• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

ק20, ה SRD ותרגומו

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Ashardalon
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

Ashardalon

פונדקאי ותיק
אני די בעד SRD בשקל [או במאה, אבל עדיין]. זה איכותי, זה יעיל וזה פשוט מגניב. אם הפונדק יתחיל להוציא כאלה או כל חברה אחרת, זה יימכר. תשפרו את העיצוב ואת הגרפיקות, תרגמו לעברית... ויאללה.

Ashardalon אמר/ה:
אני די בעד SRD בשקל [או במאה, אבל עדיין]. זה איכותי, זה יעיל וזה פשוט מגניב. אם הפונדק יתחיל להוציא כאלה או כל חברה אחרת, זה יימכר. תשפרו את העיצוב ואת הגרפיקות, תרגמו לעברית... ויאללה.
בטוח? למה כי לא נראה לי.
...
תתחיל לפעול בקשר לזה, ואולי זה יקרה.

גארל אמר/ה:
Ashardalon אמר/ה:
בטוח? למה כי לא נראה לי.
...
תתחיל לפעול בקשר לזה, ואולי זה יקרה.
הממ, וזו הייתה התגובה הכי מובנת שקיבלתי במשך עשרים ושתיים השנים האחרונות. אולי תסביר את עצמך?

עניתי במשפט של חבר שלי, הוא מדבר קורע לפעמים.

קיצור, מה שאני אומר זה - אתה אומר "אם הפונדק יתחיל להוציא", התכוונת לפורום, או לאולדמן וחבורתו?
(יש מצב גיליתי בן כמה אתה?)

גארל אמר/ה:
עניתי במשפט של חבר שלי, הוא מדבר קורע לפעמים.
החבר הזה הוא בדרן בהלוויות :mrgreen:

גארל אמר/ה:
קיצור, מה שאני אומר זה - אתה אומר "אם הפונדק יתחיל להוציא", התכוונת לפורום, או לאולדמן וחבורתו?
מי שלא יהיה, רק שיהיה.

גארל אמר/ה:
(יש מצב גיליתי בן כמה אתה?)
אין תגובה.

ב"ה
מי שלא יהיה, רק שיהיה.
אז אתה מוזמן להתחיל עם התרגום. כל הכבוד על היוזמה שלך :) .

אני מוכן גם לסייע כל עוד לא צריך להשתמש באותם מונחים של כוכבי כסף (טרובדור זו לא מילה עברית לBARD, זו מילה לועזית למשהו אחר).

אבל אולי כדאי שבשביל זה תפתח עץ חדש של "תרגום SRD לעברית".

לגבי הקופסה האדומה, נשמע כמו רעיון לא רע. לגבי אם זה יעבוד או לא אני לא מתווכח מכיוון שאיני חוזה עתידות (ואני מאמין שגם אף אחד מכם לא קורא עתידות), אבל אני חושב שבשביל ששוק משחקי התפקידים יתפשט צריך לעשות שינוי כלשהו. אני חושב שבאמת כדאי לכוכבי כסף לנסות לתרגם את הקופסה האדומה, אם זה יכול לעבוד אז אין סיבה לא לנסות.

א. נורמלי זה נורמלי, לא נורמאלי.
ב. אין לי כוח להמציא מחדש את הגלגל. התרגום הוא בשביל חומר נטו, ולא בשביל שטויות. אם אני ארצה לתרגם את העסק, אני אצטרך ספר בעברית לידי והכל. אני לא עומד לשנות את המונח "cleric" לרופא אליל, לא ולא.

אם מתעקשים על שפת הקודש וקשה לכם להשתמש פה ושם במילים לטנייות אז:
bard הוא פייטן, טרובאדור היא מילה בלטנית.
barbarian הוא פרא, כמו פרא אדם.
cleric הוא נביא, כוהן זה מי שעובד במקדש.
droid הוא מאלף, מאלף חייות/טבע.
ranger הוא סייר.
rogue הוא נוכל, קשה לי עם זה כי נוכל היא מילה שלילית.
paladin הוא שופט, שופט מקראי.
sorcerer הוא מכשף
wizard הוא קוסם

הרעיון של תרגום ה-SRD עלה כבר בזמנו, כשמהדורה 3 עוד הייתה בשיאה. ננסק נימק כבר אז למה זה רעיון גרוע מאוד (אני לא מוצא את הדיון, אשמח אם מישהו זוכר/יודע איפה הוא)
מאותן סיבות ועוד, תרגום ה-SRD הוא רעיון גרוע פי 10 היום, כשקיימת המהדורה הרביעית.

פארסק אמר/ה:
אם מתעקשים על שפת הקודש וקשה לכם להשתמש פה ושם במילים לטנייות אז:
bard הוא פייטן, טרובאדור היא מילה בלטנית.
barbarian הוא פרא, כמו פרא אדם.
cleric הוא נביא, כוהן זה מי שעובד במקדש.
droid הוא מאלף, מאלף חייות/טבע.
ranger הוא סייר.
rogue הוא נוכל, קשה לי עם זה כי נוכל היא מילה שלילית.
paladin הוא שופט, שופט מקראי.
sorcerer הוא מכשף
wizard הוא קוסם

cleric זה ממש ממש לא נביא. נביא זה הבחור שחוזה את העתיד. cleric זה איש כנסיה- כך שכוהן זה הדבר הכי קרוב. אגב, כוהן זה לא רק צאצאי אהרון- היה כוהן (במשמעות איש דת, שזה גם תרגום אפשרי, רק יותר מסורבל) בימי אברהם [מלכיצדק מלך שלם, אאל"ט].

droid זה בכלל druid, ומאחר שזה גם לא באנגלית אני לא רואה בעייה לתרגם דרואיד. אם אתה ממש רוצה, דרואיד הוא כוהן קלטי, והתרגום העברי הטהור הכי טוב שיש לי זה כוהן טבע או כהן עץ (שזה בעייה אם מתרגמים cleric ככוהן).

ל-rogue יש משמעות שלילית גם באנגלית, אז עם זה ממש אין בעייה.

paladin הוא לא ממש 'שופט מקראי' (אני אפילו לא בטוח שהצעת את זה כתרגום, אבל עדיף לשלול בכל מקרה) ובטח שלא שופט סתם (המשמעות המודרנית כ"כ שונה שזה לא תרגום אפשרי). אני מודה שגם אביר קודש די מסורבל, אבל זה עדיין יותר טוב מ'שופט מקראי'. נשאר להשאיר את paladin (שזו, כזכור, לא מילה אלא שם, כמו druid. או 'shaman' למעשה) כפלדין, אבל זו לא מילה עברית.

למתרגמים של 3 הייתה סיבה לא לתרגם wizard כקוסם (קונוטציות של אחיזת עיניים, אאל"ט), אבל אני מודה שזה תרגום טוב. אפשרות ב' (אם מחליטים שלא להשתמש בקוסם מסיבה כלשהי) היא בפירוש אשף.

השופטים בספר שופטים עונים על כל הגדרה של לוחם/ אביר קודש ולכן 'שופט' הוא שם המקצוע.
הנביאים בתנ"ך הם נציגי האל ולפעמים הם עשו גם קסמים/ניסים (מהקסמים האלה שרשומים בתנ"ך ובברית החדשה הם הבסיס לרשימת הלחשים של הכוהן) .
מזא"ה הם צאצאי אהרון, קיצור של מזרע אהרון הכוהן שהם עלית הכוהנים שהם נבחרים מבין הלוי.
נביא יכול להיות כהן אבל לא חייב.
אצלי בעולם המשחק לא כל מי שעובד במקדש הוא כוהן. כוהנים אמיתיים הם נדירים יותר בערך אחד לכול עיר קטנה.
קוסם הוא מי שעושה קסמים, מאחז הוא שרלטן ואשף הוא בעל מקצוע שהגיע לדרגה גבוהה של מקצועיות, בעיני ההדיות זה נראה כמו קסם.

מו"ד מתבסס על המיתולגיה היוונית והקלטית ועל עולם ימי הביניים של הנוצרים ולכן יש להם מילים מתאימות לזה וזה נשמע מגוחח משהו כשמנסים לתרגם את זה.
אז השאלה היא למה בכלל לנסות למצוא למילים האלה תרגום? אפשר לכתוב פאלדין, בארד ווויזרד ורו'ג... כי זה לא ממש משנה למהות המקצוע איך קוראים לו בעברית.
אם משחקים משחק מבוסס המיתולגיה היהודית אז אפשר להשתמש במילים האלה שהצעתי למקצוע במקום הקימים.

לא, אני יסביר למה יש בעיה עם אשף אפילו שהוא התרגום החופשי הכי מדוייק-

כשאני ניגש לבחור דובר אנגלית ואשאל אותו מה זה וויזארד הוא יגיד לי בחור בגלימה שעושה קסמים, אם אני אשאל ישראלי ממוצע מה זה אשף, הוא יגיד לי שזה מישהו שממש טוב במשהו, משהו שמתקינים איתו דברים על המחשב או "האירגון הזה של ערפאת"... בשום אופן הוא לא יגיד בחור שמטיל לחשים.

ותמיד חשוב לזכור שיש סיבה שגנדאלף הוא וויזארד, אבל גם קוסם.

ואתה לא רציני... כלומר, חוץ מברברי (שמשמש בשפה כול הזמן), דרואיד (שבאמת אין איך לתרגם), ופאלאדין (שדווקא אביר קדוש זה לא נורא בכלל), אין שום מקצוע (מהסל"ש) שצריך באמת לשמור על שם לועזי, זה מטופש.

ב"ה
WIZARD הייתי מתרגם לקוסם בלי לחשוב פעמיים.
לגבי ROGUE, תרגום במילון נותן או נבל או נוכל. לכן נוכל זה בסדר, אם כי הייתי מתרגם לנבל בשביל להיות שונה מכוכבי כסף. גם גנב בא בחשבון.
CLERIC במילון מופיע בתור כומר. כוהן זה גם בסדר, אבל נביא זה בכלל PROPHET.
הייתי מתרגם RANGER בתור שומר יערות.

אל תשכחו שאת המהדורות שלפני המהדורה השלישית מי שתרגם לא היה כוכבי כסף ואפשר לראות במה הם השתמשו (ולזה אני לא חושב שיש חשש מפני זכויות יוצרים).

סופר, נבל זה יותר villain לדעתי.
ranger אפשר לדעתי לתרגם כ'נוטר' (אראגורן, אתה יודע), אם כבר. אני באמת חושב שעדיף להמנע משמות של שתי מילים במידת האפשר.
פארסק, השופטים של ספר שופטים הם לא יותר paladin מאשר הנביאים של שמואל-מלכים.
חוץ מזה, זאת לא הנקודה. שופט כיום הוא בחור שיושב בבית משפט ומוציא פסקי דין. לא משנה מה הייתה המשמעות המקורית (שהיא, אגב, זהה, רק בלי הבית משפט), אי אפשר להשתמש במילה הזו
את הקטע של צאצאי אהרון לא הבנת, או שאין לי מושג מה רצית להגיד. הנקודה שלי היא שהמילה כוהן (שהוא המקבילה היהודית לכומר, אגב [כן, אני יודע שלא היו נוצרים אז], עד חורבן ביהמ"ק) מתייחסת לאו דווקא לצאצא של אהרון, או ללוי, או אפילו ליהודי, אלא לאיש דת: "ומלכי צדק מלך שלם הוציא לחם ויין והוא כהן לאל עליון" (בראשית י"ד י"ח, מאה שנה לפני הולדת לוי, שלוש מאות שנה לפני הולדת אהרון).
וזה שנביא תנכ"י יותר דומה לכהן מו"ד מאשר כהן תנכ"י לא מחזק את הנקודה שלך. בעולם מו"ד קלאסי יש הרבה יותר קסם (או "על טבעיות", אם אתה מעדי את זה ככה) מאשר בתנ"ך. נביא גם יותר דומה לאשף מאשר הבעל-אוב הממוצע של התנ"ך. אז תקרא לsorcerer נביא?
תבין, בעיקרון כל מי שעובד במקדש במו"ד הוא כוהן (המקצוע, כן?), כמו שבתנ"ך כל מי שעבד במקדש היה כוהן. אבל בגלל שמו"ד הוא קסום, הם מקבלים כוחות על-טבעיים.

ors אמר/ה:
ranger אפשר לדעתי לתרגם כ'נוטר' (אראגורן, אתה יודע), אם כבר. אני באמת חושב שעדיף להמנע משמות של שתי מילים במידת האפשר.
פארסק, השופטים של ספר שופטים הם לא יותר paladin מאשר הנביאים של שמואל-מלכים.
חוץ מזה, זאת לא הנקודה. שופט כיום הוא בחור שיושב בבית משפט ומוציא פסקי דין. לא משנה מה הייתה המשמעות המקורית (שהיא, אגב, זהה, רק בלי הבית משפט), אי אפשר להשתמש במילה הזו
את הקטע של צאצאי אהרון לא הבנת, או שאין לי מושג מה רצית להגיד. הנקודה שלי היא שהמילה כוהן (שהוא המקבילה היהודית לכומר, אגב [כן, אני יודע שלא היו נוצרים אז], עד חורבן ביהמ"ק) מתייחסת לאו דווקא לצאצא של אהרון, או ללוי, או אפילו ליהודי, אלא לאיש דת: "ומלכי צדק מלך שלם הוציא לחם ויין והוא כהן לאל עליון" (בראשית י"ד י"ח, מאה שנה לפני הולדת לוי, שלוש מאות שנה לפני הולדת אהרון).
וזה שנביא תנכ"י יותר דומה לכהן מו"ד מאשר כהן תנכ"י לא מחזק את הנקודה שלך. בעולם מו"ד קלאסי יש הרבה יותר קסם (או "על טבעיות", אם אתה מעדי את זה ככה) מאשר בתנ"ך. נביא גם יותר דומה לאשף מאשר הבעל-אוב הממוצע של התנ"ך. אז תקרא לsorcerer נביא?
תבין, בעיקרון כל מי שעובד במקדש במו"ד הוא כוהן (המקצוע, כן?), כמו שבתנ"ך כל מי שעבד במקדש היה כוהן. אבל בגלל שמו"ד הוא קסום, הם מקבלים כוחות על-טבעיים.
את הקטע של דרגות הכהונה תאמין לי שאני יודע ואין בדיון הנוכחי בכלל מה להכנס לזה. אבל עם כל מי שעובד במקדש במו"ד נהיה כוהן אז היכולות של הכוהנים מפרות איזון טבעי בעולם. כי אז יש יכולת קסומה בלתי נדלת לרפא, ליצור מזון ומים, לתקן וכדומה ולא צריך יותר בעלי מלכה ואיכרים מספיק כמה כהנים וזהו. אל תספר לי שלהטיל קסם עולה כסף זה לא עולה לכוהן שלך ואתה משלם רק על שרות לנפס כדי שהאיזון לא יופר.

יפה לראות בספר שופטים איך השופטים מקבלים/ מברכים את המכה הגורלית שלהם כמו מבצעים 'הכאת רוע' הם כמעט ולא מדברים בכלל עם אלוהים והם עוסקים בעיקר במלחמות כמושיעי העם בשם האלוהים - כמו אבירי קודש.
לעומת זאת הנביאים מתנבאים בשם האלהים הם לא מדברים כמעט בכלל על העתיד רק על ההווה והעבר ואיך המצב הנוכחי ישפיע על העתיד כלומר הם 'מבאים' ולא מנבאי עתידות הם יותר עושים ניסים וכמו שאמרתי גם לאלים האחרים יש עושי נסים ולא קוראים להם נבאים כי אם בשמות אחרים חכמים, מכשפים, חרטומים בעילי אוב...
אז אם הולכים על אי שימוש במילים לועזיות אז הנסיון הזה לתרגם את המילים ממו"ד ישירות מאנגלית ולא לחפש שם המתאר את המקצוע הוא מגוחח

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
חזרה