• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שאלה למי שמשתמש במגדיר מפלצות החדש בעברית

סטטוס
נעול לתגובות.
יצירתיות, אכן :D

וזאת באמת שמחתי גדולה שלא קראתם לו "על מינן"... :orcwaagh: (על מינן?! מה זה לעזזל על מינן?! מה הוא חשופית?!?)

בכל מקרה... יש לי עוד שאלה. אודה לכם מאוד אם תגידו לי איך תרגמו "SLAAD" ו"GARGOIL". ( :) אני מניח שגם ז תורגם בפרץ אדיר של יצירתיות ל"סלאאד" ו"גרגויל" אבל אתה לעולם לא יכול להיות יותר מידי בטוח...)

מה? סלאאד=אשמדאאי?!? אשמח אם תסביר איך... אשמדאאי זה שם שהייתי נותן לאיזשהו סוג של שד... לא יצור התוהו המובהק.

וגם הייתי רוצה לדעת מה משמעות השם "גילולואיל".

אההה... וגם איך תרגמו GHOUL ו-GHAST (שוב אני מניח שזה גהול וגהאסט).
וואי זה באמת מתחיל להיראות כאילו אני איזה ילד מציק, אבל פשוט יש לי את הספר באנגלית (ואני לא חושב שאני אקנה אותו שוב... יש לי כבר את 3.5) ואני פשוט רוצה לדעת את שמות היצורים בהם אני משתמש.

אין לי אמנם את המ"מ אבל ראיתי אותו, אבל יש לי את מל"ש ול-2 חברים שלי יש את הסל"ש, ואני חייב להודות (ולשבח) שאת בהחלט משתפרים, אפילו מאוד!

בסל"ש יש איזה מליון שגיעות עריכה (שעריכה די פשוטה הייתה ממש יכולה לפתור, אפילו לתת למשהו שלא תרגם את הספר לקרוא אותו...) (ולעניות דעתי גם כמה תירגומים לא כל-כך טובים), במל"ש כבר יש שיפור ניכר בהחלט והוא כבר ברמה טובה והמ"מ כבר ממש טוב.

אז בהחלט מגיע לכם כל-הכבוד על ההשתפרות שלהם.

אני מתנגד נחרצות לתרגום החדש - יוחזרו הghouls להיות "טורפי גופות" לאלתר! לקרוא להם "גועל" זה פשוט... גועלי.
וביעות? מה היתה הבעיה במתועב? מתועבים זה אחלה שם...

מיצוב ידעו לתרגם, אז למה להרוס בכוח?

מסכים בהחלט. אמנם העבודה שנעשית על ידי כוכבי כסף ושות' מבורכת וחשובה, אבל אין על התרגומים של "מיצוב". לתרגם לעלוקה זה חלש, אבל התרגום של מיצוב היה "עלוק" שזה היה מצויין. התרגום של GHOUL לגועל ושל GHAST לביעות די קולע למטרה לדעתי, למרות שגם אני אהבתי לקרוא להם טורפי גופות. לא ראיתי את מ"מ ואין לי שום כוונה להשתמש בו, כיוון שאני מתרגם בעצמי את מה שאני צריך, אבל יש מפלצות שממש אין צורך לתרגם את שמותיהם, כיוון שאין להן משמעות גם בשפת המקור. מה שיכול להיות בהחלט נחמד לראות זה תוספת למ"מ על טהרת העברית והכותבים העבריים, אולי כזו שאפשר להפיץ במחיר סמלי או דרך האינטרנט בחינם. סה"כ אני מאמין שיש בארץ גם כותבים וגם מאיירים שיכולים להוציא משהו ברמה גבוהה...

אם יש מי שתומך בהצעה שלי אני אשמח לשמוע, לרכז ולארגן את המאמץ...

pitfiend אמר/ה:
אני מתנגד נחרצות לתרגום החדש - יוחזרו הghouls להיות "טורפי גופות" לאלתר! לקרוא להם "גועל" זה פשוט... גועלי.
וביעות? מה היתה הבעיה במתועב? מתועבים זה אחלה שם...

מיצוב ידעו לתרגם, אז למה להרוס בכוח?

אני ממש לא רוצה לקום מהכיסא, אבל אני גם די בטוח שמיצוב תרגמו ghast כביעות ולא כ"מתועב", שם שלא ממש ברור לי הרעיון מאחוריו.
ה"עלוק" אמנם זכור לי, אבל זה לא היה התרגום הרשמי הקבוע של הליץ', אלא אולי איזו חריגה חד פעמית, ובצדק - משום שאין שום קשר לעלוקה, עלוקות או עלוקתיות. זה מזכיר לי את "אות הנחש של ספיה" וכל מיני תקלות תרגום אחרות. ככלל, התרגום של מיצוב היה מושקע למדי, והתרגום נעשה גם תוך התחשבות בו, ללא ספק, אבל לא תמיד הוא ענה לצרכים, ולא כל המפלצות תורגמו אז בכלל.

אבל בספר באנגלית כתוב "GHOUL". אולי ב"הארי פוטר" היצור אינו אל מת אוכל גופות, אבל זו לא סיבה לשנות לו את השם. הפיות, המכשפות("אמגושיות" בתרגום... :shock: ) האלפים, והעוגים("ענקים אוכלי אדם" בתרגום, אבל קשה להאמין שיתנו אוכל אדם להכנס ל"שלושת המטאטאים", עוד בעיה בתרגום...) עברו הרבה שינוי בין המיתולוגיה והספר, אבל יש להם אותו שם(CORNISH PIXIE, HAG, OGRE, HOUSE ELF בהתאמה).

יש :!: :!: :!: :!: אני שוב חוזר להציק :twisted:

אני מאוד מאוד אשמח אם משהו יגיד לי איך תרגמו את הגורילה המסריחה הזאת עם השלוש זוגות של ידיים... ובכלל יהיה נחמד אם תפורסם רשימה של השמות המתורגמים של המפלצות (והאנגליים בסוגריים) ב"כוכבי הכסף" או ב"פונק" או ב"תעשייה הגובלינית".

שוב תודה. הנווד האפור

סטטוס
נעול לתגובות.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה