• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים ש: על אביסיאלים ושמות מזויפים

אנדר

פונדקאי ותיק
כידוע אביסיאלים צריכים להקריב את שמותיהם כשהם הופכים לנשגבים.
הם לא זורקים אותם אל הנשיה כפי של שרי המוות עשו. אולם אסור להם להשתמש בשמות הללו יותר ובמקומם הם מקבלים כינויים. הבעיה עם אותם כינויים היא שאף אחד לא יבטח באדם שקוא לעצמו "העורב שמכריז על שעת חצות" לדוגמה, במיוחד לא אותם נזירים אימקיולטים שיודעים דבר או שניים על נשגבי שאול.
כל זה מהווה בעיה מאוד גדולה לאביר מוות שפעול בתור מרגל, במיוחד מרגל בתוך קבוצה שמודעת לקיומם של האביסיאלים. אם כן האם אביסיאל יוכל במצב שכזה לשקר בנוגע לשמו ולקרוא לעצמו בשם אנושי (לא השם בו הוא נקרא כשהיה בן תמותה כמובן)?
האם מותר לו להשתמש בשמות של בני תמותה למטרות אחרות? וכמה מהר היצמדות לשם מסויים של בן תמותה תעלה את חמת זעמם של הנפילים?

השם שלו נזרק לאבדון. אתה יכול להגיד לו אותו, אבל אלה מילים ריקות. אין שום דבר שמונע ממנו להתחזות לאחר, אבל לדעתי אין שום דבר מחשיד ב"עורב שמכריז על שעת חצות". הרבה דמי דרקון מסתובבים עם שמות וכינויים מפוצצים. קיסרית הארגמן, לדוגמה.

Ferenheit אני זוכר שבספר האביסיאלים כתוב במפורש (סלחו לי שאני לא מביא ציטוט, אני לא בבית) שהאביסי מוותר על השם שלו אבל לא זורק אותו לאבדון, לכן ניתן לגלות מה היה השם שלו כשהיה בן תמותה (אין שום דרך לגלות את שמותיהם הקודמים של שרי המוות) ושהשם יכול לשמש כנגדו.
הסיבה שאני מעמין שאביסיאל לא יוכל לכנות את עצמו בשם של בן תמותה היא שהתנהגות כבן תמותה (למשל התלבשות כבן תמותה או התאהבות בבן תמותה) מעלה את חמתם של הנפילים וגורמת לרסוננס, שהוא (טכנית) התחליף לקללה הגדולה של האביסיאלים.

הרעיון של פסקיטיגר יעבוד נהדר. חוץמזה, שאין יותר מדי סיבות (לדעתי) שאביסאל יתבייש בזהות שלו. חוץ אם הוא עובד במסווה, שאז ייתכן שהנפילים יסלחו לו - או לחלופין הוא יסתכן קצת למען המטרה.

אנדר אמר/ה:
Ferenheit אני זוכר שבספר האביסיאלים כתוב במפורש (סלחו לי שאני לא מביא ציטוט, אני לא בבית) שהאביסי מוותר על השם שלו אבל לא זורק אותו לאבדון, לכן ניתן לגלות מה היה השם שלו כשהיה בן תמותה (אין שום דרך לגלות את שמותיהם הקודמים של שרי המוות) ושהשם יכול לשמש כנגדו.
הסיבה שאני מעמין שאביסיאל לא יוכל לכנות את עצמו בשם של בן תמותה היא שהתנהגות כבן תמותה (למשל התלבשות כבן תמותה או התאהבות בבן תמותה) מעלה את חמתם של הנפילים וגורמת לרסוננס, שהוא (טכנית) התחליף לקללה הגדולה של האביסיאלים.

הן אדוני המוות (עמ' 83) והן נשגבי השאול מאבדים את שמותיהם לאבדון (עמ' 108-109).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה