• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים עתקים ואתם

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Hugh
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אז בהמשך לנושא הקודם ש-Oldman פתח.

הייתי שמח לשמוע קצת יותר על העתקים שלקחתם לדמויות שלכן (ודרך כך ללמוד עוד על הדמויות שלכן כמובן).

1. כמה נקודות רקע השקעתם בעתקים? כמה עתקים יש לכם?
2. אילו עתקים יש ברשותכם?
3. איך הם הגיעו לידיכם? האם חיפשתם אחריהם באופן פעיל או שהם "מצאו" אתכם?
4. מה המשמעות של העתק עבורכם? סתם חפץ שימושי? סמל סטטוס? או שמא יותר מכך.
האם תחליפו אותם בהזדמנות הראשונה שתמצאו משהו טוב יותר?

בנוסף לכך:
מה אתם חושבים על מנגנון מכני שמאפשר לשפר את העתק ככל שהזמן חולף/ערך המהות שלכם גדל כדי להביע הרמוניה הדוקה יותר עם הנשמה של הדמות.
אני זוכר במעורפל משהו כזה בשחר האדמה (יכול להיות שאני מתבלבל).

כן יש את זה בשחר האדמה, זה נקרא "שזירת חוט"? וזה ממש מגניב.

בנוגע לעתקים, בדמות הכנראה ראשונה שאני אשחק- ג'ימי ג'ונס, יש גיטרה שהיא עתק שעשוי מעץ מחושל באורכילקום, ואני יודע שהוא לא יפרד ממנה כול עוד זה בשליטתו, אם לא קרה צשהו ממש מיוחד (כמובן שלשפר אותה הוא ישמח, אבל הוא הכין אותה בכידיים שלו ולא יחליף אותה תם כך לר משנה מה יציעו לו)

לשתי הדמויות הנוכחיות שלי, אוכל אבק ודניאל בן-חור יש עתקים:

1-2. לאוכל אבק יש שריון שמיימי מאוריכלקום (עתק 5), ואילו דניאל בן-חור חמוש ב-GunGlove, שהוא בעצם firelance שהעיצוב שלו שונה (אבל הוא פועל מכנית אותו דבר). עתק 3.

3. את השריון השמיימי אוכל אבק היה אמור לקבל מהמנטור הלונאר שלו, מאנאגובו. לאחר שמאנאגובו נעלם, אוכל אבק מצא את המתנה שהמתינה לו, אבל לקח אותה "בהשאלה". השריון עדיין שייך למאנאגובו, לפחות עד שהוא יעניק אותו ממש לאוכל אבק. לגבי הדרך בה דניאל בן חור מצא את האקדח-כפפה שלו - לא השלמתי את החלק הזה בסיפור שלו.

4. עבור שתי הדמויות שלי העתק הוא חלק מאוד חשוב ממאגר היכולות שלהן, למרות שאוכל אבק יכול להסתדר בלי שריון (הוא זקוק לשריון כלשהו בגלל סגנון הלימה שלו, אבל הוא יכול להסתדר גם עם שריון רגיל) ודניאל יכול להחליף אקדח. שתי הדמויות לא מחוברות לעתקים, אבל אוכל אבק ללא ספק מעריך את העוצמה האדירה של השריון שלו, וגם זוכר שהוא שייך בעצם למאנאגובו עדיין. עבור דניאל, העתק הא פשוט האקדח שלו, ויש לו עוד אקדח שהוא אוהב לא פחות, עם ידית שנהב מרוקעת זהב. אין ספק שאחד מהם יותר ישמושי, אבל שניהם יקרים לו מאוד. ובכלל, הוא דווקא הטיפוס שנקשר יותר לדברים - הסימהאטה שלו, האקדח, אפילו הכובע. אולי בגלל שאין לו הרבה בית.

חושב שזה רעיון מצוין בואו נתכנן את זה.

יש לי שתי דמויות פעילות עם גישות מאוד שונות לעתקים שלהן:
לראשונה, ת'יינוס (פורסם פה), יש רק דייקלהב קוצרת ייחודית (רמה 5) עם סטטיסטיקה משופרת מעט וגורמת נזק חמור ליצורי אפלה. ישנם עוד כמה אפקטים מינוריים. הוא קיבל אותה מסידריאל רב עוצמה מפלג הזהב שזיהה את המהות הישנה שלו מהעידן הראשון ובחר להעניק לו את הלהב שהיה שייך לו אז.
בגלל שהוא מתעב את המהות הסולארית שלו, הוא לא משתמש בה לעולם, ולא ישתמש עד שיגיע לשקט פנימי. בנתיים היא נחה במחבוא בביתו, ומחכה ליום שת'יינוס יתאפס.
כשהוא יתאפס, הלהב יסמל את השלמות הפנימית שלו וישרת אותו נאמנה כחלק מגופו (יש לו Even blade style) במלחמת חורמה נגד משרתי המוות ויצורי אפלה אחרים.

לשנייה, קאראל אוואל, יש Red Jade Direlance, Red Jade Thunderbolt Shield, Red Jade Hearthstone Bracers, Red Jade Collar of Hesiesh's Cleansing Flames.
את כל העתקים הוא קיבל מהלגיון השביעי אותו הוא משרת, והוא מתייחס אליהם ככלים ותו לא, כלים חשובים, אבל רק כלים. אין לו שום מחסומים או קשר רגשי מיוחד אליהם מעבר לקשר הטבעי שבין אומן לחימה לכלי נשקו.

עתקים זה זבל!!!
רק כאלה קטנים (עד דירוג עתק 3) הם נורמאליים, כל השאר הופכים לחזקים מדי וקטלניים מיד (Fairy solar Cannon? ככה כותבים את זה נכון) עושה 18 נזק קטלני בהשקעה שלי 2 מאנות??
מטורף או לא?
למיכאל שלי יש קתרוס קסום אבל לרוב הדמויות שלי יש רק עתק קטן אחד

אני מוחה בכל תוקף!
עתקים הם מהדברים שעושים את המשחק למגניב. העובדה שעתק 5 הוא סופר-אולטרה-מגה חזק, היא חלק מעולם המערכה שהוא בכלל "חזק" יותר מרוב עולמות המערכה האחרים.
ותזכור, עתק 5 הוא דבר מיוחד גם באקזלטד, זה למה אתה לא תמצא הרבה כאלה.

E-180 אמר/ה:
עתקים זה זבל!!!
רק כאלה קטנים (עד דירוג עתק 3) הם נורמאליים, כל השאר הופכים לחזקים מדי וקטלניים מיד (Fairy solar Cannon? ככה כותבים את זה נכון) עושה 18 נזק קטלני בהשקעה שלי 2 מאנות??
מטורף או לא?
למיכאל שלי יש קתרוס קסום אבל לרוב הדמויות שלי יש רק עתק קטן אחד

אני לא מבין, דייקלהב ענקית לא דורשת ממך 2 מוטים לכל התקפה.

לשנייה, קאראל אוואל...את כל העתקים הוא קיבל מהלגיון השביעי אותו הוא משרת, והוא מתייחס אליהם ככלים ותו לא, כלים חשובים, אבל רק כלים. אין לו שום מחסומים או קשר רגשי מיוחד אליהם מעבר לקשר הטבעי שבין אומן לחימה לכלי נשקו.
הוא דם דרקון כן? כתבת עליו כאן איפשהוא? אני ישמח לראות עוד.

האם אצלכם במשחק יש לעתקים חסינות עלילתית או שהמנחה יכול ועלול להוציא אותם מהמשחק?
דירוג העוצמה של העתק אמור להתחשב גם במידת החסינות העלילתית שלו בעיקרון, אבל בסיכומו של דבר זה יותר תלוי בשימושיות שלו.
אם מדובר בעתק שהוא מהותי לתפקוד הבסיסי של הדמות כפי שהיא נבנתה אז יש בעייתיות בלקחת אותו ממנה (לא שזה רע באופן חד פעמי כסיפור צדדי מעניין) בלי שהשחקן ירגיש רע עם זה.
לגבי עתקים שהם מותרות או כאלה שהדמות יכולה לתפקד גם בלעדיהם, החסינות הזאת פחות עומדת.

בהקשר הזה אני רק יציין עד כמה אני שונא את תעצומת אומנות הלחימה של סגנון דרקון האדמה. לשבור עתק מאחת המתכות הקסומות בקלילות כזאת זה פשוט לא בסדר.
זה נחמד כ ONE TRICK PONY אבל לא בתור אופציית לחימה רב-פעמית.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה