• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים [עתק] מנופצת הקרח המלוכלך

זה קשור כי החרב מחזקת את רצונה של הדמות כאשר היא מאבדת ממעמדה.

הרעיון של החרב הוא להוריד מגאוות הדמות, אשר נובעת מרברבנות יתרה, חוסר צניעות או עודף בהשפעה שלה על אחרים. וכאשר הדמות סובלת מהפחתה בהשפעתה מול אחרים בצורה שכזאת, החרב נותנת לה יתרונות בתמורה.
לכן כאשר רקע של הדמות צונח, החרב מרעננת את רוחה.
ולכן גם השינויים במעלות נראים לי מתאימים, למרות שעכשיו כשאני חושב על זה, עדיף להוריד בנחישות ולהעלות קור רוח (הדמות בטוחה בעצמה פחות עם החרב, אך רוחה חזקה יותר).

הי, לפחות יש התקדמות ^__^

תודה לעוזרים, אבל עוד לא גמרנו.

זה בסדר אבל לא כמו שאמרת, נראה לי יותר משהו כמו-

כאשר הנשגב סובל מנזק למעמדו או לגאוותו- נלעג, מושפל, או שולט בעצמו לנוכח קריאת תיגר או העלבה בפומבי, הוא מחדש את הכוח רצון של הדמות, ובכך נותן לה כלים לשלוט ביהירותה.

אגב- הורדה בחמלה זה דווקא מתאים יותר כי זה כאילו נותן למי שמתכוון אל החרב את הקור של טונדרה, ואילו הנחישות מסמלת את רצון החר לא להיות מושפלת שוב.

הייתי דווקא מעלה קור רוח ומוריד מהאומץ, וכאפקט נוסף נותן לדמות הנחה של כוח רצון אחד
כל פעם שהיא מנסה להתנגד להשפעות שנובעות מאומץ (קריאות תיגר וכדומה),
או אולי לחדש כוח רצון אחרי בדיקת קור רוח מוצלחת.

הסטור - לא כל כך הבנת. דיברת על דרכים להתנגד להורדה בגאווה, כאשר אני בעצם מתכוון לכך שהדמות כן תחפש אחר ירידה בגאוותה, ובתמורה לכך (כדי שהדמות לא תצא מופסדת, בעיקרון), תקבל יתרונות אחרים.

פסקיטייגר - מעניין. קצת מסובך, אבל נראה טוב. אני מעדיף את זה על פני מה שהיה עד עכשיו.

עוד הצעות? (ולמה רק שני אנשים וחצי מגיבים כאן?)

בכול פעם שהמות המכווננת לחרב נכנעת למעלת הגבורה שלה, היא מפסיקה להיות מכוונת לחרב (המאנות יחזרו אליה בקצב הרגיל שלה).
בכול פעם בה הדמות נלחמת מתוך החרך, ולא מרצון, ומנסה לפשר את קרב למשהו יותר חברתי ופחות אלים, אך נתקלת בהיתנגדות מהצד השני, החרב מתחילה לזהור באור כחול, וכול תהילת העבר שבה אליה, במחיר 5 מאנות, החרב תצמח ותקבל להב העשוי ממהות בלבד, שאורכו יחזיר אותה לגודלה מקורי למשך סצינה אחת החרב מקבלת את הנתונים הבאים-
מהירות- 5
דיוק-3+
נזק- ק+12/4
הגנה-2
קצב- 3
מינימום- כוח**
סימונים- ח, מ, הי, 2

בכול פעם שהמות המכווננת לחרב נכנעת למעלת הגבורה שלה, היא מפסיקה להיות מכוונת לחרב (המאנות יחזרו אליה בקצב הרגיל שלה).
עם אי פעם המות תוותר על גאוותה לגמרי, אם תספוג השפלה בכוונה, למען משהו טוב יותר לאחרים ולא לה, אם תקריב את כבודה למען למען אידאל כול שהוא, ותעשה זאת מתוך עצמה וללא שום רצון לזכות במשהו מתוך כך, הדבר הזה צריך להיות משמעותי ביותר עבור הדמות, זה לא יכול להיות משהו יום יומי, אלא משהו נדיר שוקורה פעמים ספורות בחיי הדמות, החרב תתחיל לזהור באור כחול, וכול תהילת העבר שלה שבה אליה, החרב תצמח ותקבל להב העשוי ממהות בלבד, שאורכו יחזיר אותה לגודלה מקורי, למשך סצינה אחת החרב תקבל את הנתונים הבאים-
מהירות- 5
דיוק-3+
נזק- ק+ 6/14
הגנה-2
קצב- 3
מינימום- כוח**
סימונים- ח, מ, הי, 2
הערה- מרגע שהמאורע הזה קרה,הדמות תוכל להשקיע 5 מאנות, והדבר יגרום לחרב לחזור על התופעה, המות תוכל לעשות זאת כול עוד לא וויתרה על אותו אידאל.

שוב, הסטור, החרב לא צריכה להיות קשורה לתהילה בכלל. היא צריכה להיות הכי צנועה ומושפלת שאפשר.

נרוביאן, קרב סוציאלי זה אפשרות טובה, השאלה איזה השפעות בדיוק היא עושה?

נ"ב
יא נוב נשגבים XD (גם אני XD)

לא חושב שזה רעיון טוב, אלא אם כן מדובר באיזה סוג של "הגנה".

אני מציע - לתת לדמות המכוונת לחרב intimacy נגד רברבנות ופזיזות, מה שיוסיף לו להגנה נגד
כל נסיונות השכנוע שנוגדות לintimacy הזה.

אני לא חושב שזה צריך להוסף להתקפה סוציאלית , כי האוחז אמור להחבא אל הכלים ולהשאר בשקט,
שזו נוגד את הבסיס של קרב סוציאלי.

שינית את זה למשהו שקורה לדמויות מעטות לעיתים נדירות, אני אאוהב את הרעיון של הרב המושפלת שחוזרת לגדולת בעקבות מעשה מדהים, אבל זו החרב שלך....

פיסקי אם אתה יכול בבקשה להישתמש במונחים בעברית? כי intimacyלא אומר לי כלום (מלבד התרגןם המילולי...)

היא יכולה להוריד את דירוג החמיקה החברתי של נוכחות באחד, אך מעלה את דירוג ההגנה (קפא"פ) במהות.
לאחר שהחרב תחושל מחדש, המחסר לדירוג החמיקה החברתי, יבוטל.

HASTOR אמר/ה:
פיסקי אם אתה יכול בבקשה להישתמש במונחים בעברית? כי intimacyלא אומר לי כלום (מלבד התרגןם המילולי...)

הייתי עושה את זה, רק שאין לי מושג איך זה תורגם לעברית.

פסקיטייגר - הממ, כאילו קשר של האידיאל "נגד רברבנות ופזיזות"?
ואגב, כל צורה של הסתגרות פנימית אינה מורידה מההגנה החברתית, כי אם מעלה אותה.

הסטור - בדיוק, שזה לא הרעיון. הקונספט הוא בעצם נגד גאווה כלשהי, שלרוב נוצרת מתוך גדולה.
עם זאת, אני לא אומר שדמות שמחזיקה בחרב צריכה להיות חלשה. להיפך, דמות חזקה אך נחבאת אל הכלים היא עוצמתית הרבה יותר, כיוון שעוצמתה נחשפת רק כאשר היא רוצה בכך.

תודה על כל הרעיונות, אני אשקול אותם ואשלב אותם למשהו אחיד.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה