• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז פורסם תוכן העניינים של starwars החדש

שמפרט יותר על הגרסה החדשה ועל השינויים שלה. הגרסה תקרא Starwars: Saga Edition ותכלול 288 עמודים.
היא תכלול מידע מכל סרטי מלחמת הכוכבים, ונמצאת כעת בשלבים סופיים של העריכה.

בקישור הבא תמצאו את תוכן העניינים:
http://www.wizards.com/default.asp?x=starwars/article/sw20061214jc100

תכונות - אין ממש שינוי
גזעים - גזע חדש אחד
מקצועות - יש רק חמש מקצועות במשחק: ג'די, אציל, נוכל, גשש וחייל. לכל מקצוע יש אפשרויות בחירה של כישרונות, יכולות מקצוע וכיו"ב - משהו בסיגנון עץ יכולות. המקצועות שהועלמו קיימים בצרוה דומה כ"עץ יכולות".
מיומנויות - מספרן הופחת, יש רק מיומנות כוח אחת שעובדת בשילוב עם יכולות הכוח.
כישרונות - שיפוץ כללי והוספת כישרונות חדשים. כישרונות כוח עברו להיות יכולות כוח.
הכוח - יש עדיין נקודות כוח במשחק, אבל במקום הערבוב של כישרונות ומיומנויות כוח מקודם יש עכשיו יכולות כוח. יש שינויים לכוח האפל, ומנגנון טעינה מחדש לכוחות - שכנראה מרמז שאולי הם יהיו חזקים יותר אך מוגבלים יותר בשימוש.
תכונות הירואיות - במקום מוניטין יש ייעוד.
ציוד - בערך אותו דבר, רק אמור לעבוד חלק יותר ופשוט יותר.
קרב - נערך שיפוץ מקיף שאמור להאיץ את הקרבות במשחק, לתת יותר אפשרויות לשחקנים בזמן הקרב וגם לאפשר שילוב של המיניאטורות. יש תוספת של swift actions ומנגנון נק"פ במקום VP/WP
קרב רכבים - מנגנון בודד ואחיד לקרב בין חלליות וקרב בין כלי-רכב. החוקים עברו שיפוץ כדי שהקרבות יהיו יותר סינמטיים וקלים להרצה.
דרואידים - עדיין אפשר לשחק אותם, הוסיפו הנחיות ליצירת דרואידים משלכם.
מקצועות יוקרה - אותו דבר בגדול. יש כאן Force Adept.
רשומון גלקטי - תיאור עולמות המפתח ומקומות בגלקסיה של מלחמת הכוכבים.
פרק למנחים - כרגיל
תקופות משחק - מתאר את התקופות השונות שניתן לשחק בהן ומציג נתונים למספר דמויות מפתח בכל תקופה.
בעלי-ברית ואוייבים - די ברור :)

ועכשיו אני חייב להבין משהו - איך מו"ד דורשת שלושה ספרי בסיס של 320 עמודים כל-אחד. בזמן שמלחמת הכוכבים, שמשתמשת גם היא בשיטת ק20 מסתפקת בספר בודד של ק20. אני מקווה שהספר ייעלה 30 דולר (בסה"כ זה רק 288 עמוד) ואני יודע שאני קונה לי עותק :)

דרואידים - עדיין אפשר לשחק אותם, הוסיפו הנחיות ליצירת דרואידים משלכם.
רק שאנשים יהיו סגורים שמדובר בdroids ולא druids.

אולדמן, זה לא חדש שאפשר להכניס את כל חומר הבסיס לתוך ספר אחד ולקבל ספר מעולה וזול יותר. עשו את זה בחלקיות wow rpg, arcana unearthed.
נקווה שזה ימשיך כך.
אולי במהדורה רביעית נראה כבר ספר משחק אחד.
או שלא.

אוף, מה יש לכם ><

למה יש שלושה ספרים?
כי בסל"ש יש חלק עצום על לחשים, פירוט קרב גם מאוד גדול, וחלקים די גדולים על מיומנויות, כשרונות, ומקצועות, איפה שבספרים אחרים הכניסו יותר דברים.
המש"מ הוא בעצם ספר שלם של עצות, מה שהרבה יותר מכל ספר אחר. נוסיף לכך, שהוא מכיל גם עצות כלליות שיכולות להתאים לכל משחק תפקידים, ולכן הוא שימושי ביותר.
ומפלצות - כי במו"ד יש הרבה יותר מפלצות, מה לעשות.

ודרך אגב, אין עוד ספרים לסטארוורס? ראיתי איזה ספר שלם של גזעים או משהו...

ולא! לא נראה מהדורה רביעית! ולא נראה ספר משחק אחד! ספרי הרחבה זה טוף ><

פלפאי, ההבדל הוא כמה ספרים צריך בשביל להתחיל לשחק. אם מספיק 288 עמודים למלחמת הכוכבים, לא רואה למה צריך הרבה יותר למו"ד
אבל מכיוון שבשלושה ספרים יש הרבה יותר כסף, ואנשים מוכנים לקנות גם מהדורה רביעית תהיה שלוש ספרים (והימור שלי תגיע בין 2009 ל-2011).

The oldman אמר/ה:
פלפאי, ההבדל הוא כמה ספרים צריך בשביל להתחיל לשחק. אם מספיק 288 עמודים למלחמת הכוכבים, לא רואה למה צריך הרבה יותר למו"ד
אבל מכיוון שבשלושה ספרים יש הרבה יותר כסף, ואנשים מוכנים לקנות גם מהדורה רביעית תהיה שלוש ספרים (והימור שלי תגיע בין 2009 ל-2011).
זה לא הכל כסף בעולם! (אוקי, חלק גדול..אבל לא הכל ><)

טוב, דבר ראשון, אם אתה רוצה תאכלס של מו"ד, בוודאי שאפשר לרכז את הכל בספר אחד. אפשר לצמצם פרקים בסל"ש, לקחת רק את פרקים 3,5,7 ו8 מהמש"מ, ולצמצם את המפלצות בהמון, והכל נכנס בספר אחד. רק שבמו"ד יש הרבה יותר מבשיטות אחרות.
תעשה פעם השוואה בין שלושה ספרי בסיס של מו"ד לבין ספר בסיס של סטארוורס, ותראה כמה במו"ד יש יותר - יותר בכמות, וזה כדי ליצור מגון גדול של אפשרויות למשחקים.

Icel אמר/ה:
לא זוכר כרגע כמה עמודים יש בשלושת ספרי מו"ד, אבל HERO מכיל בסביבות ה-650 ע"מ והוא עולה 250 ש"ח.
לא אותה שיטה אבל סתם נקודת השוואה.
שני ספרי מו"ד שכל אחד 300 ומשהו עמודים, עולים ביחד בערך 280 שקל.

אין כמעט הבדלים.

Icel אמר/ה:
רק שיש 3 ספרים ולא 2.
טוב, לא יודע איך זה הולך אצל HERO, אבל ספר 650 עמודים נשמע לי די כבד.
בכל מקרה, זה לא כזה רלוונטי. אז יש שיטות כאלה, ויש שיטות כאלה. לנוביליס יש אותו מספר עמודים כמו לסל"ש, והוא עולה בכמעט 100 שקל יותר.

Icel אמר/ה:
השאלה היא פשוט עלות/תועלת. כלומר כמה תוכן מקבלים בשביל העלות והגודל.
לדעתי מו"ד זה 100% אחד לאחד - מחיר לתועלת. עד כה, אני חושב שניצלתי כמעט כל עמוד מספרי הבסיס במשחקים/דיונים שונים (טוב אי אפשר להשתמש בכל המפלצות..).

לא!!!
היא מתה!!!
הם רצחו אותה!!!

פויה מכשפי החוף על מה שעשיתם לשיטה תמימה!
פורסם: שבת דצמ' 23, 2006 10:14 am נושא ההודעה: פורסם תוכן העניינים של starwars החדש

--------------------------------------------------------------------------------

שמפרט יותר על הגרסה החדשה ועל השינויים שלה. הגרסה תקרא Starwars: Saga Edition ותכלול 288 עמודים.
היא תכלול מידע מכל סרטי מלחמת הכוכבים, ונמצאת כעת בשלבים סופיים של העריכה.

בקישור הבא תמצאו את תוכן העניינים:
http://www.wizards.com/default.asp?x=starwars/article/sw20061214jc100

תכונות - אין ממש שינוי תודה לאל! משהו טוב אחד השארתם, הא???
גזעים - גזע חדש אחד דבוריאנים? מה זה?! הם הופיעו בכלל ביקום סטאר וורס? אם צריך לעשות כאן משהו, זה להוריד גזעים! תגידו לי אדם אחד שראה את הסרטים ואמר "וואו, איך בא לי לשחק קווארן\גאמוראן\טראנדושן!"
מקצועות - יש רק חמש מקצועות במשחק: ג'די, אציל, נוכל, גשש וחייל. לכל מקצוע יש אפשרויות בחירה של כישרונות, יכולות מקצוע וכיו"ב - משהו בסיגנון עץ יכולות. המקצועות שהועלמו קיימים בצרוה דומה כ"עץ יכולות". אני לא אתחיל אפילו להגיד כמה זה מטומטם להוריד חצי מהמקצועות, כשרוב החצי הזה היה מעולה.
מיומנויות - מספרן הופחת, יש רק מיומנות כוח אחת שעובדת בשילוב עם יכולות הכוח. אני יכול לראות בראש שלי את המכשפים עומדים מסביב לשולחן ואומרים "טוב, לפי הסקר שמילאתי בעצמי כל שחקני סטאר וורס מפגרים אז צריך לפשט את השיטה לרמה של משחק מחשב של איתמר בשביל שלא יהיה קשה. אחר כך נוכל כבר להוציא מדריך למיומנויות שיעלה 25 דולר".
כישרונות - שיפוץ כללי והוספת כישרונות חדשים. כישרונות כוח עברו להיות יכולות כוח. טוב תודה.
הכוח - יש עדיין נקודות כוח במשחק, אבל במקום הערבוב של כישרונות ומיומנויות כוח מקודם יש עכשיו יכולות כוח. יש שינויים לכוח האפל, ומנגנון טעינה מחדש לכוחות - שכנראה מרמז שאולי הם יהיו חזקים יותר אך מוגבלים יותר בשימוש. האמת, בסדר.תכונות הירואיות - במקום מוניטין יש ייעוד. אבל למה להוריד? מוניטין היה תוספת מצוינת לאווירה של העולם ולמשחק! אי אפשר להוסיף "יעוד" יחד אם המוניטין? יכאב לכם על עוד חצי עמוד?
ציוד - בערך אותו דבר, רק אמור לעבוד חלק יותר ופשוט יותר. בסדר מצידי.
קרב - נערך שיפוץ מקיף שאמור להאיץ את הקרבות במשחק, לתת יותר אפשרויות לשחקנים בזמן הקרב וגם לאפשר שילוב של המיניאטורות. יש תוספת של swift actions ומנגנון נק"פ במקום VP/WP עכשיו הגזמתם! הVP/WP הייתה מערכת גאונית שהוסיפה המון למשחק. בקשר למיניאטורות, אני מוכרח להגיד שהמכשפים שעל החוף פשוט שפלים. אני מוכן להתערב שהם לא יכתבו שם "מיניאטורות יכולות לעזור" אלא "מיניאטורות הם אמצעי חיוני להמחשת הקרב ובלעדיו כל החוקים לא תקפים. בוא עם 250 דולר לחנות המשחקים הקרובה לביתך".
קרב רכבים - מנגנון בודד ואחיד לקרב בין חלליות וקרב בין כלי-רכב. החוקים עברו שיפוץ כדי שהקרבות יהיו יותר סינמטיים וקלים להרצה. חלליות בהחלט צריכות לקבל פרק אחד נפרד. זה סטאר וורס, לא חולית.
דרואידים - עדיין אפשר לשחק אותם, הוסיפו הנחיות ליצירת דרואידים משלכם. טוב תודה.
מקצועות יוקרה - אותו דבר בגדול. יש כאן Force Adept. טוב תודה.
רשומון גלקטי - תיאור עולמות המפתח ומקומות בגלקסיה של מלחמת הכוכבים. כנ"ל
פרק למנחים - כרגיל כנ"ל
תקופות משחק - מתאר את התקופות השונות שניתן לשחק בהן ומציג נתונים למספר דמויות מפתח בכל תקופה. כנ"ל
בעלי-ברית ואוייבים - די ברור כנ"ל

ועכשיו אני חייב להבין משהו - איך מו"ד דורשת שלושה ספרי בסיס של 320 עמודים כל-אחד. בזמן שמלחמת הכוכבים, שמשתמשת גם היא בשיטת ק20 מסתפקת בספר בודד של ק20. אני מקווה שהספר ייעלה 30 דולר (בסה"כ זה רק 288 עמוד) ואני יודע שאני קונה לי עותק
הוא לא יעלה. מכשפי החוף פשוט משחקים במוח שלנו. הם טובים בזה. הם יודעים שהפריק הממוצע שמשחק יגיד "יואו, התחלפה מהדורה, מה אני עשה אם כל הספרים האלה?", יזרוק את הכול, ויהיה מוכן לשלם 50 דולר רק בשביל "לא להיות מאחור".

פסק הדין: 2\10 גולגלות בוערות בסולם וורלדאנדר. מכשפי החוף הושחטו על ידי כוחם ועברו לצד האפל של תעשיית המשחקים.
אני מקים מחתרת של מהדורה שנייה בחצר האחורית. להצטרפות, פנה אליי בהודעה פרטית.(או שלא).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה