• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

[עזרה] מישהו יכול להסביר לי איך להיות שליט מבוך טוב??

ElaDsExY

פונדקאי מהשורה
אני עוד כמה ימים יהיה שליט מבוך ואני רוצה להיות טוב ושזה יהיה כיף תנו כמה טיפים מה לעשות וכל זה כי אף פעם לא הייתי שליט מבוך אז תודה לעוזרים! :P :P

שליט מבוך צריך לדעת את כל החוקים טוב, כולל חוקי המפלצות, הקרב, האוצר, הנק"נ, חפצי הקסם וכמובן החוקים הביסיים שבספר לשחקן.
אתה יודע את כל החוקים האלו?

כדאי לך להכין מראש, מפות ונאפסים (במיוחד אם השחקנים שלך מנצ'קינים... והבן), כמו כן כדאי לך לעבוד על תאורים ועל אלתור במצבי לחץ, וכמובן שאם תכניס את השחקנים שלך לאווירה של משחק* זה יקל עליך ויגרום להם להנאה רבה...

ע"י מוזיקה, אביזרים למיניהם וכיו"ב, ישנם מספר עצים בנושא..
בהצלחה!

הכי טוב שתקרא את המדריך לשליט המבוך, זה לא לעניין וזה קורה יותר מדי... אי אפשר לתת לך סתם טיפים, או שתהיה יותר ספציפי או שפשוט תצפה במדריכים שעושים זאת באופן טוב.
מה שכן אני יכול לייעץ זה שאתה יכול לכופף את החוקים קצת וחוק 0 הוא שהשה"מ תמיד צודק. אתה טוען שאינך מתחיל אבל אנחנו לא יודעים עליך כלום. כמה זמן שיחקת? מה הניסיון שלך במשחק. אולי אתה כן מתחיל בכל זאת...

תהנה מכל מה שקורה. אתה יכול לשבת שבעה ימים ושבעה לילות על הרפתקה הכי מגניבה בעולם והשחקנים יתייחסו איך שבא להם. תזרום עם הלך הרוח ותשנה את האווירה (לא את העלילה).

דע את העולם. לא תמיד שחקנים ילכו בדרך שתכננת, הם יחצו מדינות עקב שמועה לא נכונה.

תקבע את הקצב. יש רגעים שניתן לקצר ויש רגעים שחשוב להאריך. תן דגש על מה שמקדם את העלילה ועל מה שמגביר את ההנאה.

התקלוית, קרבות ושפיכות דמים. מרבית ההרפתקנים יודעים להילחם (ומרבית השחקנים אוהבים ללחום), יש לזכור כי יש יצורים חזקים מהדמויות ושלא כל קרב מסתיים במוות .

העיקר שתהנו- תהנה אתה, ותגרום לשחקנים שלך להנות. זה הרבה יותר חשוב מלדעת את החוקים. כמובן שידיעת החוקים עשויה בדרך כלל לתרום לכך, אבל יש לזכור שהחוקים אם אמצעי למימוש המטרה, ולא המטרה עצמה. כשהתחלתי לשחק מו"ד כבר לא הדפיסו ספרי מהדורה 2 חדשים, ולאף אחד חוץ מכמה ברי מזל מקושרים לא היו שלושת ספרי הבסיס. אפשר לשחק בלי לדעת את כל החוקים. אפשר להמציא מפלצות להתרכז בעיקר שהוא *אהם...* ***משחק תפקידים***. וכמו שנאמר "החוקים הם רק קווים מנחים" [שבק"ס. אממ.. לא, זה שודדי הקאריביים].
העיקר שכולם יהנו, ויאכלו חטיפים.

witch_king אמר/ה:
העיקר שתהנו- תהנה אתה, ותגרום לשחקנים שלך להנות. זה הרבה יותר חשוב מלדעת את החוקים. כמובן שידיעת החוקים עשויה בדרך כלל לתרום לכך, אבל יש לזכור שהחוקים אם אמצעי למימוש המטרה, ולא המטרה עצמה. כשהתחלתי לשחק מו"ד כבר לא הדפיסו ספרי מהדורה 2 חדשים, ולאף אחד חוץ מכמה ברי מזל מקושרים לא היו שלושת ספרי הבסיס. אפשר לשחק בלי לדעת את כל החוקים. אפשר להמציא מפלצות להתרכז בעיקר שהוא *אהם...* ***משחק תפקידים***. וכמו שנאמר "החוקים הם רק קווים מנחים" [שבק"ס. אממ.. לא, זה שודדי הקאריביים].
העיקר שכולם יהנו, ויאכלו חטיפים.

חטיפים? לא חבל על השיניים?
קולה זה טוב XD.

אני הייתי ממליץ לך לשאול אותם קודם מה הם מעדיפים יותר ובאיזה רמה או סגנון שבור ת'דלת (האק אנ' סלאש) או משחק דמות (משחק תפקידים משובח ולא רק גילגולי התקפה).
הסגנונות מפורטים בפרק הראשון (או השני) במדריך לשה"מ.
דבר שני,נסה לפתוח את המפה ולהסביר להם מה הם רואים, לתת פירוט (לא לחפור אבל) ולתאר את הדברים כדי ליצור משחק מעניין.
תתגמל את השחקנים על מעשים, ועדיף שיהיו וירטואוזים ושונים.
תעודד משחק דמות (זכור, נק"נ נותן לך תוסף סינרגיה +2 לעידוד) :D
תעשה הפסקות מידי פעם...טוב קרא את שלושת (כן השלושה) פרקים הראשונים במדריך לשה"מ ואתה תהיה מוכן לכל סוג מערכה חוץ ממערכה מחוץ למישור החומר (המישור...הזה...?)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה