• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז פת'פיינדר - ועכשיו ה MMORPG

אני שמעתי משהו אחר, שיהיה איזה משהו ברשת שיהיה אסופה של כל החוקים של פת'פיינדר עם אפשרות לשחק שולחנית ברשת כמו fantasy grounds (למי שמכיר). הדבר הזה נראה יותר כמו משחק מחשב של ממש עם אנימציה והכל. אני מבלבל פה דברים שונים?

אולדמן - ת'ור צודק, המשחק הוא כבר עניין וודאי, בעיקר בהתחשב בעובדה שזה ה kickstarter השני שלו, והראשון כבר גייס כמה מאות אלפי דולרים. בנוסף, אני מאמין שחלק נכבד מאוד מהתורמים בקיקסטרטר פשוט משתמשים בו כדרך עקיפה לקנות את הרפתקת ה mega-dungeon שמובטח לכל מי ש "תורם" 15 דולר ומעלה, שזה בעצם מחיר די נמוך עבור הרפתקה באורך 128 עמודים - http://paizo.com/paizo/blog/v5748dyo5le82?Superstar-Lineup-for-the-Emerald-Spire-Announced
האמת שאני גם לא מבין למה הפרויקט הזה מצדיק שני קיקסטרטרים...

פלאפי, כן , מדובר בשני פרויקטים נפרדים. Paizo Gamespace הוא תוכנה חינמית שפאיזו מתכננים להוציא שתשמש כ VTT (שולחן מ"ת וירטואלי), כך שעל ידי חיבור אינטרנט פשוט ובסיוע ידידך הטוב סקייפ תוכל לשחק עם אנשים בלי להפגש איתם. Pathfinder Online הוא חברה נפרדת מפאיזו שבסיוע אדיר מצד פאיזו מתכוונת לעשות MMORPG שיתרחש בעולם המערכה של פת'פיינדר ושידמה בצורה די נאמנה את חוקי המשחק (לדוגמה, במקום "מאנה" בקרבות כמו ב WoW, יש לך יכולות שנטענות פעם ביום משחק, ממש כמו במו"ד, ויש לך action pool, שזה נקודות שאתה משתמש בהן כדי להפעיל יכולת מיוחדת בקרב, וה action pool מתחדש פעם ב 6 שניות, כדי לדמות סיבוב קרב של מו"ד). אין קשר בין שני הפרויקטים.

תיקון - לחברה קוראים Goblin works, והיא חברת בת או משהו של פאיזו. המנכ"ל שלה הוא ריאן דאנסי (האדם הדגול שהביא לנו את ה-OGL), ואני חושב שגם ליסה סטיוונס (המייסדת של פאיזו) היא חברת ניהול בכירה.

החוקים של המשחק לא כל כך דומים לאלה של פת'פיינדר - ההתקדמות, למשל, שונה לגמרי. ממה שהם שחררו בינתיים בבלוג של גובלין וורקס יש להם כמה רעיונות מעניינים, אבל זמנים יגידו אם הם באמת ייצרו חוויה ייחודית.

עדכון מעניין - בדיוק עכשיו נגמר פרויקט הקיקסטרטר השני של המשחק. בפעם הראשונה הם ביקשו 50 אלף דולר וקיבלו 300K. הפעם הם בקושי הגיעו ליעד, אבל הוא היה הרבה יותר גבוה מראש - הקיקסטרטר גייס עוד מיליון ותשעים אלף דולר ל goblinswork. לדעתי חלק משמעותי מהכסף בא מכל מיני הטבות לא קשורות שפאיזו הבטיחו למי שיממנו את הפרויקט (היה מספיק "לתרום" 15$ כדי לקבל PDF של הרפתקת מאגה- מבוך שתצא שנה הבאה ואורכה יותר מ 120 עמודים), אז לא בטוח כל כך שזה משקף עניין בפרויקט... ובכל זאת, ללא ספק הישג מרשים ונקודת התחלה מוצלחת לפיתוח המשחק. באתר של הקיקסטרטר יש וידיאו שמדגים מעט מאיך שהמחשק יראה - מדובר בשלב די ראשוני אז הרבה דברים לא גמורים כרגע (הקוסמת לא מטילה לחשים בכלל ואנימציות ההתקפה בקושי קיימות), אבל העיצוב של המשחק נראה לא רע בכלל, והם הצליחו לגרום לגובלינים להראות בדיוק כמו הציור המפורסם של ווין ריינולדס, אז זה די טוב.

האמת, אני מופתע שהם הצליחו לסיים את הקיקסטרטר הזה. לפני שבוע עדיין היו חסרים להם כמה מאות אלפי דולרים, אז הזינוק של הימים האחרונים הוא מאוד מרשים. אז אני לא מאמין שהם הצליחו בגלל ההטבות, הם הצליחו בגלל שיש להם קהל שמחכה למשחק.

אייסל: כנראה כי הם רוצים חוויה שסתם RPG לא יספק טוב כמו MMORPG. הם מכוונים לחוויה של חקירה וגילוי בעולם שמשתנה ומתפתח לאורך זמן בהתאם לפעולות השחקנים, כדי שהוא ישמור על העניין שבו להרבה זמן. אולי הם אפילו יצליחו.

ת'ור אמר/ה:
האמת, אני מופתע שהם הצליחו לסיים את הקיקסטרטר הזה. לפני שבוע עדיין היו חסרים להם כמה מאות אלפי דולרים, אז הזינוק של הימים האחרונים הוא מאוד מרשים. אז אני לא מאמין שהם הצליחו בגלל ההטבות, הם הצליחו בגלל שיש להם קהל שמחכה למשחק.

אייסל: כנראה כי הם רוצים חוויה שסתם RPG לא יספק טוב כמו MMORPG. הם מכוונים לחוויה של חקירה וגילוי בעולם שמשתנה ומתפתח לאורך זמן בהתאם לפעולות השחקנים, כדי שהוא ישמור על העניין שבו להרבה זמן. אולי הם אפילו יצליחו.

אני דווקא חזק בדעה שמשחק תפקידים סטנדרטי יותר, כזה שמאפשר פיתוח דמויות וסיפור בצורה משמעותית יותר עמוקה ומעניינת, הרבה יותר מתאים לעולם של פת'פיינדר וישקף הרבה יותר טוב את חווית משחק התפקידים שפאיזו יוצרת (ההרפתקאות שהם מוכרים, שמהוות את מרכז המסה של ההכנסות שלהם, לרוב מאוד ממוקדות בעלילה).

בנוגע לכסף שהגיע בימים האחרונים - המנהלת של פאיזו, ליסה סטיבנס, כתבה בפורום של פאיזו כבר לפני יותר משבוע שזו עובדה ידועה שפרויקטים בקיקסטרטר מקבלים חלק משמעותי מאוד מהכסף שהם צריכים ב 48 השעות האחרונות שלהם. למעשה, היא חזתה בצורה מדויקת באופן מרשים איך העניין ילך, ואמרה שיש לה בטחון מוחלט שהם יגיעו לסף שהם קבעו. במילים אחרות, הפרויקט התנהל בצורה סטנדרטית לחלוטין, ביחס לקיקסטרטר.

כנראה כי הם רוצים חוויה שסתם RPG לא יספק טוב כמו MMORPG. הם מכוונים לחוויה של חקירה וגילוי בעולם שמשתנה ומתפתח לאורך זמן בהתאם לפעולות השחקנים, כדי שהוא ישמור על העניין שבו להרבה זמן. אולי הם אפילו יצליחו.

הם לא. 98% סיכוי שה-MMO שהם יפתחו לא ימשוך מספיק שחקנים ולא יהיה רווחי. זה מצב השוק כרגע.

כמובן שהסיכויים נגדם. מאוד נגדם. יש יותר מדי ממורפגרים בשוק, וכמעט כולם נרמסים תחת WOW. לא ממש היה לי אכפת מהמשחק אם זו הייתה חברה אחרת (טוב, כן אם זו הייתה ואלב).
אבל אני מכיר במידה מסוימת את האנשים שעומדים בראש פאיזו וגובליןוורקס, ואני יודע שהם יודעים את כל זה טוב מאוד, והם עדיין חושבים שהם יכולים להצליח. אז אני מרשה לעצמי להאמין במשחק הזה קצת יותר. לא שזה ממש משנה, נחכה שהוא יצא ונראה מה יקרה.

ת'ור אמר/ה:
כמובן שהסיכויים נגדם. מאוד נגדם. יש יותר מדי ממורפגרים בשוק, וכמעט כולם נרמסים תחת WOW. לא ממש היה לי אכפת מהמשחק אם זו הייתה חברה אחרת (טוב, כן אם זו הייתה ואלב).
אבל אני מכיר במידה מסוימת את האנשים שעומדים בראש פאיזו וגובליןוורקס, ואני יודע שהם יודעים את כל זה טוב מאוד, והם עדיין חושבים שהם יכולים להצליח. אז אני מרשה לעצמי להאמין במשחק הזה קצת יותר. לא שזה ממש משנה, נחכה שהוא יצא ונראה מה יקרה.

צריך גם לזכור שלמושג "הצלחה" יש משמעויות שונות לחלוטין בתעשיית משחקי המחשב לעומת תעשיית משחקי תפקידים, ואני די בטוח שכשהחבר'ה האלה חושבים על הצלחה מדובר בקנה מידה של משחקי תפקידים, לא משחקי מחשב. הרי תכל'ס, אין להם שום סיכוי ביקום להתחרות ב WOW, גם אם הם יהיו המשחק האיכותי ביותר בהיסטוריה של אי פעם. פשוט יש יותר מידי מומנטום נגדם. זה גם לא בדיוק שחסרות אפשרויות, מי שרוצה לשחק MMORPG יכול פשוט לפנות לחברה גדולה ומבוססת יותר ולקבל משחק שיש סיכוי סביר שהוא גם טוב יותר.

אבל במונחים של משחקי תפקידים? סוג הרווח שנחשב ל "הפסד" בתחום משחקי המחשב זה עדיין רווח רציני ביותר ביחס למה שאפשר לעשות מלמכור ספרי חוקים של מו"ד. עדויות כרגע מראות ש goblinsworks בהחלט יכולים לגרד כמה מיליונים מהמשחק שלהם, סכום ש blizzard הייתה מחשיבה למעליב ואילו paizo הייתה מחשיבה לפריצת דרך.

האמת שזה נושא מעניין, כי השווי של MMO, לפי כמה פרסומים, קשור פחות ל"איכות המשחק" שלו, בגלל שהם ממש ממש דומים, ויותר לIntellectual property שלו - כל ה"סיפור" של העולם שמסביב, וכאן, בגלל שלפאיזו אמורים להיות כותבים מוצלחים יחסית, יש להם סיכוי לא רע ליצר ערך.

אגב, זו הסיבה העיקרית שהחברה שמיצרת את EVE ONLINE קנתה את WHITE WOLF - לא בגלל חיבתה הרבה למ"ת שולחניים, אלא כדי לנכס אליה צוות כותבים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה