Ashardalon
פונדקאי ותיק
אני די בעד SRD בשקל [או במאה, אבל עדיין]. זה איכותי, זה יעיל וזה פשוט מגניב. אם הפונדק יתחיל להוציא כאלה או כל חברה אחרת, זה יימכר. תשפרו את העיצוב ואת הגרפיקות, תרגמו לעברית... ויאללה.
בטוח? למה כי לא נראה לי.Ashardalon אמר/ה:אני די בעד SRD בשקל [או במאה, אבל עדיין]. זה איכותי, זה יעיל וזה פשוט מגניב. אם הפונדק יתחיל להוציא כאלה או כל חברה אחרת, זה יימכר. תשפרו את העיצוב ואת הגרפיקות, תרגמו לעברית... ויאללה.
הממ, וזו הייתה התגובה הכי מובנת שקיבלתי במשך עשרים ושתיים השנים האחרונות. אולי תסביר את עצמך?גארל אמר/ה:בטוח? למה כי לא נראה לי.Ashardalon אמר/ה:אני די בעד SRD בשקל [או במאה, אבל עדיין]. זה איכותי, זה יעיל וזה פשוט מגניב. אם הפונדק יתחיל להוציא כאלה או כל חברה אחרת, זה יימכר. תשפרו את העיצוב ואת הגרפיקות, תרגמו לעברית... ויאללה.
...
תתחיל לפעול בקשר לזה, ואולי זה יקרה.
החבר הזה הוא בדרן בהלוויותגארל אמר/ה:עניתי במשפט של חבר שלי, הוא מדבר קורע לפעמים.
מי שלא יהיה, רק שיהיה.גארל אמר/ה:קיצור, מה שאני אומר זה - אתה אומר "אם הפונדק יתחיל להוציא", התכוונת לפורום, או לאולדמן וחבורתו?
אין תגובה.גארל אמר/ה:(יש מצב גיליתי בן כמה אתה?)
אז אתה מוזמן להתחיל עם התרגום. כל הכבוד על היוזמה שלךמי שלא יהיה, רק שיהיה.
פארסק אמר/ה:wizard הוא קוסם
פארסק אמר/ה:אם מתעקשים על שפת הקודש וקשה לכם להשתמש פה ושם במילים לטנייות אז:
bard הוא פייטן, טרובאדור היא מילה בלטנית.
barbarian הוא פרא, כמו פרא אדם.
cleric הוא נביא, כוהן זה מי שעובד במקדש.
droid הוא מאלף, מאלף חייות/טבע.
ranger הוא סייר.
rogue הוא נוכל, קשה לי עם זה כי נוכל היא מילה שלילית.
paladin הוא שופט, שופט מקראי.
sorcerer הוא מכשף
wizard הוא קוסם
את הקטע של דרגות הכהונה תאמין לי שאני יודע ואין בדיון הנוכחי בכלל מה להכנס לזה. אבל עם כל מי שעובד במקדש במו"ד נהיה כוהן אז היכולות של הכוהנים מפרות איזון טבעי בעולם. כי אז יש יכולת קסומה בלתי נדלת לרפא, ליצור מזון ומים, לתקן וכדומה ולא צריך יותר בעלי מלכה ואיכרים מספיק כמה כהנים וזהו. אל תספר לי שלהטיל קסם עולה כסף זה לא עולה לכוהן שלך ואתה משלם רק על שרות לנפס כדי שהאיזון לא יופר.ors אמר/ה:ranger אפשר לדעתי לתרגם כ'נוטר' (אראגורן, אתה יודע), אם כבר. אני באמת חושב שעדיף להמנע משמות של שתי מילים במידת האפשר.
פארסק, השופטים של ספר שופטים הם לא יותר paladin מאשר הנביאים של שמואל-מלכים.
חוץ מזה, זאת לא הנקודה. שופט כיום הוא בחור שיושב בבית משפט ומוציא פסקי דין. לא משנה מה הייתה המשמעות המקורית (שהיא, אגב, זהה, רק בלי הבית משפט), אי אפשר להשתמש במילה הזו
את הקטע של צאצאי אהרון לא הבנת, או שאין לי מושג מה רצית להגיד. הנקודה שלי היא שהמילה כוהן (שהוא המקבילה היהודית לכומר, אגב [כן, אני יודע שלא היו נוצרים אז], עד חורבן ביהמ"ק) מתייחסת לאו דווקא לצאצא של אהרון, או ללוי, או אפילו ליהודי, אלא לאיש דת: "ומלכי צדק מלך שלם הוציא לחם ויין והוא כהן לאל עליון" (בראשית י"ד י"ח, מאה שנה לפני הולדת לוי, שלוש מאות שנה לפני הולדת אהרון).
וזה שנביא תנכ"י יותר דומה לכהן מו"ד מאשר כהן תנכ"י לא מחזק את הנקודה שלך. בעולם מו"ד קלאסי יש הרבה יותר קסם (או "על טבעיות", אם אתה מעדי את זה ככה) מאשר בתנ"ך. נביא גם יותר דומה לאשף מאשר הבעל-אוב הממוצע של התנ"ך. אז תקרא לsorcerer נביא?
תבין, בעיקרון כל מי שעובד במקדש במו"ד הוא כוהן (המקצוע, כן?), כמו שבתנ"ך כל מי שעבד במקדש היה כוהן. אבל בגלל שמו"ד הוא קסום, הם מקבלים כוחות על-טבעיים.