• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

40K: שמועות

Crozius Arcanum!

פונדקאי ותיק
היישר מוורסיר:

- First of all, WH40K V Edition will see the light before summer 2008 (yes you read it right), just after the Codex: Daemons.
There's not much in the new edition that is going to be radically changed, the things which will be modified for sure are:

1) rules about vehicles
2) damage chart for vehicles (MAYBE we'll have one only chart for glancing and penetrating hits, with modifiers according to the weapon which scored the hit - note that this is an uncertain rumour)
3) rules about psychic powers
4) small variations on hth combat

the source denied any further explaination.

It has been speculated that the new Starter Box will include SM and Orks (both in plastic).

And THEN?

- Codex: Imperial Guard.
New miniatures are ready, the Codex is still undergoing the brainstorming phase
It is almost certain that the Combat Doctrines will remain in the Codex.
New plastic soldiers with great coats and different heads: we'll have Death Korps of Krieg and Valhallans!!!
Possible new Valkyrie in plastic.
New bits for the Sentinel in order to be able to field all of the four patterns in plastic!
New bits for Rough Riders.

- Dark Eldar.
The entire range is going to be redone with new design.
At the moment they're going to made the first new models!
The rules (according to the source) are NOT going to be much changed, except for some units (the source didn't specify which ones).

- Necrons
We won't see them before the end of 2009!!!
However, the Codex will be redone and will feature new models.
Pariah and Immortals are going to be redone.
Maybe new bipod/vehicle?

- Space Wolves
end 2008 - beginning 2009
The Codex has been planned, but nothing is certain.
MAYBE (uncertain rumour) the SW list will be integrated with the 13th Company's units and rules.

Unfortunately, the Codex:Inquisition is still not in schedule :( We won't see it for a veeeeery long time...
וואו... מהדורה 5. אני נורא, נורא מקווה שהם ישנו את החוקים של כלי הרכב באופן דרסטי. נורא מקווה.

GAMES WORKSHOP חזירים!!!!

כול הספרים והספר חוקים בהוצאות חדשות כול שלוש שנים \ שנתיים וחצי... \ חצי שנה עם מדברים על APOC.

ברוב שאנשים שונים יכתבו את ספרי הצבא כדי שהאסטרטגיות ישתנו קצת וכך אנחנו נהיה חייבים לקנות עוד מיניאטורות כדי להרכיב CORE טוב לצבא שלנו מחדש...

שמע, במהדורה הנוכחית יש בעיות, והעיקרית שבהן סובבת סביב הרכבים. השיטה הנוכחית של כלי הרכב שבה הנזק לטנק נקבע עפ"י גלגול קוביה בודד (=מזל טהור) הופכת את האלמנט של הרכבים במשחק לאלמנט אקראי מאוד. במשחק מסויים כלי רכב יכול להיפגע X פעמים מבלי שייגרם לו נזק, ובמשחק אחר אחרי שתי פגיעות באותו הכוח הטנק כבר מחוסל. זה לא כיף ככה.

אני מניח שכל הקודקסים של מהדורה 4 יצטרכו לקבל עידכונים (אם לא מוציאים חדשים), מעניין אם הם יקחו יוזמה.

בכל מקרה, כל השינויים נשמעים חיוניים, אבל זה נורא מעט בשביל מהדורה חדשה, טוב, כנראה שנצטרך לראות איך זה יתגלגל.

שמע.... אתה צריך באמת רק פגיעה אחת טובה להוריד טנק במציאות...

עם שיחקת בכול מיני משחקי WW2 אז תמיד יש מצבים שהטנק לא יכול לזוז יותר או שהטנק לא יכול ירות יותר... יש הגיון כולשהו...

אבל זה לא משנה! GW רוצים כסף כסף כסף כסף :P

(טוב, זהו שחררתי... אני נרגע עכשיו)

GUY_ZAIDI אמר/ה:
שמע.... אתה צריך באמת רק פגיעה אחת טובה להוריד טנק במציאות...

עם שיחקת בכול מיני משחקי WW2 אז תמיד יש מצבים שהטנק לא יכול לזוז יותר או שהטנק לא יכול ירות יותר... יש הגיון כולשהו...

אבל זה לא משנה! GW רוצים כסף כסף כסף כסף :P

(טוב, זהו שחררתי... אני נרגע עכשיו)

היי תראה אף אחד לא אמר שמיניאטורות זה תחביב זול, המינוס כאן שאם אתה רוצה להיות מצויד ומעודכן אתה תיאלץ בסוף לקנות את הספר, אבל זה תחביב אז מצד שני מתחביב שגורם לך הנאה למה שלא תתעדכן.

אגב אם כל כך מפריע לך העניין עם הספרים יש לך את אינפיניטי שיש לו ספר אחד וגם הספר הזה מופץ חינם בגרסה מקוצרת.

אם זה באמת מעט שינויים, הם פשוט יכלו לעשות מעין ספר עדכונים אבל ללאאאאא.
אכן GW זה כסף כסף כסף
אבל אני רגיל.

רק אני תוהה...
אני גם רוצה את ספר הכאוס מארינס, ספר אפוקליפסה ועכשיו יש את הספר החדש.
לא יאמן כמה כסף אפשר להוציא על ספרי חוקים.
נראה לי שאת ספר החוקים החדש אני אדחה מהשלושה. (כמו שהגיוני יותר מבחינת רווח זמנים בין מהדורות!)

אני לא חושב שכסף זה העניין כאן. אני חושב שהעסק פה זה "טוב, המשחק דפוק, ואם נתקן אותו עכשיו נצטרך לא נצטרך לעדכן את הקודקסים שעדיין לא חודשו פעמיים".
הרי לGW נשארו הררי עבודה בעדכון ממהדורה 3 ל4. יש להם הרבה מקום להרוויח כסף בלי מהדורה חדשה.

Crozius Arcanum! אמר/ה:
שמע, במהדורה הנוכחית יש בעיות, והעיקרית שבהן סובבת סביב הרכבים. השיטה הנוכחית של כלי הרכב שבה הנזק לטנק נקבע עפ"י גלגול קוביה בודד (=מזל טהור) הופכת את האלמנט של הרכבים במשחק לאלמנט אקראי מאוד. במשחק מסויים כלי רכב יכול להיפגע X פעמים מבלי שייגרם לו נזק, ובמשחק אחר אחרי שתי פגיעות באותו הכוח הטנק כבר מחוסל. זה לא כיף ככה.

בשביל זה צריך להוציא מהדורה חדשה וספרי צבא לכל הצבאות?

הם לא משנים את סדר הוצאת הקודקסים...
כרגע GW במילכוד כי 40K הנוכחית לא מספקת את הצרכים וגורמת לנטישה הדרגתית, אם הם יחליפו מהדורה כרגע הרבה אנשים יתעצבנו על הצורך לקנות ספר חדש כל כך מהר (ובצדק) ואילו אם הם ישארו במסגרת הנוכחית הם מסתכנים באיבוד קהל גדול עד שתצא המהדורה הבאה...
אישית? לדעתי GW צריכים להוציא את הספר החדש במחיר נמוך יותר או לחילופין להציע הנחה תמורת החזרת הספר הנוכחי כדי שלא להעיק על השחקנים שבבעלותם המהדורה הנוכחית, אבל אני בספק אם זה יקרה וחבל...

עמרי, השינויים בין הרביעית לחמישית יהיו הרבה פחות דרסטיים מהשינויים שהיו בין השלישית לרביעית. לא יהיה צורך להוציא את כל הספרי צבא מחדש, לכל היותר יוציאו Errata.

Crozius Arcanum! אמר/ה:
עמרי, השינויים בין הרביעית לחמישית יהיו הרבה פחות דרסטיים מהשינויים שהיו בין השלישית לרביעית. לא יהיה צורך להוציא את כל הספרי צבא מחדש, לכל היותר יוציאו Errata.
זאת בדיוק הנקודה. אם השינויים לא דרסטיים, למה צריך מהדורה חדשה? מאיר צודק, GW במלכוד, הבעיה היא שהם רק מכניסים את עצמם לעוד מלכוד עם המהדורה הזאת. אם החוקים כ"כ גרועים אז שיוציאו מהדורה חדשה ושונה מהותית מהקודמת. אם החוקים רק צריכים כמה שיפורים ותיקונים אז שיעלו אותם כקובץ חינם באתר או יוציאו ספרוני תיקונים בחינם או במחיר סמלי.

תראה....

אני משחק משחקים של GW כבר עשר שנים.... יצא לי גם לעבוד אצל רועי בעבר,

אני משתדל להשקיע בצד האומנותי של GW צביעה בניית מודלים וכו,

אבל כול פעם שיש "הוצאה חדשה" אני נתקל בSET BACK בקניית המודלים... הכסף הולך שוב על הספרות כי אין לי את הטבלאות הנכונות...

זה תמיד היה ככה ותמיד יהיה, לשחק משחקי מיניטורות HARDCORE... זה GW... וGW זה הרבה כסף... "ספורט של עשירים"

סתם כיף לצעוק עליהם בעברית באיזה פורום מקומי מדי פם :lol:

Crozius Arcanum! אמר/ה:
עמרי, השינויים בין הרביעית לחמישית יהיו הרבה פחות דרסטיים מהשינויים שהיו בין השלישית לרביעית.

אה, יופי. השינויים בין השלישית והרביעית היו מעטים ומינוריים אז אם השינויים הצפויים יהיו עוד פחות דרסטיים מדובר פה לדעתי בשניים שלושה תיקוני הגהה וזהו.

מצטער עמרי, אבל השינויים בין המהדורה השלישית לרביעית היו רציניים. עניין הירי (מי נפגע, על מי אפשר לראות, priority tests, נשקי אורדננס וכו'), קפא"פ, טבלאות נזק לרכבים, independent characters, משימות, תנאי ניצחון... את כל אלה שינו. זה מכסה את רוב החוקים של 40K.

אגב, עדיין קיימת האופציה שהספר יהיה לא יותר מחוברת חוקים. או שהם יוצאיו ספר חוקים עב כרס, ובנוסף חוברת עדכונים קטנה יותר לאלה שיש להם את הספר של המהדורה הרביעית ולא רוצים להוציא עוד כסף על 200 עמודים של פלאף שהם כבר מכירים (סטייל החוברת בקרב על מקקראג').

בתור מי ששיחק גם במהדורה השלישית וגם ברביעית ההתרשמות שלי הייתה אחרת. אוסף של שינויים מינוריים שלא שינו כמעט כלום את המשחק למעט מתן מענה (או בעברית, כיסוח ברוטלי) לטקטיקות מאוד מסוימות. אני עדיין זוכר את ההודעות הרשמיות של GW שבו הם כותבים בריש גלי שלא מדובר בשינויים מסיביים אלא ביותר תיקון ליקויים ובפורומים באותו זמן היו לא מעט שחקנים שקראו לגרסה הזו בלעג גרסה 3.5.

לא מסכים, לדעתי השינויים בין מהדורה 3 ל- 4 היו לא קטנים. אמנם לא אדירים, אבל משמעותיים. אל תשכח שבאותה תקופה GW פרסמו המון חוקים ב- WD, כך שלקראת הסוף (שנה- שנה וחצי) לפני המהדורה הרביעית כבר הוציאו תיקונים\שינויים לכל מיני דברים (בעיקר חוקי קפא"פ) שקירבו את המשחק למהדורה ה- 4.
ובלי קשר, אני באמת לא חושב שהבעיות במשחק מצדיקות מהדורה חדשה. וגם אם כן, הם לא יוכלו לטפל בהן באמת כי הם צריכים שהמהדורה ה- 5 תתאים לקודקסים של המהדורה ה- 4 (אפילו 3 בחלק מהמקרים), אחרת באמת כולם יבכו ש- GW הם מסחטת כסף, ובצדק. אכן מלכוד, אבל אין להם את מי להאשים מלבד עצמם.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה