• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

(4) התקפה עצמית?

בטח שאפשר - אם שחקן עושה את זה לעצמו, ניתן להגדיר שהוא אוטומטית יוצר לעצמו נזק מינימלי של 1 נק"פ.

אתה אולי באמת לא אמור "לתקוף" את עצמך - אבל יכולים להיות מקרים בהם דם נדרש - ובעקבות זה הצורך לפגוע בעצמך.
אני יכול לחשוב על מספר סיבות:
1. כמות של יכולות וקסמים שדורשים מעט דם כדי לעבוד.
2. לעשות ברית דם אם מישהו (כל אחד חותך את היד ואז לוחצים ידיים).
3. רוצה להתחזות כאילו נפגעת קשה.
4. תרומת דם (באמצעים של ימי הביניים זה בטח היה יותר כואב מפשוט להחדיר מחט).

זאת לא הייתה השאלה. ברור שאתה יכול לפצוע את עצמך אם אתה רוצה, השאלה היא האם אתה מקבל על זה את ההשפעות החיוביות שהיית מקבל לו אויב היה פוצע אותך.
בדוגמא של גערת גיהנום: בכוח כתוב שאם לשחקן נגרם נזק האויב חוטף x נזק.
השאלה היא האם פגיעה בעצמך נחשבת לקבלת נזק למטרת גרימת נזק נוסף לאויב.

אה,
אם ככה זה תלוי בניסוח של הכוח אם כתוב "כשאוייב פוגע בך" אז לא יעזור אם אתה או אפילו מישהו מבני החבורה יגרמו לנזק.
אם הניסוח לא מפרט שזה חייב לבוא מהאויב, הייתי אומר שזה כן אפשרי.

זה גם מנצקיני אם אתה נכנס למצבים שאתה עלול להפצע רק בשביל לקבל בונוסים להתקפה.

אני פעם שיחקתי ברברי שהיה נכנס למתקפת זעם רק כשמישהו מהחברים שלו היה מותקף או שיריב היה "סוגר אותו בפינה".

פארסק אמר/ה:
זה גם מנצקיני אם אתה נכנס למצבים שאתה עלול להפצע רק בשביל לקבל בונוסים להתקפה.

אני פעם שיחקתי ברברי שהיה נכנס למתקפת זעם רק כשמישהו מהחברים שלו היה מותקף או שיריב היה "סוגר אותו בפינה".
אז אני מניח שהברברי (אתה) זרק את החברים שלו לתוך הקרב?

מרתוס אמר/ה:
אז אני מניח שהברברי (אתה) זרק את החברים שלו לתוך הקרב?
ממש לא, הוא היה 'פסיכי' גמד מוכה הלם קרב (היו לו סיוטים, חרדה מקרבות, צללים וחושך, הפרעה דו קוטבית, בכיין/רגשן והתקפי זעם בקרב). ברברי זה לא לא היה המקצוע הראשון שלו, זה היה מקצוע שנוצר עקב ההלם קרב. מעבר לענקים, טרולים ואלפים אפלים הוא לא היה נכנס לקרב אלא אם היתה התקפה עליהם וגם אז הוא היה לוקח את הזמן שלו. התרפיה שלו היתה לשתות אלכוהול (חפצ"ק נלווה, כוס בירה שמתמלאת מעצמה) ולעבוד על גרזנים חדשים (מוטו "גמד לא יכול באמת להלחם בנשק שהוא לא עשה אותו בעצמו").

מהות השאלה כאן היא האם דמות יכולה לפצוע את עצמה כדי לנצל את היתרון המלא של גערת הגהנום... שהוא כוח הגנתי (הדמות מסבה נזק אש ליריב, ואם הוא או החברים שלו תוקפים אותה, אז הוא ממשיך להישרף כ"נקמה").

אני חושב שכדי לתקוף את עצמה, הדמות צריכה לנצל לפחות פעולת תנועה או אפילו פעולה רגילה. מעבר לכך, השחקן בעצם רוצה לעשות בדיוק מה שכתוב בתיאור הכוח - כוח שמקורו באומנות שטנית. מה שהוא עושה זה בדיוק סגנון הפעולה השטני - פירוש החוקים באופן שמתאים לך.

לא ידרוש פעולה. כי זה לא אפשרי לפי החוקים בקרב...

אם אתה רוצה להמציא או שהשה"ם שלך נותן לך תקבע איתו מה שאתה רוצה.
לפי חוקי המשחק כפי שהודפסו זאת אינה אופציה אפשרית.

משחק תפקידים אומנם לא מכיל את כול החוקים והפעולות האפשריות שניתנות לביצוע.

פרט לקרב. היות והקרב הוא המקודה המרכזית של השיטה הוא מוכל בתוך עצמו וסגור. ויש סיבה שהוא כזה.
המדורה 4 נכתבה תחת ההנחה שהיא מציעה קרב טקטי ומאוזן. התערבות חיצונית במסגרת הזאת שוברת את האיזון ברמות קשות.

הפציעה העצמית הזאת היא דוגמא טובה. הנה אני אכניס מסמר לנעל של הדמות שלי. כול פעם שארצה לפגוע את עצמי אני יכול לעשות זאת כפעולה חופשית על ידי הזזת הבוהן הגדולה שבנעל המתאימה וזהו. יותר טוב! אני אתקין 5 חרבות על חישוק הולה הופ וארקוד איתו לתוך הקרב ואגרום נזק לכול מי שמתקרב אלי!...
כמות הפעולות היא באמת אין סופית. מצד שני השיטה כופה עליך לוותר על כול מני אפשריות לטובת איזון משחקי.

לפי מהדורה ארבע לפצוע את עצמך כחלק מהקרב הוא לא אפשרות. אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, אבל אז זאת לא מהדורה 4 אלא מישמש שהמצאת בעצמך.

נכון, שיטת הקרב לא כוללת הכל ולהכניס דברים ללא מחשבה עלול לפגוע באיזון. אבל פתרונות יצירתיים לבעיות הם דבר שצריך לעודד, ולשלול כאלה בגלל ש-"השיטה לא אמרה" מנוגד לרעיון של משחקי תפקידים. שיטה אמורה להעצים את החווייה, לא להגביל אותה.
אתה דואג לאיזון? תשאל אנשים שמבינים בעניין בשביל שיתנו לך תשובה שגם תתגמל חשיבה יצירתית וגם תשמור על האיזון. כמו, לדוגמא, בדיוק מה שעשו בעץ הזה.

אני חושב שיש לי מספיק זמן בתור שחקן\DM\מישהו שבאמת מבקר בעיות איזון במשחקים כדי לתת ביקורת. רוצה לדעת מה דעתי?
דעתי היא שדעתך שגויה. היכולת לתת trigger מפציעה עצמית לפעולות, מה שגורר את החיסול הצורך בגלגול התקפה והופך את הכוח ל 100% פגיעה לא רק שפוגע באיזון באופן כזה שיש טעם למנוע אותו באופן עיקבי בשיטה הזאת. או לחלופין להפוך אותו לכול כך לא משתלם שהוא יהפוך ללא רלוונטי. נגיד לכפות עליך לפצוע את עצמך בעזרת כוח לפי רצון ולקחת נזק בגלגול ולבזבז על זה פעולה מלאה.

אגב הטיעון לגבי "העצמת חוויה" ו"חוסר הגבלה" היא שטות מוסווית. אתה מוגבל בשיטה מעצם השיטה. אני רוצה לוחם מהדורה רביעית שעוסק בקשתות בלבד. אני לא יכול לקבל אותו? למה? כי מישהו כתב שאני לא יכול. למה אני לא מגלגל יותר קוביות נזק למרות שבבירור הפתעתי את האוייב והוצאתי לו עין עם הפגיון שלי מה שכנראה יגרור את מותו במכה אחת? כי מישהו קבע שזה לא עובד.
כול שיטה מלאה בהגבלות סמויות שאתה לא נותן עליהן את הדעת בכלל. מתי כן תתן עליהן את הדעת? כאזר הן ימנעו ממך לעשות מה שאתה רוצה ואז פתאום הכול כבר לא טוב וצריך לתקן כדי שאני אוכל לעשות מה שאני רוצה.
רוצה לעשות מה שבא לך? שחק חופשיטה. רוצה לשחק עם מערכת חוקים שנותנת מסגרת שחק בתוך המסגרת אם כול הכלים שניתנו לך ותראה שאפילו במסגרת אפשר לעשות דברים מגניבים. רוצה דוגמא? במפגש האחרון שלנו הדמות שלי ביצעה סיור מקדים של מחנה האוייב וניסיתי להטוות מסלול התגנבות לעבר השומר במטרה לחסל אותו לפני שהוא מצליח לצעוק לחברים שלו ולקבל יתרון עצום. אין שום דבר בחוקים שמאפשר את זה אבל המרעיון זיכה אותי בבונוס לגילגולי ההכנה.
מה לעשות שאנשים בשריון כבד לא מתגנבים משהו וכול העסק הלך קפוט...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה