הנשגבים זו שיטה חביבה, אם כי לא עד כדי כך גאונית. אבל זה לא הנושא של הדיון כרגע.
קודם כל, הדבר הכי חשוב באלתור הוא לא לאלתר את הנתונים אלא לאלתר את המשחק עצמו - להחליט מה הם אמורים לפגוש, מה אמור לקרות וכו'; לתת למשהו הזה מכאניקה זה כבר עניין משני. בשביל לעשות את זה, אתה צריך לדעת מה בדיוק הסביבה של השחקנים, איזה דברים אפשר למצוא בכל מקום, מה עומד מולם, מה הם מנסים להשיג, אילו דמויות פועלות באיזור הזה ומה הן מנסות להשיג. נשגבים זה עניין מיוחד, הם לא יושבים מתחת לכל עץ רענן וחושבים להם "איפה הסולארים האלה שאנחנו אמורים לשחות?"
אם יש לך חבורת נשגבי שאול מסתובבת באיזור הפעולה של השחקנים - זה לא אלתור, זאת הרפתקאה שלמה שצריך להתייחס אליה, והיית צריך להכין את החבורה הזאת מראש. לנשגבי השאול האלה יש מטרה כלשהי, הם רוצים לעשות משהו, הם משפיעים על הסביבה ועל האנשים. אם אתה יודע את המטרות של נשגבי השאול ואת האמצעים העומדים לרשותם, אתה תוכל לדעת איך הם יגיבו לפעולות השחקנים.
עם דמי דרקון זה קצת פחות המקרה, כי מהם יש יותר וסביר יותר לפגוש "סתם איזה דם דרקון", אבל עדיין את דמי הדרקון המשמעותיים שמשחקים תפקיד במשחק אתה צריך להכין מראש ולדעת בדיוק מה הם עושים ומה המטרות שלהם.
מעבר לזה, כדאי לך להכין מאגר של דמויות. תכין לך ערימה של דמי דרקון גנריים למיניהם. אפילו אם אתה שם את אותו דם הדרקון (ברמת המכאניקה) הרבה פעמים מול השחקנים, הם כנראה לא ישימו לב, כי אתה משתמש בצ'ארמים שלו אחרת ובוחר לעשות איתו דברים אחרים. אז אם יש לך באופן זמין מאגר של, נגיד, 10-20 דמי דרקון מכל מיני סוגים, זה אמור להספיק די והותר, אני חושב. אתה תמיד יכול על המקום להוריד להם צ'ארם או להוסיף להם צ'ארם או לשנות קצת נקודות ביכולות בשביל טיפה לגוון.
אותו דבר אפשר להכין גם לסוגי נשגבים אחרים, כמובן, אם כי מאגר של 20 נשגבי שאול זה בערך כל נשגבי השאול שיש בבריאה, אם אני לא טועה, אז כאמור, תזהר.
אותו המקרה גם עם heroic mortals. לבני תמותה רגילים אין ממש צורך בסטאטים - קרב נגד בני תמותה רגילים זה לא משהו שאתה מריץ מכאנית.
ולבסוף, השאלה היא מה בדיוק אתה אוהב בנשגבים. הבחירה לא חייבת להיות בין "אני משחק נשגבים בדיוק כמו שהספר אומר" לבין "אני לא משחק נשגבים בכלל". אני, אישית, משחק נשגבים תכלס בחופשיטה. העולם הוא העולם, אבל מכאניקה די אין. מדי פעם מגלגלים קוביות לפי התכונות שלנו והמנחה משתמש בזה כדי לקבל החלטה כללית לגבי מה שקורה והצ'ארמים שלנו הם קוים מנחים לסוג הדברים שאנחנו יכולים לעשות.