• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

תרגום ודעה

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

rui

The Storyteller Archmage
צוות השגחה
בצבא של ויני
כוכבי כסף כנראה לא יתרגמו את שאר הספרים.
או שכן?
למישהו יש מקורות?

ואשמח לפתוח דיון - אחד הספרים שבעיניי לא צריך לתרגם כדי להבין הוא מגדיר המפלצות, אם לא הבנת משהו פשוט תמציא משל עצמך, אין כמו אלתור טוב.
חוץ מזה, האם אפשר להכניס מפלצות מ3.5 ולשנות הגנות ויכולות? (טאראסק למשל... :P )

RONER אמר/ה:
אתה מתכוון במהדורה 4?

כן.

ננסק אמר/ה:
כוכבי כסף כנראה כן יתרגמו את שאר הספרים. במידה ואדע אחרת, אדווח.

זה לא מה שאמרו על ההרחבות של 3.5?
ובסוף תצא/יצא מצודת צלמוות?

RONER אמר/ה:
לפי מה שאני יודע הם תרגמו את כל ספרי הבסיס את ההרחבות תיבת האוצרות הרחבה על ציוד,הדרקונים תנחש על מה :mrgreen: וכנראה עוד כמה.

הם תרגמו את הבסיס לכל מהדורה, 2 הרפתקאות (מבצר העלטה וסדן הזעם), ספרי הרחבה שונים ועוד.
אבל אני אף פעם לא בטוח לגביהם...

rui אמר/ה:
חוץ מזה, האם אפשר להכניס מפלצות מ3.5 ולשנות הגנות ויכולות? (טאראסק למשל... :P )
מבחינה מכאנית, כל התכנון של מפלצת הוא שונה ממהדורה למהדורה.
מובן שאתה יכול להשתמש בפלאפ ממהדורה 3.5, אבל תצטרך לכתוב נתונים מ-0 בכדי להמיר את המפלצת למהדורה 4.

טוב, אני יודע שזה לא קשור לנושא, אבל זה מוציא אותי מדעתי.
RONER, בבקשה תפסיק להשתמש בסמיילים. הם לא תורמים כלום, הם מפריעים בעין, והם גורמים לך להראות רע (ע"ע נוב, למרות שאני לא באמת חושב שאתה כזה).
ותשתדל לכתוב בעברית תקינה. אתה יכול לעיין פה לעצות. כל הסיבות שכתבתי קודם תקפות גם פה.

Rui, אם בכוונתך לשער שכוכבי-כסף לא יוציאו ספרים נוספים בעקבות מה שהעמותה פרסמה באתר שלה:
"מסיבות פנימיות, כוכבי כסף אינם מתפקדים ויש ספק אם אי פעם ישובו לתפקד."
אז התשובה שאיש אינו יודע.

לפי מה שהבנתי משיחות עם העמותה קיים בכוכבי-כסף סכסוך פנימי שכנראה הגיע לפסים משפטיים דבר שככל הנראה גרם להפסקת הפעילות של החברה. זה ההסבר שקיבלתי למשפט שנכתב בפרוטוקול.
אם מסתכלים על מה שננסק כתב למעלה "כוכבי כסף כנראה כן יתרגמו" אז אכן נראה שקיים סימן שאלה כלשהו בקשר להמשך התרגום - מעולם לא ראיתי את ננסק כותב "כנראה" שזה מגיע לנושאים של הספרים הבאים שיצאו לאור בעברית. אז ככל הנראה יש דברים בגו אם מדובר בשתי מקורות.
זה חדשות רעות, אמנם כ"כ תרגמו בקצב איטי, אבל עדיף קצת מאשר כלום.

מצד שני, ייתכן שנגלה כשהאבק יישקע נקבל יותר ספרים מתורגמים בעברית. אי אפשר לדעת...

בקשר למגדירי מפלצות, הסיבה לתרגום היא כי אנשים מעדיפים לקרוא ספר בעברית. אם הרמה שלך באנגלית מספקת בכדי להבין נתוני מפלצת, כנראה שעוד שנה לא תצטרך גם את הסל"ש בעברית. עם זאת, מתוך האפלה קיים רק בעברית :twisted:

Roner, להבא אנא קרא הודעה לפני שאתה מגיב. Rui דיבר על ספרים בעברית, שהיום קיימים בדיוק חמישה ספרים למו"ד 4 בעברית (שלושת הבסיס, תיבת האוצרות ומתוך האפלה שהינו ספר צד ג'). כנראה שראית מלא הרחבות באנגלית, לא בעברית.

בדיוק כמו שאמר האיש הזקן, זהו המצב כרגע.

בנוסף, ישנם צעדים מסוימים שנותנים לי סיבה להאמין שגם אם כוכבי כסף תתפרק לשתיים או תיפול כליל, התרגום ימשיך בצורה כזו או אחרת, כנראה עדיין תחתי כמתרגם. אם וכאשר אדע משהו באופן בטוח, אדווח.

למיטב ידיעתי כוכבי הכסף זו לא חברה זה עוסק מורשה,
באתר שלהם לא ניתן למצוא את התוספת "בע"מ" אשר בדרך כלל מאפיינת חברות
ואני יודע שלפחות בעבר כשרכשתי מהם מוצרים על החשבונית היה עוסק מורשה ולא מספר חברה.
זה לא ממש משנה כי בכל מקרה בכל מקום זה תמיד הוצג כעסק של יונתן,
ולכן באופן טבעי יש סקרנות מי שותף שלו בכוכבי הכסף.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה