• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולם מערכה משולב- פנטזיה ומד"ב

ororor123123

פונדקאי מהשורה
אני רוצה ליצור עולם מערכה לשחקנים שלי על ממלכה שקטה מלאה בקסם שפתאום תוקפים אותה חייזרים (מעין שילוב ז'אנרים)
זה יהיה הקסם (סטייל מו"ד) נגד החייזרים (סטייל Star Wars, הנוסע השמיני, הטורף)

אשמח מאוד לקבל עצות ורעיונות לעולם, גם על משחקים אחרים שאוכל להוסיף (פשוט אין לי את הספרים שלהם אז תאמרו גם מה יש בהם)

קודם כל, החייזרים של מלחמת הכוכבים שונים לחלוטין מהחייזרים של הנוסע השמיני והטורף. מבחינת המקום שלהם בעולם והתפקידים שלהם בעלילה, די אין ביניהם שום קשר.
עכשיו, לנושא, להגיד "יש הכל מהכל" זה לא מסובך. (ויש משחקים שעשו את זה. נגיד, Rifts.) אבל השאלה היא, מה אתה רוצה להשיג בזה. איזה סוג של משחק אתה מנסה לקבל. כי אפשר סתם לקחת מו"ד ולהוסיף לרשימת החפצים רובי ליזר ולרשימת המפלצות חיזרים ממאדים. זה לא באמת ישנה את המשחק או את מאזני הכוחות בו. במו"ד 4 במיוחד ממש ממש אין בעיה לקחת מפלצת או מקצוע ולתאר את הכוחות בתור רובי ליזר, כוחות פסיוניים, התחברות לאינטרנט גלקטי או מה שלא יהיה. זה ישאר אותו המו"ד.

אני רוצה לעשות מלחמה גדולה, הרעיון הוא לא לקבל שחקנים עם רובי לייזר וחרבות 7+, אלא ליצור משהו מעניין שיהיה יותר ממבוך שבו נלחמים במפלצות וישלב אלמנטים מיוחדים למשחק, שיפרידו אותו מעולמות אחרים.

כל מה שאני שמעתי על הפלישה למערב זה שהוא סרט על הפנים.

אבל עדיין, מה שאתה אומר לא באמת מוגדר היטב. באיזה צד השחקנים? מה אמורים להיות יחסי הכוחות? מה אתה רוצה שהשחקנים והדמויות יעשו במשחק?

הדמויות יהיו בצד של הממלכה, אני אצור מפגשים קלים ולאט לאט יותר קשים, אם הדמויות יחליטו לצאת גיבורים עד מהרה הם יבינו שיחסי הכוחות לא שווים.
והחלטתי להוריד את הנוסע השמיני והטורף, חשבתי עליהם כחיות ציד ולא כחיילים ועכשיו נראה לי שאין סיבה לחייזרים לשחרר חיות ציד קטלניות בממלכה, אם הם יותר חזקים.

אני לא רושם סתם גם שחקנים וגם דמויות באותו המשפט. השחקנים לא מנסים לשרוד ולא מנסים לעצור את הפלישה, את זה עושות הדמויות. השאלה היא מה עושים השחקנים. איזה סוג של משחק אתה מנסה להשיג? כי זה ישפיע גם על אזה סוג של חיזרים כדאי להכניס ואיך לשים את יחסי הכוחות.
זאת אימת השרדות? זאת דרמת מלחמה? זה אקשן קליל ומגניב? האם השחקנים מתעסקים בטקטיקה, בדילמות מוסריות של מלחמה, ביצירת סיפור מעניין?

העולם מתעסק בעיקר באקשן, ולפעמים גם בדילמות מוסריות (לדוגמא האם להרוג את אדם שנדבק במחלה חייזרית או להשאיר אותו בחיים).
אני לא מנסה ליצור עולם מסובך ולא עולם כבד, אני מנסה ליצור עולם רגיל רק שהרקע בו שונה.
במקום לחימה עם אל-מתים לחימה עם אנדרואידים.
אני גם אגרום לכך שהשחקנים לא ידעו על המזימות של החייזרים ויזהרו, לפרוץ לספינת חייזרים וללחוץ על כפתור לכיף זה לא בחירה טובה.

כשאתה אומר "רגיל", אני מניח שאתה מתכוון מו"ד? כי ככה זה נשמע.
אם זה המצב, אז לך על המון מפלצות חייזריות שונות. אתה יכול להגיד שהחייזרים הם בעצם משוטטים להם בגלקסיה ומשעבדים המון גזעים שונים ומשונים ומכריחים אותם להלחם בצבא שלהם. ולכן יהיו לחייזרים המון מפלצות שונות וסוגים שונים, ואולי עם חלקם אפשר יהיה אפילו לדבר ולהשיג משהו. ואם לא בא לך תגיד שהם עברו שטיפת מח, רגילה או בעזרת טכנולוגיות חיזריות מרושעות.
אתה יכול גם להגיד שהחיזרים כבר פלשו לרוב הממלכה ורובה נתונה לשליטתם, ורק איזורים קטנים עוד נשארו לא תחת שליטה חיזרית - וככה קיבלת לך את נקודות האור של מו"ד 4. ואז השחקנים יכולים לעשות כל מיני דברים כמו להעביר מידע או חפצים כלשהם או פצועים בין מאחז אנושי אחד לאחר, בעודם נלחמים בכל החיזרים שיש בדרך. או שהם מנסים להתגנב לתוך מחנה חיזרי כלשהו ולפענח את התוכניות של החיזרים. ושאר משימות מו"ד סטנרטיות רק עם חיזרים.

הם יכולים גם לרדוף אחרי מרגל חייזרי שזהותו נחשפה,תוך מלחמה בדובים וזאבים שנדבקו בחייזרת.זה ידרוש לא רק קרב אלא גם מיומנויות עיקוב ושכל בסיסי(כדי להעריך לאן הוא נמלט).הוא יכול להימלט אל תוך מעבדה שמורה סטייל אזור חמישים ואחת שתהיה מוגנת בפטרולים של חייזרים משונים,אזעקות, צפנים ממוחשבים,קסמים,תותחים אוטומטיים וכו'.

יתכן שהם יפגשו ביציריו של עולם מעורב שכזה: אבירים ביוניים,רובאים,חיות המודבקות בנגיפים ביולוגיים של שליטה,חצאי-חייזר וכיד הדימיון הטובה עליך.

היה לי פעם רעיון למערכה פרה היסטורית, השחקנים בני אדם (מהמקצועות לוחמים, ברברים, סיירים ושמאן רוחות) נשקים פרימיטיבים, חיות פרה היסטוריות וגזע חיזרי עם טכנולוגיה מתקדמת ונשק מטה שיורה קרן חורכת ויכולות פסיוניות. שאבתי השראה מהסרט 10,000BC
השבט מאויים עלידי שבט נאדרטלים ועידן קרח מתחיל לרדת על האדמות שלהם. השמאן הזקן שולח את החבורה למצוא אדמה חדשה. הם היו מוצאים את הארץ הזו שנשלטת באכזריות מרובה בידי החיזרים. הם צריכים ליצור שם מרד עלמנת לגרש אותם והשמאן היה צריך להגיע להר גולגלות שהחיזרים ערמו ולזמן משם את כל רוחות הנטבחים לעזרה. מה שקרה זה ששמתי לב שהשמאן מקבל במה מאוד מאד גדולה ביחס לשאר השחקנים ולא ידעתי איך לפתור את זה, אז זנחתי את זה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה