• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים קושי בנשגבים

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא eilouz
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

eilouz

פונדקאי פעיל
אני מתחיל לשקול ברצינות לחזור לשחק במו"ד 3.5... נהיה לי ממש ממש מסובך לאלתר לנשגבים, אני לא יכול להמציא יצורים שיאתגרו את הדמויות בין רגע, אני לא יכול להמצא חפצים קסומים בשניה, אני לא יכול לאלתר כמעט כלום! אולי זה בגלל מחסור בידע, אבל אני בטוח שזה לא רק זה, יש המון חוקים לכל דבר.
גם שהשיטת קרב מעצבנת ומסורבלת לי..
למישהו יש הצעות איך להציל אותי?

לשבת לפני הפגישה ולכתוב לך רעיונות? ואז לאלתר בעזרת הרעיונות האלו דברים אחרים?
תכתוב בנקודות... נשגבים היא שיטה שדורשת הרבה יותר הכנה לפני הפגישה מאשר מו"ד (לדעתי בכל אופן), יכול להיות שזה לא מתאים לך...
למען האמת, אף פעם לא הבנתי את כל האנשים שמתלוננים על שיטת הקרב בנשגבים, לדעתי היא פשוטה להפליא, כן, היא יכולה להיות קצת מסורבלת אם אין מספיק קוביות, אבל אם יש?

תראה, מן הסתם קשה לך לאלתר בשיטה חדשה הרבה יותר משיטה שאתה מכיר שנים.
אבל העצה שלי - צא מראש "מפלצת השבוע" ותבין שהאנטגוניסטים המרכזים בנשגבים הם נשגבים אחרים, לא מפלצות.

הנשגבים היא שיטה מאוד קשה לפתח בה שליטה מלאה.
בתור התחלה אתה צריך המון הרחבות כדי לשחק בה במלואה, מה גם שדרושה הרבה עבודת תרגול כדי להבין אותה.

אני מסכים לחלוטין שבניית נתונים לנבלים תורנים בנשגבים זו עבודה קשה ומייאשת. כשכל דמות יכולה להתפתח באינספור כיוונים ללא מערכת דרגות, כל דב"ש צריך להיבנות מההתחלה כדמות מלאה כדי שיהווה אתגר הוגן. כדי לאלתר בשיטה אתה צריך נסיון של אינספור קרבות כנגד כל סוג יריב אפשרי (היות וכל אחד כל כך שונה אחד מהשני).

לטובת הנשגבים אני רוצה לציין לעומת זאת שתרם ראיתי שיטה כל כך מציאותית (בהתאם לסוג העולם אותו היא מנסה לצייר) ותומכת באווירת המשחק עצמו כמו זאת.

את האמת,בניית דמויות בנישגבים היא החלק הכי כיף,כך שאין לי הרבה בעיות פה.אני פשוט יורצ לי דמות בכיף,לוקח לה תעצומות מכל הבא לי,
ו'צובע' אותן כאוות נפשי[לדם דרקון יש פיקוד על הצבא השמיימי,זה לא מתאים.אבל רגע,אם הוא מיסוד האדמה,וטיפה יותר חלש,אז אולי הוא פשוט מבטל את השימוש ברצים אבל לא בשאר השליחים?] ב'צבע' שמתאים לדמות.

מאידך,יש לי בעיה קשה של עצלנות,כך שלמרות שאני נהנה לבנות,לשבת ולכתוב בשבילי זה סיוט...

טוב.. העצות האלה לא בדיוק הואילו לי, אני כן יושב ומתכנן לכל פגישה, אבל השחקנים לוקחים אותי למקומות שלא ציפתי, זה טוב ויפה, אבל מאיפה אני מאלתר עכשיו עתקים סתם, מאיפה אני כותב עכשיו נשגב נוסף.
תמיד אני נותן להם להילחם נגד נשגבים כקרבות, ולא מעט מהם, וזה גם כן עבודה מייאשת. והם תמיד מתחילים להתפרק במהלך הקרבות [במציאות] כי כל אחד משחק כמה דקות טובות, לתאר לזרוק לספור לגלגל, ונניח קרב נגד 4 נשגבי שאול, יוצר מצב בעייתי שפגישה שלמה נלקחת רק עליו. השיטה עצמה לא מסובכת, היא פשוט ארוכה! :flame:
אני באמת בבעיה, ממש מצאה חן בעייני השיטה, מציאותית, טובה יפה .
זמן לקרוא את ההרחבות אין לי, וגם אין לי כוח
שקלתי ללמוד gurps אבל זה דורש ממני זמן לקרוא, נכון שזה לא הרבה, אבל זה זמן שאין לי כוח להשקיע אותו בזה.
יש למישהו איזה שהיא הצעה חדשה? :orc?:

הנשגבים זו שיטה חביבה, אם כי לא עד כדי כך גאונית. אבל זה לא הנושא של הדיון כרגע.
קודם כל, הדבר הכי חשוב באלתור הוא לא לאלתר את הנתונים אלא לאלתר את המשחק עצמו - להחליט מה הם אמורים לפגוש, מה אמור לקרות וכו'; לתת למשהו הזה מכאניקה זה כבר עניין משני. בשביל לעשות את זה, אתה צריך לדעת מה בדיוק הסביבה של השחקנים, איזה דברים אפשר למצוא בכל מקום, מה עומד מולם, מה הם מנסים להשיג, אילו דמויות פועלות באיזור הזה ומה הן מנסות להשיג. נשגבים זה עניין מיוחד, הם לא יושבים מתחת לכל עץ רענן וחושבים להם "איפה הסולארים האלה שאנחנו אמורים לשחות?"
אם יש לך חבורת נשגבי שאול מסתובבת באיזור הפעולה של השחקנים - זה לא אלתור, זאת הרפתקאה שלמה שצריך להתייחס אליה, והיית צריך להכין את החבורה הזאת מראש. לנשגבי השאול האלה יש מטרה כלשהי, הם רוצים לעשות משהו, הם משפיעים על הסביבה ועל האנשים. אם אתה יודע את המטרות של נשגבי השאול ואת האמצעים העומדים לרשותם, אתה תוכל לדעת איך הם יגיבו לפעולות השחקנים.
עם דמי דרקון זה קצת פחות המקרה, כי מהם יש יותר וסביר יותר לפגוש "סתם איזה דם דרקון", אבל עדיין את דמי הדרקון המשמעותיים שמשחקים תפקיד במשחק אתה צריך להכין מראש ולדעת בדיוק מה הם עושים ומה המטרות שלהם.

מעבר לזה, כדאי לך להכין מאגר של דמויות. תכין לך ערימה של דמי דרקון גנריים למיניהם. אפילו אם אתה שם את אותו דם הדרקון (ברמת המכאניקה) הרבה פעמים מול השחקנים, הם כנראה לא ישימו לב, כי אתה משתמש בצ'ארמים שלו אחרת ובוחר לעשות איתו דברים אחרים. אז אם יש לך באופן זמין מאגר של, נגיד, 10-20 דמי דרקון מכל מיני סוגים, זה אמור להספיק די והותר, אני חושב. אתה תמיד יכול על המקום להוריד להם צ'ארם או להוסיף להם צ'ארם או לשנות קצת נקודות ביכולות בשביל טיפה לגוון.
אותו דבר אפשר להכין גם לסוגי נשגבים אחרים, כמובן, אם כי מאגר של 20 נשגבי שאול זה בערך כל נשגבי השאול שיש בבריאה, אם אני לא טועה, אז כאמור, תזהר.
אותו המקרה גם עם heroic mortals. לבני תמותה רגילים אין ממש צורך בסטאטים - קרב נגד בני תמותה רגילים זה לא משהו שאתה מריץ מכאנית.

ולבסוף, השאלה היא מה בדיוק אתה אוהב בנשגבים. הבחירה לא חייבת להיות בין "אני משחק נשגבים בדיוק כמו שהספר אומר" לבין "אני לא משחק נשגבים בכלל". אני, אישית, משחק נשגבים תכלס בחופשיטה. העולם הוא העולם, אבל מכאניקה די אין. מדי פעם מגלגלים קוביות לפי התכונות שלנו והמנחה משתמש בזה כדי לקבל החלטה כללית לגבי מה שקורה והצ'ארמים שלנו הם קוים מנחים לסוג הדברים שאנחנו יכולים לעשות.

תראה,אתה בטח מכיר את הנרוביאן,נכון?בכל מיקרה,בקבוצה שלו במו"ד,הוא פשוט מכין את הנתונים של ההיתקלויות שנראות לו מגניבות,ואז השחקנים והוא מאלתרים,וכשזה ניראה לו הוא דוחף את אחת ההיתקלויות,גם אם יש צורך בשינו פלאפי.תעשה את אותו הדבר.תכין לך נתונים ל2-3 היקתלויות שניראות לך מגניבות,עוד 2-3 היקלויות 'אופציונליות',כלומר,קרב קטן שלא מאוד עקרוני לעלילה,וכל פעם שחסר לך,תשלוף היתקלות כזאת ותשנה את התיאור.בבוסים רציניים תשקיע,ותזכור שגם אם הדמויות לא ילכו אחריהם,ייתכן שהם ילכו אחרי הדמויות.
תזכור גם לשמור את כל הנתונים של המפלצות שיש לך,,תדפיס אותם ותשמור בקלסר,ולאט לאט יהיו לך עוד ועוד מפלצות.

כעיקרון זה מה שאני עושה, יש לי 6 נשגבי שאול מוכנים, שאני משנה כל כמה זמן, ושלושה דמי דרקון, פשוט בהם אני לא משתמש, הנשגבי שאול שבהם הם נלחמים הם ההרפתקאה הראשית, בגדול, כך שחוץ מזה, אין לי במה לאתגר אותם. נניח הם עשו מסע דרום מזרח עד הצפון, מסע לא קצר בימים של העולם כי הבריאה היא ענקית, אבל לא ממש היה לי במה לאתגר אותם במשך המון זמן, הם טבחו בפיראטים, אפילו לא ממש יחקנו את זה, יותר בכיוון תיארתי להם את זה, בדרך הם עצרו בכמה ערים ועשו סידורים, וגם שם לא ממש יכולתי להיות מוכן, הייתי צריך עתקים נניח לאחד מהם , ואין לי עתקים להביא לו סתם על המקום, אני מכיר מאגר לא קטן, אבל אני גם לא זוכר את כולם, לא ממש יכול לבדוק את זה כל דקה וגם לא זוכר בעל פה מה כל אחד עושה.
מישהו פה שיחק GURPS ? הבנתי שזה ממש דומה רק הרבה פחות מסורבל והרבה יותר פתוח מבחינת סוג הדמות (לא חייב להיות שליט הבריאה, אפשר לשחק עורך דין)

eilouz שלא מתחבר מפאת עצלנות של בוקר P:

מכל השיטות בחרת דווקא את גורפס? אני מכיר אותה באופן כללי, אני לא חושב שהיא מה שתעזור לך לאלתר. כמו אפשרויות שם הרבה יותר גדולה מהנשגבים.

ואני לא מבין על מה אתה מתלונן בדיוק... הם אמורים להתקל בקשיים רנדומליים במסע נורמלי בבריאה או בשוק? ולמה היית צריך לשלוף עתק בשבילו? הוא קנה אחד מסוחר רנדומלי?

על-פי מה שאני שמעתי מGRUPS,היא בכלל לא פשוטה יותר,ובכלל לא תפתור לך את הבעיות של מחסור בנתונים,אלא אם תקנה הרבה ספרי הרחבה.
בכל מיקרה,אנחנו יכולים ליעץ לך בנישגבים,אבל תחליט אם אתה רוצה עזרה בנשגבים או טיפים על שיטות אחרות.

טוב, בקשר לספרים, לGurps יש לי מלא. ולנשגבים יש לי לא מעט בכלל.
אז יש לי יגשה למידע, הסיבה לעתק הוא אירגון כלשהו, סיפור מסובך.
ואני רוצה עצות לנגשבים, אני לא רוצה לאפס הכל שוב ולהתחיל מאפס, כמו שאמרתי אהבתי את השיטה.

העצה שלי עשה עכשיו בנה אחר כך .
הרי אתה לא צריך את המכניקה של כול אויב ואויב או כול עתק ,תספר למישהו על כוחות העתק ושיגלה בעצמו מה הוא עוד מסוגל לעשות .
דבר זה ייתן לך מספיק זמן לבנות את העתק ,ולתת כמה קטעי משחק של הבנת מהות העתק .(הרי תמיד יכול להיות, שעתק מחביא כמה יכולות מיוחדות)
אותו דבר עם אויבים, אין לך נתונים לכול אויב ? אל דאגה ! אלתר צ'ארם שאתה זוכר במעורפל תן להם להטיל כמות קוביות שנראית לך הוגנת, ואם הם נכשלים תן כמות נזק אשר מתאימה לדעתך, והינה יש לך קרב הרי אם האויב אמור למות מתישהו תן למעגל לפגוע בו כמה פעמים, וזה יספיק.

דריד,זה לא תמיד נכון,כי אם השחקנים םפתאום תוקפים את 'הלביא הראשון והנישכח',אי-אפשר לאלתר לו ככה נתונים,זה אויב רציני.תכין מאגרי נתונים,
2-3 של יריבים חלשים,2-3 של יריבים הגונים,ו1 או שניים של אויבי עילית.אם נניח יש לך שר מוות אם שבעה לוחמי עילית,אז לא משנה באיזה מהן הדמויות ניפגשות,תישתמש בנתונים הללו,ועד הפגישה הבאה תשנה ותשדרג טיפה ליצור עוד אחד.

לא צריך לאלתר את fafl, יש את "מסכת החורפים". אני לא חושב ששחקן, וביחוד מתחיל, באמת יבדיל במי מהם הוא נלחם. "יצור שחור עם נתונים ממש גבוהים, המון מוטים וימבה צ'ארמים" מכסה בערך 95% מהנתונים של שניהם. ההבדל הוא בעיקר פלאפי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה