• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שליטים ושדים [שו"ש 7] רובינזון גרוזו

באחו ככוצשווילי היה גדול האבירים הגיאורגים, ומעשי הגבורה שלו במלחמות נגד המוסלמים ועובדי האלילים נודעו בכל הקפקז. כולם אהבו אותו, חוץ מהנסיך בסו, איש תפנוקים רע לב ועב בשר, המכונה "בסו השובב". בסו לחש את שקריו הרעילים על אוזנו של מלך גיאורגיה.

המלך, ואז'ו הגדול, סירב להאמין לשקרים. אך בסו, בעזרת אהובו המרגל הרוסי האכזר איגור פידרילה, זמם וזמם, שיקר ושתל ראיות, ובסוף השתכנע המלך כי באחו זומם להרגו ולהשתלט על הממלכה. בעצת תככיו של איגור פידרילה, שכר המלך את הרוצח התורכי הנורא טארקאן גול, המוכר כ"רוצח השושנים", על שם השושנים שהוא משאיר על גופות קורבנותיו. אם תשלם לו אלף מטבעות זהב, ירדוף את קורבנותיו עד לקצה העולם.

אבל טארקאן מצא יריב במידתו. באחו נאבק בעוז בטארקאן שבא לרצחו באחד הלילות, וגם אם לא הביסו הצליח להימלט מידי המוסלמי האכזר. הוא ברח מטירתו אל השממה, נדד עד לנמל ועלה על ספינה בעילום שם. הוא הפליג, לחם בשודדי ים, וכשספינתו נטרפה, הגיע לאי בודד ונידח בים הגדול. הוא נשבע לנקום בבסו ובאיגור, להשיב את כבודו בעיני המלך, ולעצור את רוצח השושנים, שישמח לחדש את המרדף ברגע שיאתר אותו. בינתיים הוא תקוע באי הבודד.

כשהחבורה מגיעה לאי, באחו יציג את עצמו בפניה כרובינזון גרוזו, מלח צנוע שגדל בגיאורגיה ולמד את משלח ידו מאביו האנגלי וההרפתקן שבא להשתתף במערכה הגדולה בה אוחדו גרוזיה העילית והתחתית תחת כתר גרוזיה התיכונה לממלכה המוכרת כיום כגיאורגיה. הוא יעזור בהשטת הספינה תמורת טרמפ, וכל רצונו להגיע לביתו.

הוא לא שקרן כמו בסו ואיגור פידרילה, אבל לא תמיד צריך לספר את כל האמת, והחבורה הזאת נראית כמו אנשים ללא חת שיכולים לעזור לו, אם רק לא יגלו את זהותו האמיתית - הרי רוצח השושנים עדיין מסתובב אי שם וזומם...

קריאה משעשעת, אבל כדב"ש הוא עמוס נורא ברקע ופרטים של עולם ספציפי שמקשים לשלב אותו במשחק סתם-כך, אלא אם המשחק כבר קשור לרקע בצורה זו או אחרת.
למעשה, אם הרקע היה של עולם פנטזיה מוכר (איי הסערה *שיעול* אבל אפשר גם רומח הדרקון או ממלכות נשכחות 8) ) אז הוא היה מרגיש לי הרבה יותר שימושי.

העולם הספציפי הזה הוא גרסה שהנפצתי תוך כדי כתיבה לעולם האמיתי באיזשהו עבר דמיוני. הרבה יותר אנשים מכירים טורקים רוסים וגרוזינים (לפחות מבדיחות, סדרות טלויזיה וטיולים מאורגנים) מאשר את הארצות השונות של רומח הדרקון או את איי הסערה. אז נכון שאין לי מושג אם היה מתישהו מלך בשם ואז'ו הגדול, והאיחוד הגיאורגי תחת כתר גרוזיה התיכונה הוא די בוודאות הנפצה שלי, אבל זה מספיק כדי לתת לדמיון ולויקיפדיה להשלים פערים.

את הקונספט הבסיסי של הדמות אפשר להדביק לכל עולם מערכה שיש בו איים, ספנים, מלכים, אבירים ורוצחים שכירים. הרקע הזה הוא רק דוגמא שמוסיפה "צבע" - אישית אני מעדיף לקרוא דוגמאות כאלה מאשר משהו גנרי יותר. אולי תהיה לי יותר עבודה להתאים את זה, אבל מצד שני אולי זה יתן לי כמה רעיונות חדשים לדמויות, מקומות וארגונים.

נחמד, אבל כמו שאולדמן אמר, רוב ההיסטוריה לא כל כך רלוונטית. פחות מעניין אותי מה הוא עשה לפני כן מאשר מה הוא יעשה עכשיו, ואת זה הזכרת במשפט וחצי. רוב הסיכויים שהוא יהפוך לדמות חולפת ויעזוב את חיי הדמויות ברגע שיגיעו ליבשה, בגלל שלא ראיתי סיבה טובה בשבילו להישאר (הוא יבטח בדמויות מספיק בשביל לרצות להצטרף אליהן אחרי שיט אחד?).
היה עדיף להציג אותו מרגע הפגישה: מלח נטוש עם כמה תכונות חשודים. בעל עניין בממלכה זו וזו ובאנשים אלה ואלה. מראה יכולות מפתיעות ומסרב להצעה להישאר על הספינה כדי להצטרף לדמויות. חושף עוד ועוד ככל שהוא בוטח בהם יותר. רצוי להציע להם ברית או חוזה עם המלך, הנסיך או המרגל, כדי לסבך את העניינים.

ההנחה שלי היא שהוא ינסה לתמרן אותם נגד הנסיך, וכמובן יעזר בהם להגנה מפני הרוצח, וכל זה בלי לגלות להם הרבה בהתחלה, ולחשוף מעט כל פעם.

הרקע נראה לי חשוב בשביל להסביר מי זה ומה הקטע שלו. חוץ מזה, רציתי לבנות דמות שיקראו לה "רובינזון גרוזו", ואז התחלתי להנפיץ את הרקע שתומך בזה.

הנחתי שהתחלת בשם :)
אבל גם צורת.ההצגה משנה. כלומר אם קודם היית מציג את הדב"ש ואז מוסיף את סיפור הרקע לאחר מכן כאופציה או הצעה, זה היה זורם הרבה יותר טוב.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה