• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 3/3.5 שאלות ותשובות על החוקים של מבוכים ודרקונים 3.5

Spellweaver מטיל לחשים כמכשף בדרגה השווה לק"פ שלו +2, ז"א שפרט רגיל מטיל לחשים כמכשף 12. כאשר מוסיפים ל- Spellweaver דרגות כמכשף, האם הן מצטברות עם יכולת הטלת הלחשים שפורטה לעיל (ז"א ש-Spellweaver מכשף 6 יטיל לחשים כמכשף בדרגה 24 אם כן, וכמכשף בדרגה 18 אם לא)?

מהמגד"מ II, אגב.

באופן עקרוני, אני מאמין שכאשר מוזכר בתיאור יצור ק"פ הכוונה היא לק"פ של היצור (ק"פ גזע),
כמו שכאשר מוזכרת דרגה בתיאור מקצוע הכוונה היא לדרגת מקצוע. אני לא חושב שזה כתוב במפורש.
בל מקרה, ברור (לפחות לי) שהכוונה היא שיכולת הטלת הלחשים הטבעית שלו לא תשתנה. ולו רק בגלל חוסר האיזון הבסיסי שבכך (אלא אם מתאם הדרגה עולה עם הדרגה, כמובן).

Hominid אמר/ה:
Spellweaver מטיל לחשים כמכשף בדרגה השווה לק"פ שלו +2, ז"א שפרט רגיל מטיל לחשים כמכשף 12. כאשר מוסיפים ל- Spellweaver דרגות כמכשף, האם הן מצטברות עם יכולת הטלת הלחשים שפורטה לעיל (ז"א ש-Spellweaver מכשף 6 יטיל לחשים כמכשף בדרגה 24 אם כן, וכמכשף בדרגה 18 אם לא)?

מהמגד"מ II, אגב.
לא, כל תוספת דרגה כמכשף מוסיפה עוד רמה אחת לדרגת מטיל הלחשים הקיימת.

אין שום דבר בחוקים שתומך בזה (עד כמה שזכור לי), אבל זה באמת נשמע הגיוני.
הייתי אומר שהוא מוכפל באותו יחס כמו ההישג - טווח כפול לגדול.

akma אמר/ה:
צפע אמר/ה:
אני חושב שאותו דבר כמו שבינוני זורק אותה.
נשמע לי רק הגיוני שככל שהנשק יותר גדול הטווח שלו יהיה יותר גדול.
לא, ככול שהנשק גדול יותר הוא יהיה כבד יותר, ואם נכניס את זה לביטוי מתמטי (כוח) \ (משקל) = (מרחק).
קשת גדולה יותר מיצרת יותר כוח אך הגידול בכוח מתקזז עם העליה במשקל הקליע. ולכן צפע צודק.

ועוד התקפות במקצועות יוקרה מלבד הדרוויש לא נראה לי שיש.
לברברי Rage Variant: Whirling Frenzy נותן עוד התקפה.

מה בדיוק אתה מחפש?
ולא נראה לי שהיריבות בין אובד-היי לאלוהנה באה לידי ביטוי במהלכים אקטיבים. אחרי הכל המטרות שלהם זהות, רק הדרך שונה.
אולי כוהנים של אובד היי לא אהודים בערים של אלוהנה.
וכוהנים של אלוהנה נעלמים בצורה מסתורית במעמקי היער.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה