• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

רשמים ממשחק ב Song of Ice and Fire RPG

טוב, אז ביום א' שעבר אנוכי, פסקיטייגר ועוד שלושה שחקנים (שניים ותיקים בפורום) נפגשנו כדי לשחק במשחק התפקידים החדש.
המערכה היא לא ממש ווסטרוס אבל דומה.

בחלק הראשון של המשחק בנינו דמות - וזה אחלה שיטה לבניית דמויות בסגנון ימי-הביניים. השיטה של התכונות / יכולות משולבים עובדת היטב, זה די פשוט להבנה ויש הרבה מקום לייחד את הדמות. יש בעקרון כ-20 תכונות / יכולות החל בלחימה וכלה בריפוי, כולל שפות, ידע, עורמה וכיו"ב. בכל אחד גם אפשר לקחת התמחויות שעוזרות ומאפשרות לגלגל יותר.
חוץמזה בוחרים את הגיל, אני בגיל 37, יש דמות בגיל 50+ ודמות בגיל 12. הקונספט שכל הדמויות חברות באותו בית וזה עובד סבבה, לפחות בסשן שהיינו. יש גיוון בדמויות והן ממש לא אחידות - בניגוד למשל למו"ד ששם כל הדמויות "דומות" וההבדל הוא ביכולות. אהבתי.
יש גם כישורים מיוחדים, שזה מעין כשרונות, feats, רק יותר משמעותיים.
אין קסם בעולם למי שתהה.
יש רשימת ציוד שנאה, בלי חפצי-קסם וכאלה. המגוון של הנשקים רחב ובהחלט מעניין - לא רק הבדל אם מגלגלים ק8 או ק10 לנזק, אלא לכל סוג נשק תכונות מיוחדות משל עצמו.

החלק השני של הסשן היה RP, שהיה מגניב לדעתי ובהחלט מכניס לאווירה של המשחק/עולם.
לא היה קרב עדיין, או intrigue אז את המכאניקה של המשחק אני עוד לא מכיר היטב

לסכום, בהחלט היה כיף ומעניין לשחק - שיטה ששווה לבדוק אם מעניין אותכם משהו יותר ריאלסיטי עם דגש על משחק-תפקידים. צריך לציין שהשיטה לא גנרית ממש, לדעתי.

אני דווקא לא כל כך מתלהב. היא נראית "כבדה" מידי בשביל מה שהיא אמורה לעשות. היא בנויה למשחק מיקרו, ולדעתי היא לא מתמודדת יותר מידי טוב עם אתגרי "מאקרו" שאתה מצפה למצוא במשחק של אצילים.

אני דווקא חושב שמשחק המאקרו צריך להתבצע עם המכאניקה של הבתים, כך שבהחלט יש מענה.
ולפחות בבניית הדמות היא ממש לא כבדה, הרבה פחות ממו"ד או הנשגבים לדוגמה. מה שכן, אתה בונה דמות די "בשלה" מלכתחילה.

The oldman אמר/ה:
אני דווקא חושב שמשחק המאקרו צריך להתבצע עם המכאניקה של הבתים, כך שבהחלט יש מענה.
ולפחות בבניית הדמות היא ממש לא כבדה, הרבה פחות ממו"ד או הנשגבים לדוגמה. מה שכן, אתה בונה דמות די "בשלה" מלכתחילה.
למה אתה מתכוון? אין פיתוח מכני של הדמות במהלך המשחק?

The oldman אמר/ה:
. יש בעקרון כ-20 תכונות / יכולות החל בלחימה וכלה בריפוי, כולל שפות, ידע, עורמה וכיו"ב. בכל אחד גם אפשר לקחת התמחויות שעוזרות ומאפשרות לגלגל יותר.

איך זה בדיוק משתלב עם רמת הפוקוס על המעשים של הדמויות בספרים? כלומר, עכשיו אני מרפא לעצמי את הציפורן השבורה ועכשיו אני קובע גורל של עיר, עכשיו אני נלחם מול איזה בריון ועכשיו אני משחד אציל ששולט על גורלם של עשרות אנשים?

כלומר על איזה סקאלה היכולות אמורות להשפיע?

אתה יכול לקבוע גורל של עיר, אבל באמצעות דיפלומטיה, בגידה, שוחד וכך הלאה- כלומר הרבה מעשים קטנים ובעלי-ברית - ולא הדמות בעצמה.
בסך הכל ההשפעה שלך היא מצומצמת, די ריאלסטי. אין כוחות קסם, ואתה לא לוחם על שיכול להביס צבא, או אפילו פלוגה.

מצד שני, אם אתה ראש-בית, אתה בהחלט יכול להשפיע, פוליטית/צבאית/כיו"ב, על הרבה דברים.

ולהרחיב על דברי פסקי, ההתפתחות שלך גם נקבעת לפי הגיל שאתה מתחיל. ככל שאתה צעיר יותר, יש לך יותר מיומנויות.
אבל כבר בהתחלה אפשר להגיע די גבוה. למשל לדמות שלי יש 5 ב Marksmanship, המקסימום הוא 6. מעבר לזה כבר צריך להשקיע נקודות גורל. אתה כן יכול לצבור השפעה פוליטית, ולהרחיב את האופקים שלך. אבל כבר בהתחלה אתה יכול להיות תותח בדבר או שלושה.

והערה לסיום, בגלל שאחד השחקנים פרש, אנחנו מחפשים שחקן נוסף לאמצע השבוע בתל-אביב, עם יכולת ניידות ובוגר. אז מי שמעוניין, שישלח ה"פ :)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה