• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שיפור הלוחם [לא, זה לא יחזור שוב על עצמו]

אם כבר מדברים על PF, יוצא (היום?אתמול?) ספר שמקביל לסל"ש 2 פחות או יותר (Advanced Player's Guide)
שכולל (בין השאר) 12 ואריאנטים די רחבי הקף ללוחם (בסגנון של "לוחם ממוגן" או "קשת") שממה שהספקתי לשמוע כוללים יכולות די מעניינות.
אני די בטוח שהקראנץ' בספר הוא OGC, מה שאומר שבשבועיים הקרובים או משהו הוא יכנס לאתר שפארסק הביא.
אם יש לך כוח לחכות, אני חושב שזה יכול לשמש מקור השראה די טוב.

הקווליר בא ממנו, למרות שזו לא הגרסה הסופית. מהדוגמיות שפאיזו נתנו, הוא נראה נחמד, ומהביקורות שאני רואה באתר שלהם הוא אמור להיות מעולה. אבל לא קראתי אותו בעצמי (ואני לא חושב שאני אקנה את הPDF בקרוב).

אז אני כן.
מקצעות הבסיס הנוספים שפיזו יצרו לדעתי הם חזקים יותר, במשחק שלי יש 'מזמן' (וקווליר NPC) והוא חזק משמעותית ללוחם ולגנב שבחבורה.
לכול מקצוע מספר רב של ווריאנטים מה שלרוב היה נקרא מקצעות יוקרה.
ולגבי הלוחם הווריאנטים הם תחליפים ליכולות שהוא מקבל, והם יוצרים לוחמים מקצעונים בסוג נשק אחד או סגנון לחימה.
הקונצפט מאוד דומה במקצעות אחרים כמו נזיר שיכור, Ki Mystic.
מקצעות היוקרה שבספר הם מקצעות שמשלבים בין היכולות של מקצעות הלוחמים ומטילי קסמים.

אני חולק על דעתך, לוחם הוא מקצוע קלאסי, נכון שהרעיון קצת משעמם ובנאלי אבל כל משחק תפקידים בין אם שולחני, במחשב או אמיתי צריך לוחם, תן לי משחק שאין בו...
כוונתי היא להגיד לך שללוחם כמשמעו צריך שמקור הכח יהיה בלחימה, זה למה יש לו הרבה כישרונות לחימתיים, זה למה יש לו הרבה ק"פ כי הוא גם חסון חזק ועמיד. והכי חשוב ברור וידוע שצריך להיות לו שליטה במגנים שיריונות נשקים ....
בסך הכל כוונתי היא להגיד לך שמכשפי החול עשו עבודה נהדרת ביצירת הלוחם. :lol:

זה לא מסביר למה מעמדו כמעט שווה לכוהן; אין כמעט אף אחד שרוצה לשחק אותו, מחשש שהוא חלש מדיי.

וזה לא מסביר למה ההתקפות של הלוחם נראות זוועה והוא לא ממש טוב בכלום... חוץ מבלעמוד במקום.

אשר: כל הנקודות שלך היו חשובות, אבל אולי כדאי לחזק את ההתקפה של הבחור במקצת. יש לו התקפות עלובות, כמה שזה עצוב. איך לדעתך אפשר לשפר אותו, והכי חשוב, להשאיר אותו מאוזן?

מה שאני חשבתי לעשות [כאשר הלוחם יתקדם בנתיב שקשור בנשק] הוא לתת בונוסים להתקפות, בונוסים גדולים.

ולמה? כי נוצרה לי הרגשה שכיום מתמקדים יותר ב"יותר התקפות" ופחות ב"התקפות חזקות".

מה אתם אומרים?

לונג-בו: :shock:

צפע, שמתי לב שכל התגובות שלך הן חסרות היגיון ותוכן לחלוטין. התגובה שלך לא תרמה לדיון בשיט, וזה נראה לי שאתה רק מנסה להעלות את מונה ההודעות שלך כל הזמן...יש לנו כבר אשרדאלון אחד בפורום, לא צריך עוד אחד :P

אשר, צודק. ללוחם יש הרבה התקפות חלשות. צריך להפחית את מספר ההתקפות ולעשות אותם חזקות יותר, זה הכול.
אתה המנצ'קין, לפי הבנתי. איך אתה רוצה בדיוק לעשות את זה?

לגבי הנתיב של הנשק: כן, נראה לי מגניב שלוחם יבחר נשק יחיד שבו הוא יתמחה, והוא רק ישתפר עם הנשק הזה במיוחד, נותן לו בונוסים וכאלו.

בגדול אני אומר כן.

הלוחם הוא ללא ספק הבעיה הגדולה ביותר של מהד' 3.5.אני חושב שאשר חושב בכיוון הנכון,אולי כדי לעשות לסייר שלושה-ארבעה מסלולים כאלו,שבכלמ רמה הוהא בוחר באיזה להתקדם.ואם כבר יש לו להשקיע בטאלנטים,אני מציע שכל רמה הוא יקבל משהוא.הוא גם ככה משעמם.
בכל מיקרה,הבעיה הכי גדול של הלוחם זה הנזק-לוחם ברמה 20 ולוחמים ברמה 1 עשים כמעט את אותו נזק אם תיתן להם את אותו קסם.בקלדאריה היה לזה פיתרון מגניב-ככל שאתה שולט יותר בנשק,אתה מקבל לא רק תוספים להתקפה ולנזק,אלא גם כל כמה זמן הקובייה של הנזק עולה[מק8 לק10,מק12 ל2ק8 וכו'],אני חושב שזה יכול להיות מעניין.

אני מדבר על זה שוב - לתת לו שימוש משופר ב"משפחת נשקים", ולתת לו יכולות להתקפות מיוחדות איתם. חרב בשביל פציעה, גרזן בשביל כריתה, חנית לחדירה, אלה לריסוק וכן הלאה.

פלדריק אמר/ה:
בכל מיקרה,הבעיה הכי גדול של הלוחם זה הנזק-לוחם ברמה 20 ולוחמים ברמה 1 עשים כמעט את אותו נזק אם תיתן להם את אותו קסם.בקלדאריה היה לזה פיתרון מגניב-ככל שאתה שולט יותר בנשק,אתה מקבל לא רק תוספים להתקפה ולנזק,אלא גם כל כמה זמן הקובייה של הנזק עולה[מק8 לק10,מק12 ל2ק8 וכו'],אני חושב שזה יכול להיות מעניין.
זה מאוד לא נכון. לוחם בדרך כלל לוקח נשק גדול יותר, מקבל תגבורים לכוח ותגבורים קסומים ללהב... זה לא נכון.

ואנחנו משחקים פה על יותר ראליזם, מצטער. אני לא אוהב "בדרגה 20 הוא עושה נזק אלוהי". הוא פשוט טוב מאוד בלחימה בדרגה 20. אבל אני מאוד רוצה שלא לערב את זה, אז נתעלם בינתיים.

זה הוורינטים אם אתה רוצה הרחבה למשהו ספציפי תגיד לי אני ארשום את זה בערב.
Fighter: Archer, Crossbowman, Free Hand Fighter,
Mobile Fighter, Phalanx Soldier, Polearm Master,
Roughrider, Savage Warrior, Shielded Fighter, Two-
Handed Fighter, Two-Weapon Warrior, and Weapon
Master.
מה שניתן אלו כישרונות מעט יותר חזקים מרשימת הכשרונות הקימת.
שבסוף ההתקפות בסגנון הלחימה שלו די חזקה או מעניינת.

הספר נראה מעניין מאוד מכיל המון המון וריאנטים להכול (גזעים, מקצעות) ועוד מקצעות, ציוד נחמד, לחשים. הוא בהחלט הרחבה חיונית למי שרוצה להמשיך לשחק בפת'פינדר ולהתקדם מעבר לבסיס.
הרבה מהדברים כבר ראינו קודם במו"ד מפוזרים על ספרים רבים שנתנו המון תמונות ומעט תוכן מעניין.
הספר גדול מאוד (338עמודים) ומכיל מעט מאוד פאלפ.
זה בהחלט ריכוז יפה של סידרות המדריך השלם ל...(איך לגרום לכם לקנות ספר שלם על מקצוע אחד שמעניין אותכם ועוד משהוים שאתם לא ממש צריכים), ואדפטציות לגזע/מקצוע שהיו במדרכי הגזעים.
יקח לי עוד זמן להתעמק בו יותר במיוחד לאור העובדה שאני יהיה עסוק בשבועות הקרובים.

הם באים להחליף במקום כשרון או היכולת שהלוחם אמור לקבל בדרגות שונות.
ככה זה בכול המקצעות האחרים גם כן.
בסוף הלוחם לא הופך למשהו חזק במיוחד אלא יותר חזק בצורה מאוד ממוקדת.

פארסק אמר/ה:
הם באים להחליף במקום כשרון או היכולת שהלוחם אמור לקבל בדרגות שונות.
ככה זה בכול המקצעות האחרים גם כן.
בסוף הלוחם לא הופך למשהו חזק במיוחד אלא יותר חזק בצורה מאוד ממוקדת.
השאלה היא איך זה נראה.

"דרגה 1: זוכה לתוסף +1
דרגה 2: התוסף הופך ל+8"

דווקא archer
בלה בלה בלה.. מתאמן בנחישות בקשת.
בדרגה שניה: עין הנץ +1 לתפיסה, והגדלה של הטווח בעוד חמש פייט, וזה גדל שוב כל ארבע דרגות. זה בא במקום אומץ
בדרגה שלישית:יריה טריקית בוחרים סוג התקפה מיוחדת (פריקה, הכשלה...) והוא יכול לעשות אותה ביריה בטווח של 30 פייט עם מחסר של -4 להתקפה CMB. וכל ארבע דרגות אתה יכול לבחור התקפה מיוחדת נוספת (גם הסתערות השור? בקשת?). זה בא במקום התמחות בשריון.
בדרגה חמישית: קשת מומחה +1 לנזק, נזק זה גדל כל ארבע דרגות, זה בא במקום התמחות בנשק 1.
בדרגה תשעית:יריה בטוחה היריה מטווח קרוב לא גוררת התקפה מזדמנת, זה בא במקום התמחות בנשק 2.
וכך הלאה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה