• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים ש: נשגבים

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא eilouz
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
המהות של הזימון לא מושקעת, בזבזתה אותה על להביא את זה, אתה לא צריך גם לשמור אותו פה...
אין הגבלה על מספר השדים שאתה יכול להחזיק, חוץ מזה שאתה יכול לזמן אחד בלילה, ואז הוא נשאר לשנה ויום, ז"א אם אתה מזמן בכל לילה שד, כעבור שנה ויום מאז הזימון הראשון המספר שלהם יתייצב. אם תמצא שיטה יותר טובה לזמן אז תוכל להחזיק כמה שבא לך...

כמה ימים יש בשנה בבריאה?
wound-mending care techniqe & instant treatment methodology ביחד יגרמו לפצוע לקפוץ לקרב אחרי שבע שניות, או שיקח יום שלם עד שהוא יחלים?

בשביל להקפיץ מישהו על הרגליים באמצע קרב יש את "משיחה של בריאות מופלאה" (לא זוכר איך זה באנגלית. זה שנותן דרגות בריאות נוספות)
לכן התעצומה הנ"ל יכולה להיות מופעלת יותר מפעם אחת על אותה מטרה, אם אתה רוצה באמת להחזיר אותו למצב סביר.

anthema אמר/ה:
יש לעוד סוגי נשגבים חוץ מסולארים צ'ארמים לעיצוב הפראא (כמו טכניקת עיצוב פראא של הסולארים?)

ללונארים חייבים להיות תעצומות שכליות כדי לפחות להגן על עצמם מהפראא, לא יודע אם לעצב.
לסיידיריאלים חייב להיות משהו דומה שיתפלסף עם גורל הפראא או יקבע איפה לא יהיה פראא, תוך ניסיון להעמיד פנים שזה קשור לגורל המקום.
לדמי דרקונים בטוח אין כי אני לא יודע איך זה יתקשר ליסוד שלהם [אלא אם עץ יצמיח פרחים בפראא ודברים כאלה].
לאביסאלים בטוח יש, קודם כל כי יש להם תעצומות שאול מקבילות לסולארים, חוץ מזה שרי המוות הם אלים מספיק חזקים כדי להקציב לנשגבים שלהם כזה דבר.

אלכימיקלים לא צריכים, ואינפרנלים ינסו להוסיף עוד ועוד פראא [אם הבנתי נכון, הקדמונים חיבבו את הכאוס הקדום].

חתיכת מישמש עשית פה-

א) שרי המוות הם לא אלים, הם סולארים שההקדומנים שמתו (הנפילים בעברית) פיתו ונתנו להם כוחות תמורת ההבטחה להשמיד את הבריאה (לא להפוך אותה לפראא, להשמיד אותה)
ב)הקדמונים נוצרו מהפראא ויצרו בו את הבריאה, הקדמונים הם כול מה שהפראא לא, והם שונאים את הפראא יותר מכול דבר, (אולי חוץ מהשמש הבלתי מנוצח אבל לא בטוח), והפראא שונא אותם, (הם יצרו את הבריאה ועצם קיומה של הבריאה כואב לפראא). גם כשהושחתו כיוזי, או נפילים, הם עדיין שונאים את הפראא.
(שים לב, כשהקדמונים נפלו חלקם נכנעו הוגלו לעולם אחר, והפכו ליוזי(שדים), אלו שלא נכנעו ונהרגו, נפלו לאבדון, (שנוצר ברגע שהם מתו, ובו מכלה לכלום טהוא כול מה שנוגע בו), אבל האבדון היה קטן מכדי להכיל אותם, אז הם תקועים בכאב נצחי על סף המוות, לא מתים ולא חיים וכאב הוא נצחי ולא נתפס. (מזכיר קצת את האביסאלים בעיקרון). כאמור הם פנו ל13 סולאירם אדירים והפכו אותם לאיבסאלים הראשונים, החזקים באופן לא נתפס, בתמורה שלו ישמידו את הבריאה בשבילם.

המ... אתה לא לגמרי צודק בנוגע לנפילים...
אחת הדרכים להשמיד את הבריאה, היא לגרום לפראא לכלות אותה. במקביל לשחרור המחלה הגדולה [the great contagion] שרי המוות הזמינו את שרי הפיי לפלוש לבריאה. [אחר כך הנפילים התעצבנו עליהם שהם לא היו מתואמים מספיק - קראו לפיי מוקדם מידי לפני שהמחלה הרסה לגמרי את הכוח הצבאי של הבריאה. יש לי הרגשה שלכן האריה הראשון והנשכח כבול בשרשראות, אבל אני לא סגור על זה.]
היפותזה מעניינת שקראתי, נדמה לי שבספר על העולם התחתון. כשהפראא מכלה את הבריאה, הוא מכלה גם את החלקים המקבילים בעולם התחתון. אם הפראא יכלה את ההר הקיסרי, מתחיל להיות מעניין, וכאן שתי אפשרויות: או שכאשר הפראא יגיע לקברים של הנפילים הם יהרסו כמו כל דבר אחר, הנפילים מפסיקים להתקיים ומפסיקים לסבול - פחות מגניב. או - שהפראא חסר הגבולות והאבחנות לא מבדיל בין חי למת... והופה, הנפילים קמים לתחייה, מוציאים את היוזי לטיול בפראא [ומתקנים אותם], ויוצרים בריאה חדשה...

פייי, איזה ספויילרים הולכים פה XD
אני חושב שכדי לשים תגית ספויילר כשאתה אומר כאלה דברים. (כלומר לא תיאורטיים אלא באמצת דברים מהספרים)
יש פה שאלה, האם הפראא מספיק חזק כדי למחוק את התהום (הריק?), או שהוא פשוט ימוסס לכלום כשהוא יגע בה?

לא מאמין שמישהו נכנס לכזו רמה של הפילוסופיה של המטפיזיקה.

@ אוטוכטון: "חייב" זו מילה חזקה. הייתי בודק בספרים לפניש הייתי זורק דברים כאלה. ללונארים לא "חייבות" להיות תעצומות - הקעקועים שלהם מגינים עליהם. לסידרילים לא "חייבות" להיות תעצומות - הפראא הוא מחוץ לגורל.

פסקי טייגר: אני אוהב מילים חזקות.

דון גובלאונה אמר/ה:
א) שרי המוות הם לא אלים, הם סולארים שההקדומנים שמתו (הנפילים בעברית) פיתו ונתנו להם כוחות תמורת ההבטחה להשמיד את הבריאה (לא להפוך אותה לפראא, להשמיד אותה)
ב)הקדמונים נוצרו מהפראא ויצרו בו את הבריאה, הקדמונים הם כול מה שהפראא לא, והם שונאים את הפראא יותר מכול דבר, (אולי חוץ מהשמש הבלתי מנוצח אבל לא בטוח), והפראא שונא אותם, (הם יצרו את הבריאה ועצם קיומה של הבריאה כואב לפראא). גם כשהושחתו כיוזי, או נפילים, הם עדיין שונאים את הפראא.
(שים לב, כשהקדמונים נפלו חלקם נכנעו הוגלו לעולם אחר, והפכו ליוזי(שדים), אלו שלא נכנעו ונהרגו, נפלו לאבדון, (שנוצר ברגע שהם מתו, ובו מכלה לכלום טהוא כול מה שנוגע בו), אבל האבדון היה קטן מכדי להכיל אותם, אז הם תקועים בכאב נצחי על סף המוות, לא מתים ולא חיים וכאב הוא נצחי ולא נתפס. (מזכיר קצת את האביסאלים בעיקרון). כאמור הם פנו ל13 סולאירם אדירים והפכו אותם לאיבסאלים הראשונים, החזקים באופן לא נתפס, בתמורה שלו ישמידו את הבריאה בשבילם.

קודם כל,עניין הסולארים שמתו וקיבלו כוחות זה בכלל 50 הנשמות של הסולארים שהקדמונים הפכו לאינפרנלים.
אם שרי המוות הם לא אלים, איך הם מסוגלים לבחור נשגבים? כלומר, אם שמים בצד את האלכימיקלים של אוטוכטון ואת האינפרנלים של החבר'ה שלו.

אלים רגילים לא יכולים ליצור נשגבים- רק האינקרנה (השמש הבלתי מנוצח, לבנה, העלמות) חזקים מספיק.
גאיה, אוטוכטון הנפילים והיוזי הם קדמונים (לפחות לשעבר)- מה שאומר שהם חזקים יותר אפילו מהאינקרנה.
ולכן שרי המוות לא מסוגלים לבחור נשגבים-אבל את הרסיסים הם גנבו ואת הכוח נותנים הנפילים.
נקודה נוספת- האינפרנלים שייכים ליוזי (קדמונים שנכנעו) ולא לנפילים (קדמונים שמתו).
ואגב, אני די בטוח ששרי המוות הם רוחות של נשגבי שמש, לא נשגבי שמש שפותו.

שרי המוות הם (כנראה) רוחות/נשמות של סולארים שברגע המוות "חתמו עסקה" עם הנפילים. 50 הרסיסים (לא נשמות) שיש ליוזים הם האינפרנאלים. 100 הרסיסים שיש לשרי המוות הם האביסיאלים. שרי המוות בוחרים במי לכנסי את הרסיס.
רסיסים של סולארים (או נשגבים אחרים) שפותו על ידי היוזים נקראים אקומה.

@אוטוכון - אתה אולי אוהב מילים חזקות, אבל אין להן ביסוס במקרה הזה.

כמה שאלות:

1) איך זה מאוזן שזימון שדים מזמן כמה שדים שאתה יכול בשנה ויום? כלומר, בדקתי רק אחד מהם בקרב (ארימאנתוי) והוא מפלצת אמיתית בקפא"פ, איך זה מתאזן אם יכולים למכשף להיות אפילו 10 כאלה?

2) היה לאחת מהדמויות (קאסטת לילה) קרב נגד קאסטת שקיעה (או איך שלא קוראים לזה) שאותו ציידתי בשריון לוחות ודייקלהב משסף גלים, וזה היה קרב אחד על אחד. פחות או יותר כל הקרב הלך ככה:

הדמות מכה את נשגב האופל. הוא נפגע וסופג את כל הנזק שלה, ככה שהוא מקבל רק נזק מינימלי של אחד.
נשגב האופל מכה את הדמות ומפספס. (גם כשהוא השקיע את המקסימום שהוא יכול במצוינות ראשונה הוא בד"כ פספס, אפילו בקומבו הקפא"פ שרשום לו הוא עדיין פספס)

ובכלליות זה היה קרב די חוזר על עצמו. האם אני עושה משהו לא נכון? האם קרבות אחד על אחד תמיד הולכים כך?

3) האם הספיגה מורידה ממספר ההצלחות של הקוביות נזק או ממספר קוביות הנזק הראשוני? האם נזק מינימלי הוא מספר ההצלחות המינימלי שיכולות להיות מקוביות נזק או מספר הקוביות המינימלי שיכולות להישאר במקרה שהספיגה מורידה ממספר הקוביות?

בתודה (רבה) מראש.

1. מהנסיון שלי, מבחינת אפקט על המשחק, זה יוצא סביר, פלוס מינוס. קופי הדם יכולים להיות מאוד חזקים נגד דמות לא מוכוונת קרב, אבל זה נכון גם לדמות מוכוונת קרב מול דמות לא מוכוונת קרב, והיא לא צריכה להסתמך על "עזרה מבחוץ". סולאר קרבי ימחק אותם בלי להזיע יותר מידי.

2. כן, פלוס מינוס. וזה נהיה גרוע יותר כשיש הגנות מושלמות (או כשאחד הצדדים הוא דמדומים). הקרבות בנשגבים נמתחים עד שלמישהו נגמרים המוטס, בדרך כלל. אפשר לנסות לתבל את זה עם סטאנטים, פיצול פעולות וצ'ארמים של התקפות מרובות.

3. ספיגה מורידה מהנזק הגולמי (=נשק[+כוח]+הצלחות). נזק המינימלי (בקוביות) הוא או המהות שלך או, אם לנשק יש תכונת overwhelming (לא יודע איך זה בעברית, תבדוק את הנשקים הגדולים לזה) אז את הערך שלה - מה שגבוה יותר.

תודה על התשובה המהירה :)

בקשר ל-3:

אוקיי, נגיד שאני הצלחתי לפגוע נגד מישהו.
הכוח שלי הוא נגיד 3, הנזק נגיד 4, וההצלחות העודפות מול הד"מ הן 2.
יוצא שהקוביות שאני אמור לגלגל לנזק הם 9 קוביות.
אם ליריב שאני מולו יש ספיגה של 7, אני מגלגל רק 2 קוביות נזק, אבל אם לנשק שלי יש את התכונה של נזק מינימלי של 3 לדוגמא, אז אני אגלגל 3 קוביות נזק, וההצלחות זה הנזק שאני עושה לו.

הבנתי נכון?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה