Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
ברוכים הבאים לפורום הפונדק
הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!
בגדול, מדובר בקבוצה גדולה של פיות, שנאמנת (או ליתר דיוק כבולה בהסכמים) ל Realm, הנמצאים מתחת ל Earth pole. הם משלמים לממלכה מס, הכולל כסף וחפצים.
תחשוב משהו בסגנון גמדים (אני בטח מקפיץ כאן כמה אנשים), רק שהם פיות.
ההשוואה בין הפיי ליושבי ההר היא כמו להשוות ברק לזרם החשמלי שמפעיל את המחשב שלך.
יושבי ההר היו במקור אותן ישויות שבבריאה נקראות הפיי, אלא שהיה להם את חוסר המזל להיות חלק מאותו חלק מהתוהו שממנו עיצבו הקדמונים את הבריאה והם הפכו לחלק מהבריאה למרות שהם לא נוצרו ישירות ע"י הקדמונים. בשלב זה מצא אותם אוטוטקטון ועיצב אותם בצלמו. ברמה מסויים הם ההפך הקונספטואלי לפיי- הישות שלהם מכילה את מושג ה"בריאה" כשם עצם וכפועל. חוקי הבריאה לא רק חלים אליהם אלא גם מגדירים אותם.
בצורתם המקורית היו יושבי ההר עוצמתיים באותה מידה כמו הפיי, אבל הנשגבים, שחששו מכוחם שיכנעו את האלים לצוות על אוטוטקטון לכבול את יצירותיו. יושבי ההר המודרנים כבולים בשבועה שמגדירה את מקומם בבריאה כמשרתי הנשגבים. כתוצאה מכך הכוח שלהם קטן כדי להיות נחות מזה של הנחות בנשגבים (הם יותר חלשים מבי דרקון) והם איבדו את היכולת לסרב לנשגבים (אם הבקשה ניתנת באופן רשמי על פי פרוטוקול שרק הסידריאלים עדיין זוכרים) או לעלות לפני האדמה שלא בשירות הנשגבים (ומכן לגיון האבן שמשרת את הממלכה)
כיום ישנם שלושה עובדות שמגדירות את החברה ואת הקיום שלהם:
1)כל בני ההר מתחלקים ל3 קאסטות- העובדים, הלוחמים ואומנים. האומנים הם היחידים שהכוח שלהם קרוב לכוח של הנשגים או של הפי, והם הדבר הקרוב ביותר שקיים היום ליושבי ההר המקוריים. האומנים הם מיעוט קטן מקרב כלל בני ההר והם המעמד השליט.
2)רמת הטכנולוגיה של יושבי ההר לא ירדה באופן משמעותי מאז העידן הראשון, היא מעולם לא היגיע לשיאים של הממלכה הראשונה אבל היא עדיין נעלת אפילו על הרמה הטכנולוגית של השוגונת.
3)בני ההר נלחמים כבר כמה אלפי שנים שכל שאר הגזעים שחיים מתחת לקרקע של הבריאה. הם בחיסרון מספרי של בערך 1000 ל1 והסיבה היחידה שהם לא הובסו זה בגלל היתרון הטכנולוגי שלהם.
אם הסעיף האחרון נשמע לך מטומטם (מאיפה צצו פתאום עשרות גזעים בעלי מליוני פרטים שחיים מתחת לאדמה?) זה בגלל שהפרק על יושבי ההר היה החלק היחידי של FAIR FALK שלא נכתב ע"י בורגסטרום והוא קיבל ביקורת צוננות בתור פרק די משעמם וקיצ'. אתה מוזמן להמציא מחדש את יושבי ההר באיזה צורה שבא לך
אוקייי, זה עורר בי שאלה -
אמור לצאת בשלב מסויים ספר שמתאר את מלכי הדרקון ובני ההר, ואני משער שהוא גם יכיל הנחיות כיצד אפשר לשחק אותם (בדומה ל PG). עכשיו, אם הגרסה דהיום היא שבני ההר הם חלשים יותר מדמי דרקון, אני משער אז שהם כמו God blooded, מה הכיף בלשחק אותם?
Pesky זה לא זה שהם לא עוצמתיים מספיק (CRYING OUT LOUD אני בדרך כלל משחק אקליפסים) אבל כמו שהם כתובים בE:FF בני ההר פשוט משעממים, אין שום אתגר RP בלשחק אותם
אקזלטד זה שיטה/עולם מערכה שמכוונות לשחק דמויות גדולות מהחיים - לכן, דמות שהיא חלשה יחסית במערכה, היא לא מנצלת את השיטה/עולם מערכה.
באותה מידה, אני חושד שתמצא אפס חבורות שמשחקות Mortals/God-blooded - במשך כל חיי המערכה, ולא כקדימון לפני האקזלטציה, זאת פשוט לא הנקודה החזקה של המשחק.