• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולם האפלה חדשות הכרוז ספויילרים ל Monte cook World of Darkness

הזאב הלבן החלו לשחרר ספויילרים לספר החדש לעולם האפלה, בגרסת הק20 שלו.
ממבט ראשון נראה שאכן יש גם נסיון לגשר בין ק20 (פנטזיה וקהל יעד) לעולם האפלה, לא רק מבחינת מכניקה אלא גם מבחינת ה"רוח" של המשחק.
סיפור הרקע שמדובר אכן בעולם שלנו, אך לא מדובר על יצורים על-טבעיים בעלי היסטוריה ארוכה של מגע עם האנושות (כמו בעולם האפלה הרגיל). אלא בפלישה שארעה לפני שנה (כהערה מוזרה, הם מציינים שלכן לא צריך לקרוא היסטוריות ארוכות, אני לא מבין מה טוב בזה).
הדמויות כמובן מככבות בעולם המודרני, כלומר כל המנצ'קינים יחגגו על טכנולוגיה בת-ימינו, והם נלחמים כנגד Inconnu , שזה בעצם כל הגזעים העל-טבעיים בערך (והמרושעים)
הגיבורים הם ה Awakened, פחות מאחוז מהאוכלוסייה שערים לאסון הנורא שקרה ונאבקים מולו.

בקיצור, לי אישית זה נראה כמו לקחת את עולם האפלה, לקחת את מו"ד, לערבב ולנער, ולהוציא איזה מישמש שיקרוץ לשחקני מו"ד בעיקר, תחת החסות של עולם האפלה. לא ממש מלהיב, לעניות דעתי.

כרגע פורסמו שלושה ספויילרים למשחק, וכולם בקישור הבא:
http://www.white-wolf.com/index.php?related=871&id=753

למה הם קוראים לזה "עולם האפלה"?

טוב, אז יש ישויות על-טבעיות ממימד אחר שאפילו לא נראות כמו "שזה בעצם כל הגזעים העל-טבעיים בערך (והמרושעים)". לי הן נראות כמו הקוארי של אברון. בהחלט השפעה מו"דית משהו (הקוארי הם חוצנים מרושעים, סיוטים חיים למעשה, שניסו לפלוש למישור החומר. קסם רב עוצמה עצר אותם, וכעת הם יכולים רק לשלוח את נשמותיהם ללא גופם אליו, כדי לשלוט במשרתים האנושיים שלהם, שיסירו עבורם את הקסם העוצמתי).
אבל, וזה אבל גדול, העולם הוא מודרני, יש אנשים מסויימים שיכולים לחסום את כניסת האינקונו. יש אנשים (אולי אותם אנשים) שיכולים להשתמש בכוח של האינקונו שמנסה לשלוט בהם (Quari Mindhunter, מישהו?), ואף אחד לא יודע איך זה קורה.

אני מצטער, אבל זה נראה לי כמו משחק גיבורי על אפל בעידן המודרני, נגד ישויות חסרות גוף ששולטות באנשים אחרים. מה עולם האפלה בזה?

ran-newman אמר/ה:
התקווה היחידה היא שמדובר, בסה"כ, בספר של מונטה קוק - אז אולי הולך לצאת מזה משהו טוב למרות הכל.
לפי השם של הספר, כנראה שגם מונטה חושב כמוך. "Monte Cook's World of Darkness"- נראה שהשם שלו עושה כאן תפקיד כפול: להראות שזה ספר של מונטה ("צריך להיות ספר טוב"), ולהפריד בין זה ובין עולם האפלה המקורי (כי כנראה לוויט-וולף סתם נגמרו הרעיונות לשמות, ולא צריך להיות קשר בין זה ובין משחק האימה האישית המוכר).

הו, חוסר הצורך לקרוא הסטוריות ארוכות ופלאף גדוש זה יתרון גדול. לפחות בשביל העצלנים שבינינו, שבשבילם הפלאף זה לרוב מה שמתיש בשיטות שכאלו (כי אתה חייב לקרוא את כל ה-50 עמודי פלאף כדי להבין מה הולך :roll: ). אני חושב שזה גם מסתדר עם כלל האווירה המו"דית שכנראה מנסים להעביר שם, שאמורה לקרוץ לקהל הצעיר יותר שבא מכיוון מו"ד, ופחות רגיל למערכות מפותחות והסטוריה מושקעת. לפחות זה מה שאני מבין מהתגובות שלכם עד כה.

אני עוד לא יכול לשפוט בפני עצמי, הדוגמאות תוכן האלה הן די קטנות. בכל מקרה, עוד משחק ק20 (ועוד ומנטה קוק, ריספקט) תמיד נשמע מעניין :mrgreen:

*כל קשר בין הדבר הזה לבין עולם האפלה מקרי בהחלט*

אני דווקא חושד שהוא יהיה שונה מ CoC, זה לא משחק אימה, זה יותר נשמע שבו השחקנים יכולים לכסח את התחת למגוון מפלצות על-טבעיות ולהציל את העולם. אולי יהיה שם קצת מתח, אבל לא יותר מדי, כפי שזה נשמע כעת.

ובהחלט, הקשר בין זה לבין עולם האפלה, קלוש. אם כי אני לא ממש בטוח שהזאב-הלבן מכתיבים את הכיוון ומונטה קוק הוא השה התמים שמובל לטבח. אפשר להניח ששני הצדדים יודעים בדיוק מה התמה של הספר.

The Evil Rabbit אמר/ה:
the Nerubian אמר/ה:
למה הם קוראים לזה "עולם האפלה"?
בדיוק מה שאני חשבתי. זה נראה תלוש מ-WoD לחלוטין.

חוץ מהסיפור של hunter: the reckoning שבו אתה צד ערפדים, אנשי זאב ואת כל שאר היצורים ה"רעים", רק שהם לא הופיעו פתאום אלא הם היו קיימים מאז ומתמיד ואנשים מדחיקים אותם.

doctor attrition אמר/ה:
חוץ מהסיפור של hunter: the reckoning שבו אתה צד ערפדים, אנשי זאב ואת כל שאר היצורים ה"רעים", רק שהם לא הופיעו פתאום אלא הם היו קיימים מאז ומתמיד ואנשים מדחיקים אותם.
לא הייתי משווה.
הרעיון של "העולם מלא במפלצות, ורק אני יודע את זה" קיים בהרבה מאוד ספרים, סרטים ומשחקים לפני ואחרי Hunter (ובניגוד לסיפור עם Underworld, את רובם וויט-וולף לא יכולים לתבוע).
מה גם שבמקרה של Monte Cook's WoD נראה שכולם מודעים לקיום האינקונו- פשוט לא לכולם יש את הכוח להאבק בהם:

At least, it was the world we know, until a year ago, when everything changed. Yet still, it's similar. The events of one year ago are easy to grasp, though only a few know the truth about them — and no one knows the whole truth.
...
Their own kind fights against them, along with true human allies — some who know more than others, and some who wield ancient powers given new potency. A maelstrom of warping reality howls in the middle of what was once the world's most powerful nation. The Nightmare Wave's influence haunts sites across the globe. Government agencies and tough-minded individuals work to stop the Inconnu's agents, and people throughout the world attempt to discover what's really happened and what's happening. Few of them get close.
כנראה שרוב האנשים אמנם לא יודעים שהאינקונו ניסו לפלוש לכדור הארץ, אבל ברור להם שמשהו על-טבעי מתרחש.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה