• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 4 [4]מלחמות גדולות בפיקוד הד"שים

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא RONER
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

RONER

פונדקאי ותיק
אז ככה,הדב"שים שלי עומדים להנהיג צבא של המלך בקרב בסדר גודל גדול מאוד שיקבע את גורל העיר הבירה.אני חשבתי על זה ואני אתן להם את מספר החיילים שעומדים ברשותם את הדרגות והתפקידים שלהם.(חייל,פרש,קשת,מפקד,מפקד עליון,אביר פחות,אביר,אביר בכיר,וכן אלה וכן אלה....)
אבל הדבר שכנראה אני הכי צריך זה מכניקה לקרבות גדולים.אתם יכולים לעזור לי?תודה מראש.

אני מניח שאתה מתכוון ד"שים מן הסתם ולא דב"שים (ד"ש = דמות שחקן, אותן מגלמים השחקנים. דב"ש = דמות בלא שחקן, אותן מגלם שה"מ).

לפני הכל, תחשוב טוב לשם מה והאם בכלל אתה צריך חוקים לקרבות המוניים. הייתי מחלק את הסיטואציות האפשריות בעניין הזה ל- 3 סוגים:

1) הקרב ההמוני נותר ברקע: במקרה הזה יש קרב המוני בין צבאות, אבל הדמויות משחקות כרגיל - למשל: שר הצבא שולח אותן לחסל את הגנרל של הצבא היריב דרך מנהרה סודית שמגיעה עד אליו. אין טעם לחוקים של קרבות המוניים - אתה בתור שה"מ תתאר לדמויות מה מתרחש מסביבן, אבל אין להן חלק אישי בלחימה. הן מבצעות פעולות כמו בהיתקלות רגילה למול הגנרל האויב וזהו.

2) הדמויות נלחמות בקרב ההמוני כחלק מהצבא הלוחם: באופציה הזו הדמויות לא מנהיגות את הצבא - הן נלחמות כחלק מהצבא. כאן המקום להגמיש קצת את החוקים ולעשות את הכל מהיר יותר ודינמי - הכל מתרחש מהר: תוקפים אותך משם, איבחות חרב מהכיוון ההוא, מישהו צועק מצד שמאל, כדור אש מימין וכו'. גם כאן לא צריך חוקים לקרבות המוניים, אבל כן צריך המון תיאורים והרצה מהירה של המשחק.

3) הדמויות מנהיגות צבא: זהו המקרה היחיד הו צריך חוקים לקרבות המוניים. במקרה הזה הדמויות עצמן לא נלחמות (לרוב), אלא הן משמשות כאסטרטגים - הן שולחות יחידות לשם, מחליטות שהצבא יאגף מהצד ההוא, מפעילות את הקשתים עכשיו וכו'.
אם מדובר בצבא גדול אפשר להכניס חוקים של קרבות המוניים. אם מדובר ביחידות יחסית קטנות (כמה עשרות) חבל להשתמש בחוקים מיוחדים - פשוט תקבע שכל כמה עשרות חיילים שקולים ליחידה כלשהי ואולי אפילו תתן לה מאפיין כלשהו (מתגושש, בריון, רכז וכו').
ולסיום: חשוב להזכיר שגם כאן יכול להיות שפתאום הדמויות יפעלו אישית עם חוקי קרב רגילים נגד איום כלשהו. למשל: אחד הסגנים שלהם יכול להתגלות פתאום כבוגד שמנסה לחסל אותם: אז עוזבים את הקרב ההמוני לרגע ומנהלים קרב כנגדו לפי החוקים הרגילים.

אם אתה באמת נמצא בקטגוריה ה- 3 ואתה רוצה חוקים לקרבות המוניים אז כדאי שתדע שנפתחו לפחות 3 עצים בנושא קרבות המוניים. כנס לחיפוש ותרשום "קרבות המוניים" ותקבל שם כמה וכמה הצעות. תאמץ לעצמך מה שתרצה ושנה מה שתרצה. זכור שקרב המוני יכול להיות מפורט וריאלי בצורה מדהימה והוא יכול להיות פשוט וזורם מאוד - הכל תלוי איך איך תבחר ליישם אותו.

בארני עשה סקירה מצויינת על האפשרויות של קרב המוני.

בנוסף, מאחר שמדובר במהדורה 4, אני יכול לתת לך עוד שתי הצעות:

1. בקישור הבא מישהו נותן את הגישה שלו לקרבות המוניים במהדורה הרביעית: http://www.squaremans.com/?p=122

2. מאחר ומדובר בהגנה על עיר מוכרת לדמויות ואתה ממילא מתכוון לתת להם רשימה של חיילים שברשותם, אפשר לקבוע שראשית על השחקנים להחליט איזו פלוגה לשלוח לאיזה חלק של העיר לפני שהקרב מתחיל.
למשל אם ישלחו את הפרשים לחומה כנראה שהפרשים ישרדו ברובם, אבל לא ממש ישפיעו על הקרב. אם הפרשים יוצבו בשער העיר יהיו להם אבדות רבות אך הם יטו את הקרב בשער. לבסוף, אם הפרשים יוצבו בארמון, הדמויות יוכלו לשלוח אותם במהירות לכל מקום במהלך הקרב.
(עשה רשימה מסודרת של הפלוגות, המיקומים בעיר ואיך כל פלוגה תשפיע על הקרב בכל מיקום - אם יש לך השראה רצינית, אתה יכול גם לקבוע שיש פלוגות שמסתדרות יותר טוב או לחלופין מסוכסכות עם פלוגות אחרות - למשל פלוגת הקשתים ה-4 של העיר מסוכסכת עם אנשי פלוגת האבירים).
ברגע שהקרב מתחיל, קורה מה שקורה לפי הטבלה שבנית, כאשר הדמויות הנמצאות במפקדה מקבלות דיווחים על מצב הפלוגות. אם יש להן פלוגה שנשארה בטירה עצמה הן יכולות לשלוח אותה לגבות פלוגות אחרות - אולם אין ביכולתן להעביר פלוגה סתם כך מהחומה לשער או לחצר.
כאשר הדמויות רוצות לשנות את הפקודות שנתנו לפלוגה כלשהי, או ללכת לעזור לה בעצמן, עליהן לפלס את דרכן בקרב באופן שבראני תיאור בסעיף 2. אפשר להציב גם קרב או שניים או אתגר מיומנות בדרך, עד הדמויות מגיעות לפלוגה ומצילות את היום.

חשבתי שהם ישמשו בקרב הזה גם כאסטרטגים(קטגוריה 3),אבל הם גם ילחמו בראש צבא האויב בקרב אווירי מעל המלחמה.הקרב יהיה בסדר גודל עצום(אלפים ילחמו באלפים).הבעיה שלא יהיה להם הרבה זמן להתכונן מראש,הקרב יפתיע אותם אחרי הרבה זמן של שקט והכל יעשה בלחץ מתחילתו.אתה יכול לתת לי קישור לסקירה הזאת?

האמת שבזמנו הכנתי מערכת פשוטה למשחק כזה.היא אומנםם ניבנתה לקרב בקנה מידה קטן בהרבה,אבל אולי היא תעזור לך-
הרעיון היה פשוט לקבוע שכל יחידה של צבא הדמויות[שכמובן היה,כמיטב המסורת,במיעוט אבל נועז] היא דמות,וכל יחידה של האויב היא מפלצת.גם במקום להכין דמויות מאפס אפשר להשתמש בנתונים של הדמות שלך[הקשתים משתמשים בנתונים של הסייר,הלוחמים בשל הלוחם וכו'] או לתת להם מפלצות מוכנות מראש [רגלי זה בן אדם רגלי,קשתים זה אלף קשת].כנ"ל לגבי האויב.כדי להמחיש את הגודל מאיטים את המהירות ל2-3 משבצות.

כדי להמחיש את התפקיד של הדמויות,שהרי הן משפיעות לטובה על הקבוצה,מפפזרים תא הדמויות בין הפלוגת,ונותנים לכל דמות בונוסים שמתאימים לה[נניח,פלוגה שיש לה כוהן מקבלת +1 לקשיחות ו+5 לנק"פ,פלוגה אם נוכל מקבלת פלוס למהירות ולאגוף וכו' וכו'].הכנתי גם מערכת יור מסובכת למה קורה לדמות כשהפלוגה מושמדת[היא הופכת לפלוגה קטנה בפני עצמה שבכל תור שניכפה עליה קרב צריכה להטיל,כמו בגסיסה.בבהצלחה היא ברחה,בכשלון הפלוגה שנילחמת בה סופגת נזק מסוים,כי זה הרי הגיבור שנילחם עד הסוף ועוצר פלוגה שלמה,אבל היא מתקרבת למוות/שביה.כמובן שפלוגות שעוברות באזור יכולות לאסוף אותה]

השיטה שלך נהדרת לקרבות בסדר גודל יחסית קטן אבל זה מסתבך שיש לך הרבה מאוד פלוגות ובמקום לנהל 5000 אנשים בצבא,אתה מנהל 200 פלוגות דבר שנראה לי בערך אותו דבר.אני חשבתי על מכניקה בה הד"שים לא צריכים להתמודד עם הרבה כאב ראש,וגם כשה"ם,אני.

תראה,בהנחה שאתה לא יוצר פה מערכה ענקית,אז זה יכול לתפקד אם כל דמות מפקדת על שנייים-שלושה יחידות.זה גם יכול להתרחש כסידרה של קרבות קטנים-הדמויות מחליטות כמה ואיזה יחידות לשלוח לכל חזית,ואז מנהלות את הקרב בקנה מידה כזה,וממשיכות הלאה.זה יכול לייצג כמה חזיתאות או קרבות קטנים יותר.רוב הקרבות בהיסטוריה הם לא התנגשות ראש בראש של כל הצבא.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה