• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים שאלות נוספות-פראא וקצת

קופיל

פונדקאי ותיק
1-אם אני מעוניין לשחק נשגב בעל מוטצית פראא (לא משנה אם זה מהפראא או לא), כמה זה יעלה לי בנקודות מענק?
2-אם אני רוצה לקבל מוטציית פראא במהלך המשחק, כמה נק"ן זה יעלה לי?
3-האם מוטנטים יכולים להיות סולארים בכלל?
4-ואיזה מוטציות יכולות שלא להחשב כמגיעות מהפראא?
5-אם מישהו מחליט לא להשתמש בדירוג מגננה חברתי, זה אומר שהוא מסכים מראש?אם לא, אז מה?

2-אני לא חושב שזה עולה לך.
3-בעיקרון אני לא חושב, אין הרבה דברים שהם מום רציני יותר מאשר מוטצית פראא.
4-אני חושב שאפשר לקבל מוטציות ממחשיפה למקווי מהות חזקים שלא כבולים במשכן.
5-אני די בטוח שאם אתה לא רוצה להשתמש בד"מ חברתי זה אומר שאתה מסכים.

יאפ , די מדוייק.
לגבי 1- אני לא נתקלתי בטבלה כזו, אבל אולי מישהו עם הספר על הפראא יוכל להאיר את עיננו.
2- שים לב, שאתה לא יכול לבחור איזה מוטציה תקבל. זה די נוגד את המהות של הפראא.
3 - זו אמנם רק דעה אישית, אבל אני מסכים עם הנאמר. לא נתקלתי במקום שרשום בו "מי שקיבל מוטצית פראא לא יכול לקבל נשגבות" , אבל בעיני זה סותר את הרעיון של טוהר ושלמות שאמור להיות לנשגבים.
5- אם לא השתמשת , אז אתה מסכים עם הטיעון , פחות או יותר. יותר נכון - לא התעלמת ממנו לחלוטין (חמיקה) ולא מצאת טיעון נגד (חסימה).

אני חושב שמוטנט יכול להשתגב, אבל שזה לא קורה הרבה (מה גם, שלא הרבה אנשים משתגבים, אז זה משהו ממש ממש נדיר) אבל שנשגב יכול לקבל מוטציה.
יש איזה קטע על הנקודות מענק תמורת מוטציות פראא, אבל אני לא זוכר כמה או איפה...

מוטצית פראא נחשבת כפגם ולכן לא ניתן להשתגב כבעל מוטציה. ניתן לקבל מוטציה לאחר ההשתגבות.

אני לא זוכר חוק על מוטציות פראא, ואישית אני חושב שעדיף להשאיר אותם לתוצרים של המשחק עצמו ולא של הקמת הדמות.

לא זכורה לי בעיה בחוקים שמוטנט לא יוכל להשתגב, ולכן אכתוב מה שאני חושב:
נשגבות היא משהו פנימי, בעיקרו של דבר. הנשגבים לא בהכרח מצטיינים ביכולות הפיזיות המדהימות שלהם (גם, לעיתים, אבל זו לא שיא המהות שלהם), אלא בארבע תכונות נפשיות (ארבעת ה- virtues, לא יודע איך תרגמו לעברית)... לכן, אני חושב שלסוג המוטציה יש משמעות פה. אם המוטציה משפיעה על האופי באופן ישיר, אני לא חושב שיכולה להיות השתגבות. הם יש לה השפעה עקיפה- גם לא. אם היא נוגעת למשהו פנימי (לא קשור לעניין שלמעלה, אבל חשוב גם), כמו קן לחרקים בתוך הגוף (לא זוכר מה השם), גם לא. בכל שאר המצבים- לא רואה למה לא.

בספר של הלונארים כתוב כמה נקודות עולה כל מוטציה:
נגע עולה נקודת מענק,מארה עולה שתי-נקודות מענק,וקמילה ארבע.לא כתוב שאפשר לקחת פלצות.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה