• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פתיחה להרפתקה/מערכה

גארל

פונדקאי ותיק
תמיד כשרציתי לבנות הרפתקה, ישר התחלתי לחשוב על העלילה וכל הזמן הסתבכתי בפתיחה. כל הזמן יצא לי אותה פתיחה - אתם בעיירה, קורה משהו, ראש העיר קורא לכם, מסביר לכם על המשימה שלכם ומתחילים.

אז איזה דרכים יש לגרום לשחקנים להתחבר לקבוצה בצורה נורמאלית ולגרום להם לצאת להרפתקה בלי שמישהו ביקש מהם או משהו דומה?

מציאת רמז בהרפתקא הקודמת.
שמועות בעיקר.(בעיר מסתובבות שמועות על כך שב(מקום כלשהוא) נמצא החפץ (שם מענין) רב העוצמה/היקר.)
היתקלות במשהוא שמושך את הדמויות להרפתקה(בעוד אתם רוכבים לעבר (מקום שקשור לדמויות) אתם שמים לב ל(תופעה מוזרה) ב(מקום ההרפתקא))

א. מישהו מבקש, שוכר או פוקד (אם יש לו סמכות מתאימה) על החבורה לעשות משהו, או יותר מעניין - רק על אחת הדמויות. אולי כוהן גדול מצווה על איש הקודש בחבורה, או שמורה זקן מבקש עזרה מהתלמיד שלו, או משהו אחר.
ב. משהו קורה לדבר שקשור לאחת הדמויות. משפחה, מקום לידה, מכרים, וכו'.
ג. משהו קורה, אבל למה בעיירה? כשהדמויות נודדות, או כשהן בתוך בניין גדול. והדבר הזה לא חייב להוביל לראש העיר שמבקש עזרה, אולי גונבים משהו לדמויות. ואם אתה מוכן להסתכן, משהו רע קורה והחבורה צריכה להחליט לעזור מתוך טוב ליבה.

אז אולי כל הדמויות מגיעות בנדודיהן (כל אחת בנפרד) למקום שמתרחשים בו דברים מסוכנים\אפלים\מאיימים\מתגמלים והדמויות שנפגשו צריכות לשתף פעולה כדי להצליח. או שארגון כלשהו גייס את כולן למשימה.

אבל למה הדמויות חייבות להיות נפרדות? הרבה יותר נוח אם הן כבר חבורה, זה חוסך הרבה כאב ראש.

מתוך המדריך לשה"ם 3.5
מקריות: ההרפתקא הראשונה מתחילה בכך שמישהוא קורא לשכירי חרב והרפתקנים כדי למלא משימה כלשהי, והדמויות הם הגברים והנשים שבמקרה נענו לקריאה. לחילופין, כל הדמויות נפגשות ומגלות שפניהן מועדות לאותו יעד.
היסטוריה:הדמויות הן ידידות משכבר, למרות ההבדלים ביניהן, כולן כבר ידידות טובות.
מכרים משותפים:הדמויות לא מתחילות כידידות, אך מוצגות זו לזו כמכרות של ידידים משותפים.
התערבות חיצונית: הדמויות מקובצות יחדיו ע"י גורם חיצוני-מישהוא שבידיו הסמכות לכך שיעשו את דברו-והן נדרשות לעבוד זו עם זו, לפחות בהתחלה.
קלישאה: הדמויות נפגשות בפונדק אפלולי בו הן שותות יחדיו כוס בירה, ומחליטות לעבוד זו עם זו.
עוד דרך:בעולמות רבים ישנן גילדות הרפתקנים-יתכן שהדמויות נענו למודעה/בקשה שפורסמו בגילדה וכך הכירו.

אכן גם אני לא אוהב פתיחה כזו שמישהו אוסף אותכם ושולח אותכם למשימה.
אני מעדיף פתיחה מסוג שהחבורה נופלת לתוך ההרפתקה בלי כל הכנה מראש זו תבילה באש היוצרת עניין כבר על ההתחלה ומתח מהלא נודע.
- החבורה הם קבוצת ניצולים מספינה טרופה על חוף זר.
- החבורה סועדת בפונדק באזור ספר מבודד, הפונדק זוכה להתקפה הרסנית, החבורה מצליחה להמלט או שהם יצתרכו להזעיק עזרה או שהם ירצו להתמודד עם האייום (מישהו שיש פרס על ראשו).
- החבורה נשכרה ללוות שירה ולאבטח אותה, אך אז היא מותקפת עלידי גורמים עוינים במיוחד.

בהרפתקה שאני מתכנן עכשיו הבן של אחת הדמויות נחטף, האב/ האם/בני משפחה אחרים/חברים קרובים מרכיבים את החבורה יוצאים לגלות למה ומי חטף את הילד לתוך מקום זר ומסוכן.

אוקי, כל ההתחלות האלה טובות, בתנאי שהדמויות טובות, בדרך כלל (חוץ משל פארסק אולי).
עכשיו אני מוסיף עוד משהו - אם לא מעניין את הדמויות לעשות טוב (תמיד יש אחד כזה), איך אפשר לגרום להם בכל זאת להפוך לחבורה ולצאת למשימה בלי שיבקשו מהם?

תעזר ברקע שלו,אולי הרפתקאה זו רק עוד הזדמנות לקדם את האינטרסים שלו,או שאולי זוהי עוד דרך להשיג כסף בשביל לשרוד בעולמו האכזר ולממן את תוכניותיו.

הרפתקה ראשונה של קבוצה במו"ד צריכה להתחיל בבום.
כל הדמויות הן חלק משיירת סוחרים ופ-ת-א-ו-ם כל מה שנשאר זה אתם, אפר-סוחרים ולהקה של כלבי גהנום!
כל הדמויות באו בנפרד לעיירה בעקבות שמועות על אל-מתים ופתאום הן מוצאות את עצמן תקועות על גג כשכל העיירה תחתיהן שטופה זומבים.

ככה כבר בהתחלה יש לך אקשן שמעודד את השחקנים להמשיך וגם מראה להם שכדאי לדמויות לשתף פעולה (האירועים בתחילת ההרפתקה צריכים להיות כאלו שכל דמות זוכה להפגין את יכולותיה היחודיות). בנוסף, זה המקום לשתול איבה לנבל כלשהו (הנבל הראשי או אחד מסגניו) - למשל בדומה עם הזומבים, הדמויות יכולות לראות את הערפד הרשע חוטף מישהו שבדיוק התחיל לספר לדמויות על איזה אוצר קבור, או אולי הערפד הוא זה התחפש ופיתה אותן למלכודת לפני שנמלט בצחוק מתגלגל.

זהב זה תמיד מניע טוב.

והנה רעיון לתחילת הרפתקה:
זמן קצר אחרי שהחבורה מגיעה לעיר, אנשים מתחילים להיעלם, ומתחיל ציד מכשפות נגד ההרפתקנים. או שיש פאראנויה בגלל שמשנה צורה רצחני נכנס דרך חומות העיר וחושדים שזה אחד מההרפתקנים.

בכלל, שהחבורה נשכרת על ידי ארגון מסוים זה נראה לי התחלה די מוצקה - זה עובד גם לדמויות רשעות, זה גורם לכך שקל להתחיל הרפתקאות חדשות, וכולי.

akma מפתיחה כזו הוא בדיוק רצה להמנע וזהב הוא לא מניע טוב מכיוון ואם כולם הולכים בגלל הזהב אז אין קונפליקט, כולם חמדנים ואין מקום רב למשחק דמות.
אם הם הולכים למשל לחקור מגדל מסתורי :roll: אז משהו יכול להגיד שהוא הולך למגר רשע שיש במגדל, אחד הולך לחפש ידע אבוד, אחד הולך לחפש אוצרות ואחר פשוט מחפש הרפתקה. ואז במגדל הראשון ירצה לחסל את כל המפלצות במגדל, השני להציל ספרים מהספריה, השלישי לקחת את האוצר ולברוח והאחרון מתאהב ברוח הרפאים ורוצה לעזור לה לפתור את תעלומת הרצח. כל אחד מושך לכיוון אחר ואז יש קונפליקט בין הדמויות אלא אם כן הם חבורה של ילדים שמתענינת רק באוצרות ולחסל כמה שיותר מפלצות כדי לעלות בדרגה ולשפר את הדמויות שלהם כדי שיוכלו לחסל עוד מפלצות ולמצוא עוד אוצרות.
הכל תלוי ברקע של הדמויות ומה המניע שלהם לצאת מהשיגרה.

זהב זה מניע פשוט להוצאת כל החבורה להרפתקה. רק דמויות בלי שום שמץ של חמדנות לא ילכו להרפתקה בשביל זהב, וכמה הרפתקנים הם כאלו?
רולפליי ודילמות וקונפליקט וכולי אפשר לשים בזמן ההרפתקה כמה שרוצים, אבל צריך להוציא את כולם להרפתקה קודם.

בהרפתקה האחרונה שהייתי שחקן בה, אני ועוד דמות באנו מאותה עיירה קטנה לעיר הגדולה, ושם חיפשנו אחר מטיל לחשים שמעוניין לצאת להרפתקאות (היינו כוהן ונוכל)- וכך התחברנו אל האשף. לכל אחד היה את השאיפות האישיות שלו, אבל הוא ידע שהוא חייב להיעזר בדמויות נוספות עם יכולות אחרות בכדי לשרוד ולהגשים את שאיפותיו. שיתוף פעולה מתוך מניע הישרדותי. זה די הגיוני, ואני חושב שזה מחזיק קבוצה ביחד לדעת שאתה לא יכול להביס את ההרפתקה לבד- אתה צריך את האשף שיטיל את הלחש הזה שאין לך, ואת הטרובדור שיגלה את פרצופו האמיתי של הכוהן הגדול. וכמובן הם צריכים מישהו שינטרל להם מלכודות. כל אחד חשוב לקבוצה, לכל אחד תפקיד (כמו במהדורה 4).

אגב, הבעיה בזהב כמניע זה שכל אחד רוצה הכל לעצמו, ואז מתחיל ה"אני גונב לו כשהוא ישן" ו"אני לא מספר להם ששילמו לי כל-כך הרבה".

אופציה טובה היא לבסס את ההרפתקה הראשונה על הרקע של אחת הדמויות - ובעצם הוא זה שמגייס את החבורה. זה כמובן דורש שחקנים שלא יריבו אחד עם השני..

אופציה אחרת היא לשים את הדמויות במצב מסוכן שבו הן צריכות לשתף פעולה בכדי לצאת מהבוץ.

ולבסוף, אם אתה מרגיש נועז, אפשר בהתחלה להריץ את החבורה בנפרד, ואז לטוות את הסיפור של כולם יחדיו.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה