• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שליטים ושדים [שו"ש 12 ] העץ השחור.

אני מרשה לעצמי קצת יותר " חופש אומנותי" בשו"ש הזה כי העץ השחור הוא אומנם שוק, אבל לא שוק של בני אדם, או של אנשים.

העץ השחור הוא עץ אלון, עתיק כמו היער עצמו , גדול ומרשים - והסיבה שהוא נקרא ע"י רוב האנשים, והחיות והעורבים עץ שחור אינה קשורה לצבע הגזע או הענפים שלו - העץ השחור הוא השוק הרישמי של העורבים , ואני אשאיר לכם לדמיין איך הוא נראה בימי השוק.

איזה סחורות אפשר למצוא בעץ ?
מידע, רכילויות, שירים ( אם כי, כל הדברים האלו יהיו של עורבים, אז הרכילויות יכולות להיות ברמה של " הדרקון הזה מתעקש לא להשאיר שאריות ! איזה מאנייק" ) כל דבר שיכול למצוא חן בעיניי עורבים - החל מחתיכות זכוכית נוצצות ועד לחפצי קסם נדירים ( האם העורבים יוכלו לזהות אותם ? שאלה מעולה ) .
האם הדמויות יכולות להכנס לשוק?
לא, וזה יהיה האתגר הגדול שלהם, האם הם יכולים לזייף עורבים? האם הם צריכים למצוא עורב שישיג את המידע ? או שאולי הם פשוט חנו מתחת לעץ הלא נכון לילה אחד ( כן, זה מגעיל בטירוף)?

חופש אמנותי זה מצוין, אני אוהב חופש אמנותי.

הרעיון מגניב, אבל אני לא בטוח איך אמורים לשלב את זה במשחק. אם השחקנים ירצו להגיע לשוק יש אתגר מעניין, אבל למה שהם ירצו, בעצם? מידע זה חשוב, אבל נראה לי שרוב השחקנים יעדיפו להשקיע בשיטות פחות מסובכות למודיעין מאשר התחזות לעורבים בתקווה שאחד העורבים יוכל לעזור.
העורבים צריכים לסחור במשהו חשוב יותר - לדוגמא, אם הם אחראים גם על איסוף נשמות המתים, זו תהיה מיני-הרפתקה מגניבה כשמישהו חשוב מת.

ובכן, איך משלבים את זה במשחק :
1. יש את הגישה הקלאסית - הדמויות מוכרות או קונות שם משהו ( ובגלל שזה הדמויות, סביר להניח שהן קונות ) מידע על משהו, חפץ קטן ונוצץ שהן רוצות /צריכות, פיתרון לאיזושהיא חידה או אולי אפילו מרכיב לקסם, נכון שסביר להניח ששווקים אחרים יתאימו להן יותר, אבל סוחר טוב לא מוותר על אף שוק שיש לו.

2. זה שיש שוק, לא אומר שהוא ישאר גם בעתיד.
השוק ממוקם על עץ, ולכל מיני יצורים מעניינים ( דרקונים, אורקים, דרואידים או פניקסים ) יש רעיון אחר לגבי מה לעשות עם העץ הזה, והעורבים, שהם אולי יצורים תבוניים אבל עדיין קצת יותר קטנים מבני האדם, זקוקים לקצת עזרה בתחום הזה.

3. אתנחתא קומית - מה הדמויות שלך ( שחיות בעולם פנטזיה קלאסי ) יעשו כשהן יגלו שהעץ שמתחתיו הם חנו ללילה יש להקת עורבים שצורחים ומתדיינים בשפתם?
מה כול דבר אחר בסביבה שלא רגיל לתופעה הזו יעשו ?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה