• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולמות פראיים סיכום שנת 2024 של פינאקל

פינאקל פרסמו את הסיכום שלהם לשנת 2024 וגם מחשבות על 2025 - לדעתי הייתה להם שנה נהדרת, עם מגוון של מוצרים חדשים שיצאו לאור ועוד מוצרים חדשים שהצליחו במימון המונים ועכשיו על האש.
לחברה קטנה יחסית (חמישה עובדים במשרה מלאה) המודל של קיקסטרטר הוא מאוד נוח, כי קשה להגיע לקהל ישירות בדרך אחרת. מה שכן, שני עובדים פרשו מהחברה, אחד מהם - דונלד - היה איש הקשר שלנו בפינאקל. עכשיו החליף אותו דארל.
אישית אני מתכנן לקנות את הערכה המעודכנת של Rifts שתצא לאור, זה עולם מערכה כל-כך מגניב בעיניי שלא יודע אם יצא לי לשחק בו אבל הוא נשמע תענוג. ולא, לא סביר שנתרגם אותו כי קשה לי לראות את הקהל בארץ שיקנה כזה גונזו.

ב-2025 הם הודיעו שימשיכו עם עוד ספרי הרחבה לאדמות המוות ופרויקט חדש של Deadlands: Dark Ages - למי שלא מכיר באדמות המוות ארבעת פרשי האפוקליפסה חזרו לכדור-הארץ, כשקו הזמן ברירת המחדל הוא המערב הפרוע, אבל יש גם בעתיד (Lost Colony) ועכשיו גם בעבר - Dark Ages. נשמע מגניב. גם צפויים עוד ספרי הרחבה ל Rifts.
לפאת'פיינדר בעולמות פראיים הם מתכננים את ההמרה של נתיב ההרפתקאות Carrion Crown, שקשור לאוסלטב, ארץ הערפדים של גולריון. אני חושב שהדגש שלהם על הרפתקאות הוא נכון, כי עולמות פראיים היא שיטה יותר יעילה ואין צורך בערמות של ספרי הרחבה. מצד שני, כמו שכתבתי בעבר, כתר הפגרים הוא לא נתיב ההרפתקאות הבא שהייתי שמח לראות בעולמות פראיים...

אני מקווה שבמהלך 2025 נשמע על עוד עולמות מערכה חדשים לגמרי לעולמות פראיים, בסגנון אגדת הר הרפאים - אם כי כמובן יש הרבה עולמות צד ג' שטובים לא פחות מאשר אלו של פינאקל.
בקיצור, 2024 הייתה מצויינת לעולמות פראיים וגם 2025 נשמעת כך.

מה שכן, שני עובדים פרשו מהחברה, אחד מהם - דונלד - היה איש הקשר שלנו בפינאקל. עכשיו החליף אותו דארל.
דונלד אחד החמודים, וזה הפסד גדול לפינאקל – הוא עבר לסניף דבלין של חברת לריאן (כן, ההם של Baldur's Gate 3), אבל הוא עדיין פעיל מאוד בשרת הדיסקורד של עולמות פראיים.
אישית אני מתכנן לקנות את הערכה המעודכנת של Rifts שתצא לאור, זה עולם מערכה כל-כך מגניב בעיניי שלא יודע אם יצא לי לשחק בו אבל הוא נשמע תענוג. ולא, לא סביר שנתרגם אותו כי קשה לי לראות את הקהל בארץ שיקנה כזה גונזו.
הוא באמת גונזו מדי בשבילי 🤣
אגדת הר הרפאים הרפאים, לעומת זאת...
ב-2025 הם הודיעו שימשיכו עם עוד ספרי הרחבה לאדמות המוות ופרויקט חדש של Deadlands: Dark Ages - למי שלא מכיר באדמות המוות ארבעת פרשי האפוקליפסה חזרו לכדור-הארץ, כשקו הזמן ברירת המחדל הוא המערב הפרוע, אבל יש גם בעתיד (Lost Colony) ועכשיו גם בעבר - Dark Ages. נשמע מגניב.
בהחלט מסקרן.
לפאת'פיינדר בעולמות פראיים הם מתכננים את ההמרה של נתיב ההרפתקאות Carrion Crown, שקשור לאוסלטב, ארץ הערפדים של גולריון. אני חושב שהדגש שלהם על הרפתקאות הוא נכון, כי עולמות פראיים היא שיטה יותר יעילה ואין צורך בערמות של ספרי הרחבה. מצד שני, כמו שכתבתי בעבר, כתר הפגרים הוא לא נתיב ההרפתקאות הבא שהייתי שמח לראות בעולמות פראיים...
ברור – היינו רוצים את מכתירת המלכים, אלי הפלדה או מורדי הגיהנום! בעיני כתר הפגרים כשלעצמה לא בחירה גרועה, אבל היא מאוד מרפררת לרייבנלופט ולסרטי מפלצות של שנות ה-30, וזה דבר שראינו כבר גם ב"רוצח הרונות" (שתורגמה כבר) וגם ב"השלדים של מצודת-גלד", ההרפתקה החמישית בנתיב קללת כס הארגמן.
אבל למרות זאת, אני יודע שאעקוב אחרי מימון ההמון של כתר הפגרים, לכשיעלה לאוויר.
אני מקווה שבמהלך 2025 נשמע על עוד עולמות מערכה חדשים לגמרי לעולמות פראיים, בסגנון אגדת הר הרפאים - אם כי כמובן יש הרבה עולמות צד ג' שטובים לא פחות מאשר אלו של פינאקל.
בקיצור, 2024 הייתה מצויינת לעולמות פראיים וגם 2025 נשמעת כך.
הידד!

בהחלט מסקרן מה יהיה אחרי כתר הפגרים. והאם מימון ההמון יכיל רק את ההרפתקאות או עוד משהו.
לפי השנה-שנתיים האחרונות יש להם קווי מוצרים ״קבועים״: אדמות המוות, פאת׳פיינדר פראי, ריפטס והמדריכים המלאים.
הם סיימו עם כל המדריכים, אז זה משאיר מקום לעוד 2-3 פרויקטים ב-2025 כשאחד מהם הוא אדמות המוות: עידנים אפלים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה