• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

רשמים/מחשבות על חולית 2ק20

היום הרצתי את המשחק, לפי ההרפתקה בספר הבסיס, לחבורה שחלקה התגבשה מכאן.

זה המשחק השלישי שאני מריץ עם 2ק20. קדמו לו מסע בין כוכבים מה' 1 - מאוד נהנתי. וגם אכטונג קתולהו! - שהיה כבד ומבאס, משחק אקשן שפשוט גרם לי לרוץ לעבר עולמות פראיים שהוא משחק אקשן מצוין.
אז איפה חולית 2ק20 נמצאת? כנראה באמצע. השיטה יותר מהודקת וזורמת בעיניי, ויש הרבה תיאום בין המכאניקה לבין תחושת העולם. אבל, עדיין יש מקומות שזה מרגיש מורכב מדי לא לצורך, גם כי המבנה של הספר הוא לא תמיד מובן. וגם כי לוקח זמן להתרגל ולהשתמש היטב במטא-מטבעות של השיטה, גם לי כמנחה.
אהבתי את הפישוט של השיטה ואת זה שאין יותר קוביות ק6, אבל עדיין לא התנסנו בקרב, שנראה לא פשוט.
על אף שלכאורה הבסיס של השיטה פשוט, יש לה עקומת לימוד - קרב זה בעצם סוג של מבחן מורחב שבו צריך לאפס את אחד מהמיומנויות של היריב. זה מסקרן.

הספר עצמו כתוב נהדר, ממש פריימר מוצלח לעולם של חולית, על כל העושר שלו והספרים הרבים שיצאו לו.
מה שכן, בספר ההרחבה (קמפיין) Masters of Dune יש את תוכן העניינים המזעזע ביותר שראיתי אי-פעם, מישהו אשכרה לקח כל תת-תת-כותרת ודחף אותה לתוכן העניינים, שבגודל של 8 או משהו כזה, שבקושי אפשר לקרוא ומעבר לזה המון מהשורות מצביעות לאותו עמוד. הנה קחו טעימה:
1783711865620.webp

כן, מודיפיוס ידועים בעריכה הבעייתית של הספרים שלהם, בלשון המעטה.

לא שיחקתי בשיטה אבל אני כן זוכר שחלק מהתכונות היו קצת אבסטרקטיות מדי לטעמי. הצצתי עכשיו בהתחלה המהירה: לכל גלגול צריך להחליט מה מניע את הדמות, אם זה תחושת חובה, צדק, אמונה וכו'. בתיאוריה זה יכול ליצור אחלה רולפליי, אבל נשמע קצת מעייף ומאולץ בפועל.

עוד משהו מסקרן בשיטה הוא באמת מנגנון הקרב, שכולל שימוש ב"נכסים" לטובתך ואמור לכסות כל קנה מידה של קונפליקט מקרבות אחד-על-אחד, עד לניהול מלחמות וריגול. מרגיש לי שהם ניסו להפוך את חווית הקרב למשהו יותר עלילתי מאשר טקטי.

לא עשינו קרב עדיין, כי לקח לנו משהו כמו שעתיים ליצור דמויות ובית.
בסשן הקרוב (שכנראה יהיה) נגיע לקרב, אם כי כמו שכתבת זה פחות "קרב" כמו בשיטות אחרות אלא יותר קונפליקט שיכול להיות באותה מידעה קרב פנים אל פנים או משימת ריגול או תמרון דיפלומטי בין בתים. זה מכאניקה אחודה שאמורה לפתור אתגרים מורכבים ללא קשר למהות שלהם.
מקריאה זה לא קל לעיכול, אז מקווה שיהיה מוצלח.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
חזרה