (נשקים)*
למה בעצם הטכניקה נדירה אם היא מתוארת כבסיסית עבור כשפי אדמה?

אני גם לא בטוח אם הבנתי את הניסוח נכון - האם הטכניקה פועלת לתחלופה אחת (לא מת על התרגום הזה, אני לא יודע אם יש לי הצעה טובה יותר. התגוששות?), או כל עוד הסטטוס מוכן נשאר? אם זה המקרה הראשון, אני חושב שזה יהיה שינוי לא דרמטי לאפשר לטכניקה להמשיך לפעול גם אם הדמות משתמשת בסטטוס מוכן שלה כדי לחסוך את הצורך לזכור אם הטכניקה פועלת או לא. אם זה המקרה השני, הטכניקה מרגישה לי מאוד ארוכה - אני ממש לא מכיר את כל הטכניקות, אבל אלו שקראתי בדר"כ פועלות רק למשך תחלופה אחת או לחלופין דורשות איזה מחיר (למשל, נקודת התשה) עבור כל תחלופה נוספת. למרות שכמובן יכול להיות שיש יוצאי דופן שפספסתי.

חומת אבן (כשפות אדמה)
טכניקה מעולה בעיניי. גם פה, אני לא לגמרי יודע כמה מקובל זה משך ארוך בלי מחיר, אבל זאת נראית כמו אחלה דרך לשנות את שדה הקרב באופן שמתגמל יכולות תמרון גבוהות.
אני שוקל לנסות לעשות גרסה דומה למהלך עבור כשפי אש (אאז"נ יש מהלך בספר של יצירת קיר אש אבל הוא מאוד שונה לדעתי), בלי אינטרס אישי מובהק כמובן..

למה בעצם הטכניקה נדירה אם היא מתוארת כבסיסית עבור כשפי אדמה?
הטכניקה הנפוצה היא הטכניקה שמופיעה אחרי זה, שזה חוסר מכאני שהרגשתי. הטכניקה לנשקים (שנועדה באמת למישהו שמשחק דמות בסגנון פלנקס) היא הנדירה כי היא יחסית עוצמתית ביחס לטכניקות הנפוצות.

והטכניקה פעילה כל עוד זו גם התחלופה הבאה וגם יש לך את המצב מוכן. בעצם, הרעיון שבשביל להתקדם מישהו חייב לקחת לך את המצב ורק אז אפשר לעבור אותך. או כמובן, שאתה מנצל את המצב לבד ובעצם מאבד את היתרונות לטובת השימוש.

בעצם, הטכניקה מאפשרת ללוחם בודד לחקות בצורה גרועה יותר את ההשפעה של הטכניקה הקבוצתית שלרוב יוצרת את ההשפעה הזו- Shield Wall.
גם פה, אני לא לגמרי יודע כמה מקובל זה משך ארוך בלי מחיר, אבל זאת נראית כמו אחלה דרך לשנות את שדה הקרב באופן שמתגמל יכולות תמרון גבוהות.
אני שוקל לנסות לעשות גרסה דומה למהלך עבור כשפי אש (אאז"נ יש מהלך בספר של יצירת קיר אש אבל הוא מאוד שונה לדעתי), בלי אינטרס אישי מובהק כמובן..
כן יש טכניקות שיוצרות דברים עד סוף ההיתקלות (לקחתי הרבה השראה מהטכניקה הנדירה Stone Shield, שפשוט יוצרת את המגן מסביב לקבוצה), אבל פה זה כן גרוע יותר כי שימוש במיקום מחדש פשוט מאפשר לך לעקוף זאת. עדיין, הרגיש לי שחסר לכשפי אדמה טכניקה של פשוט לשים חומת אבן שחוסמת את התנועה של מישהו. לכשפי אש הטכניקה Wall of Fiery Breath שדורשת ממישהו לחטוף המון נזק בשביל להתקרב אליך מילאה לי את הרצון שלי ליצור משהו דומה לכשפות הזו. תיאורטית אולי אפשר ליצור טכניקה דומה של חומת קרח לכשפי מים (אולי שפיתח כשף מים שגדל בבא-סינג-סה)... אבל נשמע לי קצת פחות תואם לאיך שמראים את כשפות המים בסדרה.

מעניין.

אישית, אני חושב ש"אני החומה" מעט חזקה מדי, הייתי דורש לסמן 2 תשישות בשביל להשתמש בה, ולא תשישות אחת.

טכניקת "חומת האבן" מעניינת, אבל הניסוח מרגיש לי מסובך. הזכרת שלקחת השראה ממגן האבן, ובאמת במגן האבן רשום שאי אפשר להשמיד אותו בהתקפה. אני לא חושב שצריך לציין על הטכניקה הזו שאפשר להשמיד אותה בהתקפה, מגן האבן הוא היוצא מן הכלל פה. אני בטח לא רואה סיבה טובה לציין שזו חייבת להיות התקפה מסוג מסוים, כשיש פשוט את מהלך הsmash שמתאים כאן.

אישית, אני חושב ש"אני החומה" מעט חזקה מדי, הייתי דורש לסמן 2 תשישות בשביל להשתמש בה, ולא תשישות אחת.
היכולת לבטל אותה על ידי ביטול המוכן (שיכול גם להתבטל אחרת) וגם העובדה שזו טכניקה נדירה דווקא גורמים לי להרגיש בסדר עם רמת העוצמה שלה.
טכניקת "חומת האבן" מעניינת, אבל הניסוח מרגיש לי מסובך. הזכרת שלקחת השראה ממגן האבן, ובאמת במגן האבן רשום שאי אפשר להשמיד אותו בהתקפה. אני לא חושב שצריך לציין על הטכניקה הזו שאפשר להשמיד אותה בהתקפה, מגן האבן הוא היוצא מן הכלל פה. אני בטח לא רואה סיבה טובה לציין שזו חייבת להיות התקפה מסוג מסוים, כשיש פשוט את מהלך הsmash שמתאים כאן.
קיבלתי לחלוטין, נערך.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה