• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 4 [4] כשאי אפשר למות - כיף או לא?

לפי דעתי מוות יכול להוסיף המון דרמה להרפתקה. אבל לא לכל קבוצה הוא מתאים.
לפני כמה זמן הנחתי קבוצה בבית ספרי ואחת מהדמויות מתה ובעקבות מותה של הדמות הילד פרש מהקבוצה.
מקרה נוסף שיכול לקרות הוא שהדמויות כל כך יפחדו עד שזה יגיע למצב שבוא הם בורחים מכל אויב שמתארים להם.

The oldman אמר/ה:
אני חושב שכולם יכולים להסכים שלא מתים בגלל חוסר-מזל, לפחות לא בקרב סתמי (בניגוד למשל לקרב בוס) - אבל בשביל זה יש Fudge למנחה - הרי השחקנים לא רואים מה אנחנו מגלגלים...
לכן הבזיליסק של 3.5 הוא דוגמה כזו נהדרת... התקפת מבט, הבזיליסק בכלל לא צריך לעשות כלום... ואת הקובייה מגלגל השחקן. גלגול לא מוצלח אחד ולדמויות בדרגה 5 אין סיכוי בכלל להפוך פסל לדמות. אפשר להפוך את זה לקרס עלילה ולצאת למסע לרפא את הדמות שאובנה, אבל העובדה היא ששחקן אחד או יותר נאלצים להחליף דמות עוד לפני שמיצו את המשחק בדמות הראשונה.

אני אפתח פה צוהר קטן לנקודה שעולה מהתגובה שלך:

אם אני מבין אותך נכון, הבעיה בדוגמה עם הבסיליסק היא גלגול קוביה מעפן שחורץ את דינה של הדמות (בטח כאשר מבחינת ד"א המפלצת מותאמת לדרגת הדמות).
עכשיו נשנה את הדוגמה ותגיד לי אם מבחינתך מדובר באותה "בעיה": לדמות נותרו 3 נק"פ. השה"מ מציב בפניה אורק החמוש בחרב ארוכה (בוא נניח כי ד"א מתאים לדמות). האם גם כאן ההחלטה של השה"מ לוקה באותה בעייתיות?

נ.ב -
ובמידה ויש הבדל בין שתי הדוגמאות, האם ההבדל מתמצה אך ורק באחוזים סטטיסטיים?

יש מספר הבדלים בין הדמויות- קודם כל, הבסיליסק מאבן בלי לפעול, כלומר, הוא קטלני אפילו לפני שתקף. זה אומר שלהלחם נגדו בלי לחש אבן לבשר שקול להתאבדות, פשוט כי אין דרך אקטיבית יעילה נגד התקפת המבט. לעומת זאת, אם הדמות מיומנת מספיק והשחקן פועל באופן זהיר, הוא יכול להרוג את האורק בלי למות, ובכל מקרה יש לשחקן הרבה יותר שליטה על גורל הדמות, מאשר לגלגל נגד איבון או להתרחק מהבסיליסק. ההבדל השני הוא שהבסיליסק יכול בקלות לא רק לאבן את הדמות, אלא את כל הקבוצה, וזה פוגע מאוד בשחקנים. הם לא יכולים להמשיך מאותו מקום בהרפתקה (בלי שיצא מצב לא הגיוני שהדמויות פשוט מופיעות במקום שהיו הדמויות הקודמות) והגלגולים משפיעים הרבה יותר רחוק מסתם מוות של דמות (שעד כמה שהוא יכול להפריע לשחקן, בדרך כלל עוברים אותו בלי יותר מידי בעיות).

ההבדל השלישי - הדמות בדוגמה עם האורק נמצאת כרגע ב-3 נק"פ. נק"פ הוא דבר שמשתנה בהדרגה ואפשר לנהוג בו בחכמה ולרפא\לנוח. הבזיליסק לא מתעניין בכלל בנק"פ של הדמות. שים לב שגם דמות עם 3 נק"פ מתה רק אחרי שגססה עד ל-10- נק"פ.

ההבדל הרביעי - ציינתי אותו כבר במפורש - במקרה של הבזיליסק הגלגול הוא זריקת הצלה של הדמות ומבוצע על ידי השחקן כלומר המנחה לא יכול "לעקם" את התוצאה כמו במקרה של גלגול התקפה מצידו של אורק.

the Nerubian אמר/ה:
ההבדל השלישי - הדמות בדוגמה עם האורק נמצאת כרגע ב-3 נק"פ. נק"פ הוא דבר שמשתנה בהדרגה ואפשר לנהוג בו בחכמה ולרפא\לנוח. הבזיליסק לא מתעניין בכלל בנק"פ של הדמות. שים לב שגם דמות עם 3 נק"פ מתה רק אחרי שגססה עד ל-10- נק"פ.
והאורק לא מתעניין בהצלת הקשיחות של הדמות.

the Nerubian אמר/ה:
ההבדל הרביעי - ציינתי אותו כבר במפורש - במקרה של הבזיליסק הגלגול הוא זריקת הצלה של הדמות ומבוצע על ידי השחקן כלומר המנחה לא יכול "לעקם" את התוצאה כמו במקרה של גלגול התקפה מצידו של אורק.
מבחינת מה אי אפשר לעקם? כי מבחינתי אני יכול לספר לשחקן שמשהו מסיח את את דעתה של המפלצת לרגע והוא ניצל.

כן, הבזיליסק הוא בעייתי כי אפשר לעשות fudge לגלגול של השחקן.
אבל מצד שני, כמו שאמרת - זה פתח להרפתקאות. לי זה קרה ב-4 וזה היה אחלה. גם כי זה נמשך סשן וחצי. אם המנחה גורר את זה, אז זה הופך לבעייתי... אבל זה בערך כמו להפוך לאיש-זאב - זה יכול להיות בהחלט מגניב, אבל גם באסה. תלוי במנחה ובשחקנים.

נכון שהבסיליסק יכול בקלות להרוג, אבל יש שיטות, לדוגמא אם תבדקו פעם אחריי שניצחתם בסיליסק מאיפה באתם אליה תגלו שברוב הפעם באתם אליה מאחורה, רוב השה"מים לא יגרמו לכך שתדליקו לפיד, תראו עיניים של בסיליסק ישן ופתאום הוא יתעורר, יפתח את העיניים, ואתם תמותו בלי יכולת להגיב
בהקשר להפיכה לאיש זאב, זה יכול להיות קול, הפכתי מקרה כזה לעלילת על אצל השחקנים שלי.
לדוגמא שחקן אחד הפך לאיש זאב, אז עשיתי שהדמויות יתחילו לחפש לחש שיחזיר אותו (לא יצרתי כזה), והדמויות התחילו לעשות משימות בשביל חצרות מלוכה כדי לקבל גישה חופשית לספריות סגורות, בשביל גילדת הגנבים כדי לקבל ספרים גנובים, וגם נלחמו באשף רב עוצמה כדי לבדוק אם בספר שלו יש לחש כזה.
במקרה עם קבוצה אחרת, שחקן שהפך לאיש זאב בממלכה שבא צדים אנשי זאב, החליט שאין לו כוח לדמות כזאת והדמויות האחרות מסרו אותו לרשויות בעבור סכום נאה ואות של אציל לכול אחד.

ותיזהרו שלא אסתכל עליכם, אני דם בסיליסק :shock:

the Nerubian אמר/ה:
The oldman אמר/ה:
אני חושב שכולם יכולים להסכים שלא מתים בגלל חוסר-מזל, לפחות לא בקרב סתמי (בניגוד למשל לקרב בוס) - אבל בשביל זה יש Fudge למנחה - הרי השחקנים לא רואים מה אנחנו מגלגלים...
לכן הבזיליסק של 3.5 הוא דוגמה כזו נהדרת... התקפת מבט, הבזיליסק בכלל לא צריך לעשות כלום... ואת הקובייה מגלגל השחקן. גלגול לא מוצלח אחד ולדמויות בדרגה 5 אין סיכוי בכלל להפוך פסל לדמות. אפשר להפוך את זה לקרס עלילה ולצאת למסע לרפא את הדמות שאובנה, אבל העובדה היא ששחקן אחד או יותר נאלצים להחליף דמות עוד לפני שמיצו את המשחק בדמות הראשונה.
הפתרון שמצאנו במשחק שלנו (או יותר נכון - הדמות שלי מצאה) הוא פשוט להטיל על שדה הקרב לחש ערפל כדי למנוע מאיתנו לראות את הבסיליקס. למרבה הצער, היה מדובר בשילוב בין דרקון שחור לבאסיליקס, כך שהתוצאה הייתה תפלץ מעופף יורק חומצה ורצחני שהוא גם בלתי נראה באופן מעשי.
מצד שני, בין להילחם ביצור בלתי נראה לבין יצור עם מבט מאבן, די ברור מה עדיף. יצור בלתי נראה לא הופך אותך לאבן >_>

ככל הנראה זה מכוון שרוב ההשפעות "הצלה או מוות\איבון" הן התקפות מבט של יצורים לא מאוד מאיימים ביחס לד"א שלהם - הדמויות יכולות לבחור אם להסתכן במוות מיידי מהתקפת המבט (אבל לחסל את היצור יחסית בקלות אם הן מחזיקות מעמד) או להילחם כסומות, אבל בלי הסיכון הלא הוגן.

בגלל הסוגיה הזו פעם שנאתי את מה' 4. פרצי הריפוי נראו לי כמו כלי מטופש, חסר פלאף שנועד להבדיל את הד"שים והדב"שים ולא לאפשר לדמויות מטומטמות למות ("אני חותר למאגרי האומץ שלי וממשיך להלחם"- בצורה כזאת פשוטה מרפאים רבע מהנק"פ :!: ). ואז גיליתי שב4 נק"פ הם גם רצו להלחם וכד'.
לדעתי זה טוב שדמויות מאוימות במוות אם הן טיפשות. לי זה קרה כמה פעמים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה