• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

צורה חדשה של עולמות מערכה- M.F.N.F

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Anonymous
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
פסקי-
ההבדל בינינו הוא שאני פשוט תופס את הנקודה הזו כאינהרנטית דיה. עבורי, זה דבר שנראה מובן מאליו כמו העובדה שהשמש מפיצה אור, אלא אם השה"מ החליט אחרת.
אגב, אם אכן יצירת חלק מהאל-מתים דורשת כבילת נשמה, כפי שציין ors, הרי ברור שהמאזניים נוטים יותר לכיוון הרוע.

אקמה-
אכן, הרעיון של כוחות קוסמיים במו"ד חוזר על עצמו כל הזמן.. שאלה לי אליך: מי הוא זה שיחליט האם הנפשת מתים היא דבר "קוסמי" טוב או רע...?

בארני אמר/ה:
שאלה לי אליך: מי הוא זה שיחליט האם הנפשת מתים היא דבר "קוסמי" טוב או רע...?

השה"ם.
אני למשל החלטתי שטוב, רוע, סדר ותוהו הם לא כוחות יקומיים, כך שאין דרך מוחלטת ואובייקטיבית להגדיר מעשה כטוב או רע. זה מוריד חלק מהמאכניקה שלפחות לדעתי מסבכת את החוקים של המשחק מבלי באמת להוסיף להם משהו. אם כי בטח הסיבה העיקרית שיש לי בעיה עם זה היא בגלל שראיתי טוב ורע מוחלט כל כך הרבה פעמים, ויצורים שמתנהגים בשביל להיות טובים או בשביל להיות רעים מבלי סיבה אחרת להתנהג ככה כל כך הרבה פעמים שזה פשוט נמאס.
אבל אם לא הייתי רוצה לבטל את כל המכאניקה של טוב ורע, הייתי עושה שהנפשת מתים בשביל לעשות מעשה רע היא מעשה רע, והנפשת מתים בשביל לעשות מעשה טוב הוא מעשה טוב, וכבילת נשמה כנגד רצונה היא מעשה רע.

ב"ה

והאם השה"מ לא יכול לקבוע שמבחינה "קוסמית" מה שחושבת האוכלוסיה הוא הדבר הטוב או הרע?
השה"מ יכול להחליט מה שבא לו, ואם הוא רוצה הוא גם יכול להגדיר שיש מקדש מסויים ומי שיושב במקדש הזה מחליט מה נחשב הטוב הקוסמי ומה נחשב הרע הקוסמי. ואם החבורה תגיע לשם אז הם יוכלו להגדיר מעצמם מה זה טוב ומה זה רע. ואם הוא נורא רוצה הוא גם יכול להחליט שלגנוב זה לא דבר רע.

אני חושב שהדיון הזה דן יותר במה שקורה בעולם "סטנדרטי", וברור לכולם שאם רוצים אז אפשר לשחק אחרת אם זה מה שהשה"ם והשחקנים רוצים.

דווקא בנקודה הזו אני מסכים איתך. העניין שלי עם אקמה כיוון קצת לכיוון אחר שחשבתי שהדיון מוביל אליו, אבל אם אנחנו חוזרים לנקודה הזו- אז שוב: אני דווקא מסכים.

נראה לי שהנקודה שלי כבר הובנה: אני תופס דברים מסוימים בעולם "סטנדרטי", כהגדרתך, כמובנים מאליו, אלא אם הקבוצה מחליטה אחרת במפורש. אחדים מאותם דברים קשורים לתפיסות מוסר בסיסיות, למשל: אם החבורה שלי רואה אדם שחופר גופה מהקבר ומשתין עליה, היא אינסטינקטיבית מרגישה שזה לא בסדר, ולא צריך שאני אגיד להם את זה. נפהוך הוא- אלא אם סיכמנו שיש לכך פירוש אחר באותו עולם/ אמונה מסוימת וכו' אז זה לא בסדר וזהו.

עבורי דוגמאות כאלו הן דבר אינהרנטי לגבי כשה"מ וכשחקן. פסקי טען שעבורי זה לאו דווקא ככה, ובכל מקרה זה לא הופך את מו"ד למוחלט בכל הנוגע להאם זה טוב או רע. זו נקודה שאני יכול להבין איך מישהו רואה אותה כך, אבל אני פשוט לא יכול להתחבר אליה.

אבל דווקא אם אתה טוען שיש משהו "סטנדרטי" וכל השאר הוא סיכום ספציפי של חבורה ושה"מ, אז אתה אמור לתמוך בכך שיש משהו אינהרנטי במעשה של הנפשת מתים בעולם "סטנדרטי" שעושה אותו ללא בסדר מבחינה מוסרית - ממש כמו הדוגמה של לחפור גופה מהקבר ולהשתין עליה (ושוב, כל זה כפוף לכך שהשה"מ והשחקנים לא סגרו אחרת ביניהם- כמו עם הדוגמה של שער המוות שנתתי בתגובות הקודמות).
אם אתה עדיין לא מסכים, אני אשמח אם תסביר לי מדוע משום שבעיניי זה דווקא נראה היקש לוגי מתבקש.

אם כך הרי שאנחנו מסכימים. ככלל, קשה לי לראות את הצד הטוב שבהנפשת מתים. עם זאת, אני מסכים שיש מקום לראות דברים אחרת. מבחינתי, כל עוד הקבוצה מחליטה אחרת אז זה בסדר, אולם אני חושב שבמידה וזה חורג "מהנורמה" אז גם צריך להתלוות לכך הסבר מניח את הדעת.

אני גם לא רואה משהו טוב בדרך ה"טבעית" שעוברת על נשמות במבוכים ודרקונים: הם עוברים למישורים אחרים ששם הם נהפכים ליצורים אחרים. האם זה כל כך הרבה יותר טוב מלההפך לאל מתים?

אפשר לבנות פה פילוסופיה שלמה:
אולי מוות הוא לא המסלול הטבעי של הנשמות? אולי האלים בעצם גונבים את הנשמות של המתים במקום לשחרר אותם?
אולי אורקוס ווקנה הם באמת מושיעי העולם?
אפשר לבנות מערכה שלמה שבה הדמויות מורדות באלים, בכדי להציל את נשמותייהם או את נשמות כל היצורים החיים.
תזכרו,כמו שכבר נאמר כאן: המידע שניתן בכל הספרים הוא המלצה בלבד, ניתן לשנות ולהתאים אותו למערכה האישית שלכם.

דרקון המוות אמר/ה:
לאיזה יצורים הן נהפכות?
וכן, זה רע. אתה עוקר את הנשמה ממסלולה הטבעי.

לפי מה שהבנתי, השדים, בני השטן, המלאכים וכולי הם בעצם נשמות של יצורים חיים שהיו מאותה הנטייה, ונהפכו לחוצן הזה בגלל סיבה כלשהי.

לא, לפי ההבנה שלי נשמה פשוט נשארת נשמה, ומתאחדת עם המישור אחרי זמן מסוים.
נשמות מוצלחות במיוחד מקבלות אפשרות (או לא כל כך אפשרות, במקרה של אלים מרושעים) להתקדם למעמד של חוצן. יש אפילו תבנית לזה, אני חושב.
החוצנים הרגילים הם פשוט תושבים טבעיים של המישור\התגלמויות של מהות המישור\ניסוח אחר. אני לא חושב שכולם אמורים להיות נשמות לשעבר.

אם האיש מת בלי להשלים משהו שהוא היה צריך להשלים אז להחיות אותו זה טוב .
אבל אם הוא מת בידיעה שהוא מילא את תפקידו בעולם להחיות אותו זה להפריע לו במנוחתו הניצחית ואצלי זה נחשב רע. :evil: :evil:
עריכה:ובטח שזה רע להפוך את הגופה שלו לזומבי ולכלל את המת ואת גופתו.

בשביל שהדמויות יהיו יותר מסתם אוסף נתונים אפשר לעשות יותר מאופי וסגנון: אפשר להחליט שהדמות כוהן שלך ישתמש במקום בשיקויים ברחת-לוקום שהוכן מהשיקוי (זה גם לא נשבר וגם טעים!) או שהנוכל-צלף יסמן סימן על הרובה-קשת שלו לכל אויב שהרג איתו והלוחם יכול להתפרסם בזכות שיריונו המצופה זהב (עולה כ100 מ"ז אבל זה שווה את הערצה ותוספי הדיפלומטיה!). אפשר גם ליצור לדמות ולקבוצה סמל הראלדי (שלט אצולה אירופי מימי הביניים) או מון (סמל הראלדי יפני עגול בצבע שחור לבן).

אני יוצר לי עולם מערכה (תוכלו לראות מה שיש ממנו באתר למטה). אני זקוק למשהוא פריקי בשבילו כמו שהאלים בעצם שומרים לעצממם את כל הנצח ולא ותופסים את נשמות בני התמותה (ואז כוהנים ד"שים חייבים להיות כוהנים של רוחות או של עקרונות מסוימים).
אתם יכולים לעזור לי? 

כמה דברים:
א. מה זה רחת לוקום לעזאזל?
ב. סגנון זה נחמד ויכול להוסיף לדמות, הדמות שאני כרגע משחק היא טרובדור שיש לו מנדולינה שיכולה לעשות נזק קולי, למשל. אבל זה גם לא כל כך רלוונטי.
ג. אתה בעצם רוצה שנחשוב על רעיונות מגניבים בשביל עולם המערכה שלך? כי אני אישית לא חושב שתקבל הרבה עזרה בזה בפורום, כי אני חושב שאנשים באופן כללי מעדיפים להשתמש ברעיונות מגניבים בשביל עולם המערכה שלהם. אבל אני מוכן לחלוק איתך חלק מרעיון יותר גדול שחשבתי עליו: להפך לקוסמים יש מחיר נפשי. ככל שקוסם נהפך ליותר חזק, ככה הוא גם נהפך ליותר פסיכי, ועדיף שבצורה אירונית (אם אפשרי). זה צריך להיות בצורה שתפריע לדמות (כך שזה לא יהיה שפשוט קוסמים נהפכים לסוציופתים, הם נגיד יוכלו להתחיל לסבול מהזיות).

akma אמר/ה:
כמה דברים:
א. מה זה רחת לוקום לעזאזל?
ג. אתה בעצם רוצה שנחשוב על רעיונות מגניבים בשביל עולם המערכה שלך? כי אני אישית לא חושב שתקבל הרבה עזרה בזה בפורום, כי אני חושב שאנשים באופן כללי מעדיפים להשתמש ברעיונות מגניבים בשביל עולם המערכה שלהם. אבל אני מוכן לחלוק איתך חלק מרעיון יותר גדול שחשבתי עליו: להפך לקוסמים יש מחיר נפשי. ככל שקוסם נהפך ליותר חזק, ככה הוא גם נהפך ליותר פסיכי, ועדיף שבצורה אירונית (אם אפשרי). זה צריך להיות בצורה שתפריע לדמות (כך שזה לא יהיה שפשוט קוסמים נהפכים לסוציופתים, הם נגיד יוכלו להתחיל לסבול מהזיות).

אני מקווה שיתנו לי כמה רעיונות משומשים וכשאני יתאם ויערבב אותם יצא מזה משהוא.
וגם חשבתי על זה שמקור הקסם הוא מהמרקם של היקום ומידי פעם גורם התוהו במארג הקוסמי יוצר "קפיצות" שמהם אפשר לצור המון של יצורים מגניבים וגם כשרונות ויכולות למטילי לחשים שפועלות על אחוזים.

דרך אגב, בדף הראשון הציעו לי לעבור לגרסא שמשחקת בשיטת נקודות. אילו שיטוט כאלו יש? (כרגיל התחלתי כבר להכין לי שיטת משחק מבוססת נקודות)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה