• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

צריך רעיונות לחדרים להרפתקה שלי

מגדל עם מכשף? נסה לגנוב רעיונות מאחד הסיפורים הקלאסיים על המוטיב הזה, "צריח הפיל" מעלילותיו של קונאן הברברי. ובגלל שהמחבר ירה בעצמו לפני כמעט תשעים שנה, גם אין יותר זכויות יוצרים וזה זמין בחינם ברשת. למשל בwikisource כאן:

פרק ראשון:

פרק שני:

פרק שלישי:

אני הייתי חושב על זה, באיך המכשף השתמש במגדל?
האם היתה לו משפחה? אולי חדרי שינה, חדר משחקים לילדים?
ועכשיו הכול הרוס וקריפי.

או שהיו לו שוליות?
אולי יש שוליה ששרד ומתגנב ממקום למקום.
אולי יש מטבח?
חדר זבל עם מפלצת ג'לי שאליו שפכו שאריות, ספריה, גן פירות קסום.

בגדול, להראות שפעם זה היה מקום חי. לא כל חדר חייב להיות עם הפעלה- זה פחות אמין וקצת מעייף.
אבל אתה גם יכול לעשות דברים כמו חדר מראות מעקב שבו המכשף עקב אחרי מקומות אן אנשים שחשובים לו.
ואולי דרך הדברים האלה רמזים על החפץ שנמצא בראש המגדל או המטרה שלו

בעוד סיפור של קונאן (ברח לי השם, אבל זה אחד המוקדמים) יש גם-כן טירה עם מכשף או מדען מוזר, שאילף קוף בשם טק שנוהג להסתובב בגלימות ונראה כמו מכשף בעצמו. אם אני זוכר נכון, טק נועל את המכשף ואת קונאן באחד החדרים והם נאלציםלשתף פעולה ומנסים לברוח משם.

יש מספר דברים שיכולים לעזור לנו, לעזור לך:
1- באיזו שיאה אתה משחק? ובאיזה מהדורה של השיטה? (אם יש)

2- בהנחה שזה סוג של דיאנדי- באיזו דרגה? אם לא דיאנדי- באיזו "דרגת כח" (או מה שמקביל לזה בשיטה) הדמויות?

3- מיהן הדמויות? (לפחות בקווים כלליים).

4- יש חוויות/ אתגרים/ פעילויות שאתם במיוחד נהנים מהם? (אתגר טקטי, חקירה וגילוי, טוויסטים, וכו').

5- יש עוד פרטים עד המכשף שנעלם? (ולמה שימש המגדל לפני כן) ועל השד האפל? (למה הוא שם, מה הוא רוצה?)

6- בתור מנחה, לך יש העדפות/ גבולות לגבי מה יש במגדל?

* קומה עם לולאה בזמן של שומר אל מת שאי אפשר להשמיד בקרב רגיל צריך לעשות משהו בחדר ואז להלחם בו - אחרת הוא שב וקם לתחיה ללא הפסקה.
* ספריה עם כתבים עתיקים ומאובקים, אולי מגילות לחשים מוסתרות בה ואוטומטון מוזר שלא מפסיק לנקות את הספרים ולהתעלם מהדמויות.
* מעבדה שנערכים בה ניסויים על מפלצות או בעלי חיים ונרקחים בה שיקויים.
* בית מלאכה לייצור גלמים או גלמים מכניים, מגן על הקומה יצור מכני שמסתבר שכלואה בו נשמה של קוסם שנהרג מזמן.

כמה רעיונות מאוד כלליים, ולא מקושרים, שהשתמשתי/ תכננתי למשחקי עבר:
# חדר הגולגולות:
בחדר מסויים יש המוני גולגלות של יצורים שונים מונחים באופן מסודר על מדפים, ומתחת לכל גולגולת כיתוב קצר של סוג יצור, שם, תאריך מוות, ואולי פריט מעניין נוסף.
לדוגמא:
מינוטאור, זכר, אורטק הבלתי מנוצח, 347, בזירה הגדולה של בירת האימפרייה הנורטקית.
כל אחד מנוצח בסוף...

במרכז החדר יש במה קטנה/ עמוד/ מכשיר אחר. אם שמים גולגולת שם, המכשיר מטיל לחש דיבור עם מתים, וניתן לדבר עם רוחו של היצור שמת, למשך זמן קצר (ניתן להשתמש בגרסת לחש אמיתי, או לחש עם שינויים).
המכשף אגר כאן גולגלות של יצורים שעניינו אותו, כדי לחקור את חייהם. כדי לא להפוך את החדר לשואב זמן, ייתכן שמכשיר הקסם יול לעבוד רק זמן מוגבל כל יממה, דורש הקרבה (דם? מחיר בנקודות חיים?) או ניתן לשימוש זמן מוגבל ביום.

אם תשים גולגולות של יצורים בעלי משמעות לדמויות ("רגע? זה לא השם של הנבל שברח מאיתנו?"/ "חכו שנייה! אני חושב שזה הרב-רב-סבתא שלי! מי שהקימה את השבט!") זה יכול מאוד להוסיף עניין...

# למכשף היו מדי פעם שוליות, אך הוא היה מאוד, מאוד קשוח עימם! בחדר של ספרייה קטנה ללימודי השוליות, יש רוח של אחד מהשוליות. הרוח לא מבינה שהיא רוח (מתייחסת לדמויות כמשרתים, שוליות אחרות, או "פותרי בעיות" שהמכשף מדי פעם שכר).

השולייה, שהושפל ע"י המכשף, בשל כשלון צורב, עודנו עסוק בנסיון פתרון חידה בלתי אפשרית שהמכשף נתן לו, בתור נסיון לכפר על כשלונו. קשה לדבר עם הרוח ("אל תפריעו לי! אתם לא רואים שאני עסוק במשהוא חשוב?"), אך אם מצליחים לדבר עימו (אולי תוך כדי נסיון לעזור לו לפתור את החידה, או לפחות לדבר עם מישהוא על תסכוליו) הוא יכול לספר לא מעט על ההסטורייה של המגדל, ואולי גם מספר פרטים חשובים/ נסתרים...

# חדר תיקון יציר הכפיים:
עוד אחד מתחביביו של המכשף (או אולי של מישהוא שחלק עימו את המגדל): חדר מלאכה ומעבדה קטנים, בהם ניסו להרכיב גלמים קטנים/ יציר כפיים קסומים אחרים. בחדר ניתן אולי למצוא סכמות/ תוכניות חצי מוכנות, כלי עבודה מיוחדים, ואולי אף יצירי כפיים מקולקלים/ שבורים, ואולי יהיה ניתן לתקנם כעת, או בעתיד? רעיון נחמד (אני חושב מהקומיקס Gunnerkrieg court?) הוא להשאיר שם ראש של יציר כפיים. ראש מתפקד, מדבר, אך ללא הגוף. ("סלחו לי? כן, אתם בחדר! אתם יכולים לפתוח את הארון? תודה... פה במדף העליון! וואו! כבר עידנים אני נמצא סגור פה! אממממ... אולי תוכלו לעזור לי עם משהוא?)
משימה צדדית: להרכיב לו גוף!

# מטבח מיוחד מאוד, עם טבח יצירתי:
למגדל יש חדר אוכל קטן, אך אלגנטי (לפחות בעבר) וטבח... שנשאר לעבודת ייתכן יציר כפיים תבוני, ייתכן אל מת, ייתכן יצור מישורים מזומן, או מישהוא מקולל, בעל חוב של עוד כ 542 ארוחות.

הטבח מאושר שיש שוב סועדים! הוא מפציר/ משתמש בכוחות כדי לנסות לשכנע/ לכפות על הדמויות לשבת ולקבל "מנות משובחות, שלא מהעולם הזה! Prepare to be amazed!" ולמרות הסצנה הקצת מוזרה/ הזוייה, המשפט האחרון מאוד אמיתי!

המכשף היה מאוד אנין טעם, ואהב לנסות מזונות אקזוטיים במיוחד. ולאחר שניסה דברים שונים מהעולם הזה, הצליח להשיג/ לסחור ברכיבים מיוחדים מ... מישורים שונים.
בתפריט יופיעו ארוחות מיוחדות בעלי רכיבים נדירים ביותר. לכל ארוחה יכולה להיות השפעה על הסועד (חיובית, שלילית, משולבת, או סתם ביזארית). כמה רעיונות כלליים כדוגמא:
-לרוות שאול מהשכבה השישית, מתובלת במימי נהר האיזמרגד מהגנים השמימיים!
- ביצת פיניקס, מבושלת בלהבת יסוד ממעמקי מדגרות עיר הארד במישור האש! ("זהירות! זה מאוד, מאוד, מאוד חם!")

# תמונה אחת יכולה לספר סיפור שלם!
המכשף היה אמן, או חובב אומנות, אך קסומה!
בחדר (או מסדרון) מיוחד תלויות מספר תמונות/ אריגי קיר, המספרות סיפור מורכב (אולי כזה שהדמויות מכירות חלקית, אך לא את הכל, ולסיפור כאן הרבה יותר פרטים!) אך לתמונה/ אריג קיר יש גם השפעה מיוחדת! מספר רעיונות:
- הדמויות לעתים "חשות את הסיפור!" שומעות את רעשי הקרה הגדול, חשות את איימת הדרקון מעליהם, מרגישות את עצב הטרגדיה, מריחות את ריח העיר השרופה, וכו')
- דמות אחת/ מספר דמויות נשאבות לאריג/ תמונה! הן צריכות למצוא דרך לצאת, בהקשר למה שבתמונה.
- באחד האריגים (ברעיון זה דווקא אריג) הסיפור המתואר קשור לסיפור המרכזי של הדמויות! מסתבר שלמכשף היה עניין מיוחד במצב/ בעייה/ עלילה בה הדמויות מסובכות. האריג יכול לחשוף פרטים אותם לא ידעו, כגון רקע של הנבל, מישהוא שבטחו בו אך הוא בוגד, סודות של אחת דמויות השחקן, גורמים נוספים שטרם פגשו, ועוד... כשהדמויות מתקרבות לסוף האריג, הן פתאום רואות את עצמן! וחלק מהרפתקאותיהן, עד להגעה למגדל, ו... האריג לא גמור בקצה הזה, אך לאט לאט נארג באופן עצמאי, ומראה את הדמויות בוחנות את האריג...

# שירות נקיון מוזר ו... סקרן!
להיות מכשף זה עסק מלוכלך... כל הרכיבים הקסומים, מעבדה אלכימאית, נסיונות לא מוצלחים, זימונים שעושים בלגן... ולמי יש זמן לנקות?! יש למכשף דברים חשובים יותר לעשות עם הזמן שלו!

בשלב מסויים המכשך יצר, במכוון או בטעות, יצור שמנקה בשבילו. הוא יצר סוג של ג'לי/ Ooze, עם תבונה בסיסית, וציות מוחלט, אשר נע ברחבי המגדל (לרב אחרי המכשף או משרתיו) ומנקה/ מעכל את השאריות/ לכלוך שהשאירו.. דיסקרטי, עצמאי, לא צריך לדאוג לו, וממש מנקה יסודי! (אם אתה רוצה הומור, המכשף קרא לו "דייסון" הוא שם דומה).

אך... המכשף כבר זמן רב לא כאן... והשד למעלה, ושאר היצורים כאן, לא כ"כ נחמדים אליו, ולא משאירים הרבה לכלוך טעים, ו... הוא משועמם...

הג'לי עוקב בסקרנות אחרי החבורה. הוא מסוגל לשנות צורה, ולעבור דרך הפתחין הקטנים ביותר (וברבות הזמן יצר מחילות צרות מאוד בגוף הבניין כדי לאפשר לו לעבור בקלות ממקום למקום, ולא להפריע), כך שאם הדמויות נראות מאיימות, הוא נסוג, אך ממשיך לעקוב בסקרנות. ו... לעכל/ לאכול מה שהשאירו מאחוריהן (גופות יצורין לדוגמא).

אם הדמויות מנסות לתקשר עם הג'לי המנקה, התקשורת יכולה להיות מורכבת (אולי הוא יוצר מלים פשוטות על משטחים שעליהם הוא נוזל? אולי יכול אפילו ליצור קול של מילים/ משפטים קצרים ופשוטים?). בג'לי מאוד סקרן (ורעב, אך עם יושר מקצועי, ולא יתקוף אורחים!), וניתן לתקשר עימו, שוב בשביל מידע חשוב. אחרי הכל, כפי שכל אחד יודע- המנקים מגיעים לכל מקום, ואף אחד לא שם לב שהם שם...

# מראה, מראה, שעל הקיר!
לא חייב דווקא מראה, אך כל משטח שבו ניתן להשתמש כמכשיר סקירה מרחוק. מעין כדור בדולח, רק מקובע, ואולי קצת מקולקל/ מוגבל בשימוש.
המכשף השתמש במראה כדי לבלוש/ לצפות אחר מקומות/ אנשים מסויימים.
ייתכן שחלק מהמקומות "מתוכנתים", (לדוגמא קריסטלים ששמים במקום מסויים מאפשרים לראות מקום/ איש ספציפי) וייתכן שהדמויות מסוגלות לנסות לחפש/ לראות מישהוא מסויים ספציפי.

אך הזהר! כדברי המשפט- "כשאתה מסתכל לתוך תהום השאול, השאול מסתכל עלייך בחזרה!" כל מי שהדמויות בולשות אחריו, ייתכן שיוכל להרגיש בכך, ואולי להשפיע עליהן בחזרה!

# הגינה הפרטית:
לא הכל זה למידה, חקר קסם אסור, והתעסקות בכוחות מוזרים שלא אמורים להתעסק עימם!
המכשף יצר מקום מפלט ורגיעה קטן ופרטי- מעין גינה קטנה אולי עם מעיין קסום מפכפך, אולי עם מוזיקה עדינה ומרגיעה, וצמחים המספקים ניחוח ופירות מרגיעים... אחד הקירות יכול להיות מכושף כך שייראה אטום מבחוץ, אך למעשה כן מכניס אור שמש, ושקוף מבפנים.

כמובן ניתן לעשות פה טוויסטים ועיוותים, אך המטרה המרכזית כאן היא לשים משהוא ממש לא צפוי, וקצת מבלבל. זה הכל.

# הספרייה!
איך שכחתי ממשהוא כה בסיסי במגדל מכשף עד עתה... לאו דווקא קסום/ ביזארי, אבל חדר משולב למאגרי מידע בנושאים שונים ומגוונים (תחליט אתה מה ניתן למצוא כאן. חלק אקדמאי, חלק איזוטרי ומיוחד, ושוב- אם יש ספרים ומקורות מידע הקשורים ספציפית לדמויות השחקן, מה טוב!) והחלק השני- מעין שולחן רישום מחקר. נושאים שהמכשף (והשוליות?) דנו בהם, חקרו אותם, וכו'. יותר רשומות מחקריות/ פילוסופיות/ אישיות. מעין... יומן מחקר.

# לכל אחד יש לב:
אמנם המגדל משמש בעיקר למחקר של הקוסם, אך גם למגורים, ו... זכרונות. בחדר קטן, אינטימי אחד (אולי עם דלת סתרים כדי להכנס אליו) יש פרטים אישיים של המכשף... חפצים מילדותו, מכתבי אהבה שלא מומשה, חפץ ששייך לחבר יקר שאבד, חלק מאוייב ספציפי אכזר שנוצח, שיר אהוב ונותן השראה, וכו'.
מגע אנושי, לא צפוי, וייתכן חושף פרטים (כולל רמזים לשאר המגדל, וייתכן לסודות מערכה חבויים אחרים).

יאללה, חפרתי. מקווה שיבוא לידי שימוש.
בהצלחה!

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה