• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שמות חלופיים לארצות הברית

אני אהבתי בעיקר את "כנסיות הברית". כמובן, כיום אף אחד לא ישתמש במילה הזו כמילה נרדפת למדינה.

תחשוב שיש מילים שלא היו קיימות עדיין. לא חשבו עליהן. היה צריך להמציא אותן.

הגרמנים עדיין קוראים להם בשם דומה.
fun fact - לפני עשרים שנה או משהו כזה ניסיתי ללמוד גרמנית ונכשלתי נוראות. הגרמנית שלי גרועה יותר מהערבית שלי ובקושי מספיקה לקריאת כותרות בעיתון.
אבל אני כן זוכר שסין נשמע בגרמנית כמו "קינא" ואילו הסינים הם "קינעזן" (האות ע משמשת בתעתיק הזה גם כתנועה, כמו האות E).
כמו בשיר הנודע "דרעיי קינעזן מיט דעם קונטרבאס" (שלושה סינים עם הקונטרבאס) המוכר לדוברי עברית כ"שניים סינים עם כינור גדול".

תחשוב שיש מילים שלא היו קיימות עדיין. לא חשבו עליהן. היה צריך להמציא אותן.

fun fact - לפני עשרים שנה או משהו כזה ניסיתי ללמוד גרמנית ונכשלתי נוראות. הגרמנית שלי גרועה יותר מהערבית שלי ובקושי מספיקה לקריאת כותרות בעיתון.
אבל אני כן זוכר שסין נשמע בגרמנית כמו "קינא" ואילו הסינים הם "קינעזן" (האות ע משמשת בתעתיק הזה גם כתנועה, כמו האות E).
כמו בשיר הנודע "דרעיי קינעזן מיט דעם קונטרבאס" (שלושה סינים עם הקונטרבאס) המוכר לדוברי עברית כ"שניים סינים עם כינור גדול".
ברור, אבל זה עדיין מצחיק.

אפרופו שמות לסין - ביפנית בעיקרון קוראים לסין 中国 (צ'וגוקו, הממלכה התיכונה), אבל אחרי מלחמת העולם השנייה גבר השימוש בשם... シナ - שינה (מתחרז עם "קינא").

ההגייה הרוסית ליפן.
ולסין הרוסים בכלל קראו קיתאי - כי החלק של סין שהיה יותר קרוב אליהם הוא החלק הצפוני שכונה קאתאי, בעוד שהחלקים שנגישים למסעות בים של סוחרים אירופים וערבים היו בדרום ונקראו בשמות אחרים שחלקם היו דומים למשהו כמו "צ'ין".

הייתה גם תקופה שהיה מדובר בשתי ישויות מדיניות נפרדות וגם אחרי הכיבוש של דרום סין על ידי המונגולים ששלטו בצפון, המשיכו להיות בטוחים באירופה שיש שתי "סין".

הייתה גם תקופה שהיה מדובר בשתי ישויות מדיניות נפרדות וגם אחרי הכיבוש של דרום סין על ידי המונגולים ששלטו בצפון, המשיכו להיות בטוחים באירופה שיש שתי "סין".
די דומה לסיפור יוון/גריכיה, אם כך.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה