• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עד כמה אפשר להכיר שיטה מסשן בודד? [שאלה-דיון]

בעקבות מספר משחקים שעתידים לרוץ בדרקוניקון,
רציתי לשאול - עד כמה אפשר "לטעום" מהשיטות הבאות בצורה אפקטבית, בזמן מוגבל של סשן בודד של 3 שעות?

1. Vampire
2. Ars Magica
3. Traveler

כלומר עד כמה אפשר באמת להכיר שיטה מסשן בודד ספציפית לגבי הנ"ל?.

אין לי ניסיון עם השיטות לעיל, אבל בכלליות עדיף לנסות כשאפשר לדעתי. לא קל לארגן או למצוא משחקי התנסות, ועוד פחות אם מדובר בהתחייבות ליותר מסשן אחד.

מחד"פ אתה אמור להכיר את מנגנון הפתרון (resolution mechanic), סגנון המשחק (סיפורי? טקטי? סימולטיבי?) וסוגה. זה די הרבה. כמובן שמנגנונים מיוחדים או פרטים ייחודיים לעולם המערכה לא בהכרח יכנסו לחד"פ כזה, אבל זה מחיר שסביר לשלם. בשבילי, הסיבה העיקרית להכיר שיטות חדשות היא לאמוד את מידת ההתאמה שלהן לסגנונות או סיפורים שאני רוצה לשחק (שכנראה לא עובדים טוב מספיק עם מה שאני כבר מכיר). אם נהניתי מהשיטה בחד"פ, סביר להניח שהיא תעבוד לי גם עבור מספר סשנים. אם לא, יתכן שנדרשים ניסיונות נוספים עד ש"יפול האסימון" עבורה - אבל גם אפשר פשוט להמשיך הלאה, יש הרבה שיטות שם בחוץ.

בעיניי, כדי להכיר שיטה, או לפחות "לטעום" בצורה שתאפשר לגבש דעה משותפת צריך לחוות מס' game loops מלאים. זה כמעט אף פעם לא אפשרי בחד"פ ועוד פחות בcons, אא"כ הולכים על שיטות מאוד קלילות.

בחד"פ בעיקר ניתן לחוות את הוייב (שזה לא מעט) ולנסות לברר עד כמה יש התאמה בין המכניקה הבסיסית ביותר (כי זה כל מה שניתן להספיק לחוות) לתמה או הכוונה המוצהרת של המשחק, אולי לקבל טעימה (חלקית) ממה עושים בפועל

ההבנה הזו גרמה להתלהבות שלי מחד"פ כדי לנסות שיטה לא מוכרת לפחות, בטח ללא היכולת לשחק עם קב' מוכרת בה כולם מבצעים הכנה מקדימה בסיסית של היכרות עם החוקים ודמויות כדי לחסוך זמן יקר.

עדיין, זו יכולה להיות חוויה נהדרת בתור טיזר שמעורר עניין.

לא חושב שניתן להעביר את Ars Magica בצורה טובה ב3 שעות כולל הסבר החוקים, הlore ההכרחי וtroupe play. אין לי נסיון עם Vampire.
מבין ה3, נראה לי של traveller יש הכי הרבה סיכוי להוציא אותך עם actionable info.

מסכים עם מה שכתבתם, ישנן שיטות שהגעתי בהן רחוק מאד כאשר הכל התחיל בחד"פ קטן להכרות :)
למשל כשאני מנחה קריאתו של קת'ולהו אני יכול להעביר את האווירה, מכניקה בסיסית וצורת משחק שזה די והותר לטעימה טובה של השיטה שתיצור רצון לעוד.
מה שאני לא יכול באותה שיטה זה להעביר איך נבנית חקירה ארוכה שמתפרשת על פני קמפיין שלם ועוד מכניקות שאי אפשר לגעת בהן בחד"פ.

לא חושב שניתן להעביר את Ars Magica בצורה טובה ב3 שעות כולל הסבר החוקים
אני גם חושד...
זו הסיבה ששאלתי, יש שיטות שזה פשוט יותר בעייתי בהן.

אני מסכים שכנראה קשה יהיה לקבל טעימה משמעותית מארס מג'יקה בכמה שעות, אבל לא מופרך בעיניי. רוב השיטה פשוטה יחסית (אומנם מיושנת), והדבר העיקרי שלא ריאלי לדעתי להכניס למשחק הוא המחקר העונתי, שדומה קצת לשיטות downtime ממשחקים אחרים. גם להטיל לחשים ספונטנית זה כנראה יהיה קשה מידי לשחקנים חדשים, אבל אולי אפשרי עם טבלה של לחשים ספונטניים לדוגמה

דווקא הtroupe play לא נשמע לי כל כך מסובך - בין אם יש דמויות משותפות לכל הקבוצה ושחקנים בוחרים בתחילת הסצנה, או שממציאים גרוגים מתי שצריך, יש חלופות סבירות ולא מאוד גוזלות זמן. מהעולם כמובן שאי אפשר יהיה לקבל יותר מטעימה, אבל אפילו ווייבים של שמות בלטינית ואיזו אינטרקציה עם הכנסייה יכול לתת תחושה לא רעה. אין לי מושג מה יקרה במשחק הספציפי הזה, אבל זה נשמע לי אפשרי גם אם קשה.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
חזרה