תודה שהפנית את תשומת ליבי לזה! הספר המלא של ה-HEX CRAWL עולה 50 דולר (!) אבל אכן החוקים חינמיים ומעניינים מאוד!
גירינג הוא כותב מחונן, אבל הוא לוקח מינימליזם לאקסטרים. יש לי את העולם הזה, במחיר הנ"ל אתה אפילו לא מקבל layout או art. אתה יכול להוריד את הdemo ולהיווכח בעצמך.
זה, אגב, לא מוגבל רק לעיצוב: הוא כותב באופן קבוע על חוסר צורך לספק hooks, סגנון הכתיבה שלו evocative אבל מאוד דל בפרטים. אני חושב שעבודה שמדגימה את הסגנון שלו טוב היא The Isle.
גם מודל התמחור ממש מעניין: העולם התפתח בשלבים, כשהמחיר עלה עם רמת ההשלמה. אאל"ט התחיל ב1$ ועלה הדרגתית. היתה אמורה לצאת מהדורה פיזית, אבל הוא התחיל לעבוד עבור המו"ל של mothership אז הכל נדחה.
הצפתי את העולם הזה כאופ' למה נשחק אחרי הקמפיין הנוכחי, לא נרשמה התלהבות יתרה עם הקב' שלי...
הקונספט של עולם המערכה הזה מגניב בטירוף ויש לי הספר הזה בגרסה החדשה שלו (שם אאל"ט התועבה סולקה). אבל אכן יש בו ריטואלים שמגיעים לתועבה שלא הייתי מצפה בשום פנים למצוא בספר משחק. לכן עולם המערכה הזה לא יגיע לעולם לשולחן המשחק שלי... לא אכנס כאן לפרטים אבל אלו דברים שאני לא רוצה בכלל לראות או לשמוע מהם באיזשהו בידור. מי יודע, אולי אכתוב משהו דומה רק בלי הזוהמה.
הקונספט של העולם הזה אכן מגניב מאוד. יש כמה גרסאות, החל מהחומרים ל1e, דרך הzine ואז הגרסה המורחבת שיצאה ע"י LotFP. לי יש את האחרונה, והספר מרשים באיכות אבל הno nos לגמרי שם. הרתיעה שלי מהפן הזה גרמה לי לתהות אם להוציא את החומר הבעייתי ולהשתמש בשאר. קראתי לא מעט על אנשים שהריצו אותו והקונטקסט מובן לי יותר (הצבה של רוע אמיתי ועמוק מול שחקנים כדי להתגבר עליו, עולם שהידרדר ובו שבטיות ויצר הישרדות שחקו כל אלמנט של תרבות, השראה ממקורות ספרותיים), במיוחד על רקע חומרים העוסקים בנושאים דומים בCoC, Delta Green, Kult וכו', אבל אני לא מאוד מעוניין בהבאת דברים כאלו לשולחן שלי, לא רוצה להסביר מה הנבלים עושים ובטח לא רוצה שחקנים שלי אפילו חושבים על זה. מצד שני, זו די הנק' וכמו במקרה של God's Teeth, אני מניח שזה יתאים לחלק מהקבוצות. זכור לי מאמר של מישהו שהריץ את העולם הזה בוייב של he man. חוץ מזה, העבודה שנדרשת כדי להקים את העולם עצמו לחיים היא משמעותית. במובן מסוים, רוב המשושים המאוכלסים יכלו להיות טבלאות ומלבד הבלחות מדי פעם, הייתי משווה את רמת ההשקעה למגה במוכים של גרג גילספי (אבל כאן יש טבלאות טובות יותר), זה לא הסטנדרד שחומרים חדשים הציבו. אבל הקונספט עצמו מאוד מוצלח בעיניי. נראה לי ש world of the lost מביא משהו דומה דיו בלי החלקים הללו, אותו מו"ל.
אישית, wolves of god הוא ספר שממש נהניתי לקרוא, כי הוא לא כתוב כספר חוקים אלא כרקורד הסטורי של נזיר. ניכר שהlayout של קרופורד עדיין היה בוסרי, אבל זה לא מפריע לחוויה. רציתי כ"כ את הגרסה המהודרת אבל לא יכולתי להצדיק את המחיר+משלוח... כ"כ, נדרשת קב' שמוכנה לקבל את המסגרת של העולם- בו קנה המידה של הרפתקאות שונה לחלוטין.
כל העולמות הללו נטועים עמוק בOSR, פחות בשל דרישות מכאניות ויותר בשל התפישה וסגנון המשחק.