Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
ברוכים הבאים לפורום הפונדק
הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!
בזמן האחרון עלו כמה רעיונות של מקצועות שקשורים לאזורים גאוגרפיים.די אהבתי את הרעיון וניסיתי לעשות עליו פרויקט אבל אני לא ממש מתמצא מישהוא יכול לעזור לי?
מה, כמו הרעיון של מכשף הביצה שעלה לפני בערך שבועיים?
זה רעיון מעניין, אבל השאלה היא האם צריך ליצור מקצוע חדש ממש. אני חושש שלא. צריך הסבר ממש טוב למה "לוחם ההר" הוא לא סתם ברברי שמקבל עמידות לקור במקום הפחתת הנזק הרגילה שלו ויציבות במקום חוש המלכודות; למה "תר המדבר" הוא לא סייר שמקבל עקרב ענקי בתור חיה מלווה; או למה "חכם היער" הוא לא סתם דרואיד.
אני אוהב רעיונות שקשורים לשטח מסויים, זה נותן אופי חזק לדמות.וזה נותן לה יחוד שלה כמו מכשף ביצה זה שילוב בין דרואויד לנקרומנסר. אבל לצור על כול אזור ואזור זה מסובך כי אתה צריך לדעת את התרבות שמה ורמתץ הטכנולוגיה. האם הם מעדיפים סיגנון לחימה אחד על אחר, מה המיבנה הצבאי הנפוץ שלהם? כי אם אני רוצה להיות פרש אז אני צריך לדעת אם קודם יורה חץ ואז מסתער או איזה סוג שיריון יש לו ואם בצבא לא מישתמשים בפרשים לרוב אז ההחשרה שלו נמוכה.
אז קודם תמפה את האזור ותבנה לו היסטוריה ותרשום נתונים אחר כך תעצב לו את מיקצוע
מקצועות מבוססי אזור זה נשמע נחמד, אבל בעייתי - כשהם לא באזור מהסוג הספציפי, הם שווים הרבה פחות, וכשהם באזור הזה, צריך להיזהר לא לעשות אותם חזקים מדי. אם תיתן להם יתרונות שיהיו שימושיים מחוץ לאזור המועדף עליהם, אני חושב שזה יהיה בסדר.
בכל מקרה, הנה סוגי אזורים
חופים, מדבריות חמים, מדבריות קרח, מדבריות סלעיות, יער, ג'ונגל, מישור, גבעות, הרים, ביצה, אגם, נחל, אוקיינוס, עמקים, הרי געש, אזורים תת קרקעיים, אזורים מתחת לקרקעית האוקיינוסים, על הימים (פיראטים?), האוויר עצמו (יצורים מעופפים), החלל החיצון, עירוני (זה גם סוג של אזור).
דראידה עתיקה כלשהי, או אולי אלוהות מקומית או רוח-יער (ראה "הולכי היער" איפשהו בפורום). זה לא נשמע לי כמו מקצוע אלא כמו מפלצת. אם זה אכן מקצוע, הוא לא פתוח לדמויות שחקן.
הכי פשוט,
זה לקבוע כמו מה שיש לסייר, סביבה מועדפת .
כשרון שבה הדמות מקבלת תוספים (+2) למיומניות כגון תפיסה, התגנבות, ידע גאוגרפיה, ידע טבע מכול עוד הוא נמצא באזור שלו.
כשרון אחר יכול לתת לשחקן תוסף (+1) להתקפה ולהגנה בגלל שהדמות מאומנת מאוד בלחימה בסביבה מסוימת ושימוש בה לטובתה.
כשרונות אלו יכולים להתגבר - כלומר כל ארבע רמות הוא מקבל עוד 2 או 1 ליכולת .
אכן אתה מתכוון לזה
אבל אני חשבתי על כשרון שפתוח לכול המקצועות.
חשבתי להגביל שחקנים שרוצים לשחק דרואידים לשינוי צורה רק לחיות שהם מכירים מהמשחק או מהסביבה שבה הם גדלו ברקע שלהם.
ואז מספר החיות שהם יכולים להפוך אליו מצומצם לתוסף תבונה+דרגה ולא לתת להם לשבת עם ספר המפלצות ולהתחיל לבדוק סטאקים של חיות כדי לבחור למה הם הופכים בסיטואציה שהכנסתי אותם אליה. שחקן שיחק אצלי לא מזמן בחר לשחק 'מזמן' שיצא חזק מדי (ודי הרס לי את המשחק) כלפי שחקנים אחרים אותו לא יכלתי להגביל מכיוון ומזמן לא הופך פיזית לחיה אלה מזמן חיה במחשבה רעיונית בלבד.