• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים עתק חדש

ישמעאל

פונדקאי ותיק
עתק חדש שכתבתי, הרעיון הוא עתק שפוגע בכוח החיים של הדמות. אין לי שם (בתיאור קראתי לו X), ואני ישמח להצעות לשמות.

X(עתק 5)
X הם זוג אגרופנים עוקצניים מאוריכלקום, ונוצרו בתחילת העידן הראשון, קצת אחרי הניצחון על הקדמונים, על-ידי ג'ירו. ג'ירו היה אחד מהאלים החשובים ביותר, האל ששולט על זרמי המהות עצמם. בתחילת המרד של האלים ג'ירו תמך בקדמונים, שכן הוא היה נאמן מאד, ובטוח בניצחונם. לאחר שהנשגבים ניצחו התחנן ג'ירו לרחמים וחנינה, והציע לנשגבי השמש עשרה כלי נשק מופלאים שחישל בעצמו. היו אלה 10 עתקים רבי עוצמה, כל אחד מהם נשק שונה מאוריכלקום, אשר יכלו לשלוט מעט במהות עצמה, באנרגיית החיים של מטרותיהם. הנשגבים קיבלו את מנחתו של ג'ירו, והבטיחו לו שיתחשבו בכך כשישפטו אותו. במשפט החליטה מועצת נשגבי השמש שג'ירו אשם בבגידה באלים, וגזרו אליו מוות. הם אכן התחשבו במתנתו, והוא הוצא להורג על-ידי כלי-הנשק שהוא עצמו חישל. מתכת הכוכבים שנוצרה מכוכבו ניתנה כמתנה למנהיגי הסידראלים.
כשמשתמשים בהם בקרב X זוהרים באורה של השמש, ומאירים למרחק השווה לדירוג אומנות הלחימה של הדמות x 10.
X פוגעים בכוח החיים של המטרה, ומזעזעים את המהות הפנימית שלה.
בכל פעם שX פוגעים וגורמים נזק של לפחות דרגת בריאות אחת המטרה צריכה להצליח בגלגול סיבולת+התנגדות בדירוג קושי השווה לערך אומנות הלחימה של הדמות. אם היא נכשלת כוח החיים שלה נפגע והיא הופכת לחסרת אונים. למשך מספר טיקים השווה לערך אומנות לחימה של הדמות+המהות שלה המטרה משותקת ולא יכולה לעשות אף פעולה. הד"מ שלה הוא 0, אבל ספיגת שריון עדיין נחשבת.

מהירות 5, דיוק 2+, נזק ח+7, הגנה 3+, קצב 3, מינימום א"ל 3, זריזות 3, כוונון 10, מחיר 5, סימון: א"ל.
*מחיר עתק והתכווננות מחושב עבור זוג. אין מחסר יד חלשה בשימוש כזוג.

כמה הערות:

קודם כל, זה לא מסתדר לי מבחינת רקע. לא האל שתמך בקדמונים ולא זה שהוא חישל שלושים כלי נשק מאורצ'לקום. כלומר , זה אפשרי, אבל מאוד לא סביר.

דבר שני, זה אכן ארטיפקט חזק, אבל אני ממש לא בטוח שהוא מדרוג 5.
כמה דברים לא מובנים לגבי המכניקה, הבולט בינהם הוא מה ההשפעה על יצורים שאינם בחיים?
בנוסף גם אם הד"מ הוא 0 אבל עדיין קביל, dipping swallow או shadow over water יחזירו אותו.

ועוד הערה: לא כל חפץ צריך "לזהור באורה של השמש". זה לא כזה מגניב ומסמן אותך כמו מכשיר ביות.

כמה דברים לא מובנים לגבי המכניקה, הבולט בינהם הוא מה ההשפעה על יצורים שאינם בחיים?
צודק, שכחתי מזה. הוא לא משפיע על אל-מתים.
ועוד הערה: לא כל חפץ צריך "לזהור באורה של השמש".
נכון, אבל אגרופים זוהרים זה מגניב.
בנוסף גם אם הד"מ הוא 0 אבל עדיין קביל, dipping swallow או shadow over water יחזירו אותו.
לא בדיוק. המטרה משותקת לגמרי והיא לא יכולה לעשות כלום, כולל להשתמש בצ'ארמים.
קודם כל, זה לא מסתדר לי מבחינת רקע. לא האל שתמך בקדמונים ולא זה שהוא חישל שלושים כלי נשק מאורצ'לקום. כלומר , זה אפשרי, אבל מאוד לא סביר.
אני יוריד את מספר העתקים לעשר. מה הבעיה עם אל שתמך בקדמונים? הוא היה אחד מהאלים הכי חשובים, וכמו שכתבתי הוא היה בטוח בניצחונם, והעדיף להיות בצד המנצח.

ישמעאל אמר/ה:
לא בדיוק. המטרה משותקת לגמרי והיא לא יכולה לעשות כלום, כולל להשתמש בצ'ארמים.

לא כתבת את זה. הצארמים האלה רפלקסיבים ולכן לא דורשים פעולה.
בנוסף , מה קורה עם צארמים שכבר פעילים, כמו five fold bulwark stance
או flow like blood ?

חוץ מצ'ארמים קבועים (כמו טכניקת גוף השור) אף צ'ארם, אפילו לא תגובתי, לא פועל. הנשק לא סתם משתק את המטרה- הוא פוגע בכוח החיים שלה, במהות שלה.

נוקס אמר/ה:
הרקע מעניין. בשביל מה העתק?
כרגע? שום דבר מסויים. סתם היה לי רעיון לעתק וכתבתי אותו.
דרך אגב, זה לא חייב להיות אגרופן קוצני. זה יכול להיות כל נשק, כל עוד זוכרים שיוצרו רק 10 כאלה, וכל אחד מהם הוא נשק אחר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה